Demin, skit & flygtur!

Moa och jag shoppade loss på denimtights på Cubus. Var tag 3 betala för 2! Moa fick välja 2 par och 1 par så behövde Moa bara betala för 1 av sina par.
Jag köpte ett par blåa denimtights som jag tänkte ha som hemmabrallor. Går mest i sprattelbrallor med uttöjda knän! Men nu ångrar jag att jag inte köpte fler och i olika modeller för dom är så sköna. Sen är det stadigare tyg än i sprattelbyxor. Fast det är kanske tur att Cubus inte finns i Sala.....skulle få porta mig själv därifrån!

Mina tights till vänster och Moas ena par till höger, hon köpte ett par svarta likadana....ser ni vad smalt mitt ben är? Ha, jag har tryckt ihop bilden!!

Tur att jag köpte nya brallisar för nu har jag skit både fram och bak på mina brallor. Lite getskit på baksidan efter besöket hos Eva i går. Lite ankbajs på knäna efter att ha städat hos våra ankor. I eftermiddag så kanske det blir lite griskluttar också. Ska åka till Forneby och där finns det så gulliga grisar!

Vår hund Trulle älskar att retas med våran get! Men är inte så säker på att han älskar det längre! För Matti lyckades lyfta Trulle med sina horn och Trulle flög iväg! Omskakad hund som satte sig en bit bort....nu hoppas jag att det inte blev några skador inuti Trulle-bulle!


I Paradiset!

Besök av mina föräldrar i dag och vi åkte Eva och hennes paradis Mats-Persgården. Där driver bl.a. hon och hennes man ett gårdsmejeri. Där dom tillverkar getostar i olika smaker.
Underbara Eva visade oss runt hos getterna, närmare 100 namngivna getter har hon. Alla var tjejer förutom en liten bockkilling som blev kompis med min pappa.
Tindra utbrast flera gånger att hon är i paradiset när hon stod mitt ibland alla getterna. Kan säga att jag också var i paradiset när jag satt mitt ibland dom. Dit ska jag åka och koppla av någon gång!

 
Getter som ville vara ute i solen. Getterna kan vara inne och ute precis som dom vill!


Geten Moa!

Så köpte vi goda ostar och ostkaka. Ni som är skeptiska till getost måste provsmaka ostarna från Mats-Persgården!
Mer om Mats-Persgården hittar ni på deras hemsida www.mats-persgarden.se

Epidemi!

Hela familjen har fått trötthetssjukan! Ja, nu kanske Moa inte har den sjukan utan hon fick hjärnskakning i söndags. Efter det så kan man bli onormalt trött. Kanske är det symptati hjärnskakning på oss andra tre eftersom vi är så trötta.
Det är så trist när jag vaknar på morgonen och det första jag tänker "hur ska jag orka vara vaken hela dagen?"

Moas hjärnskakning fick hon när hon spelade fotbollsmatch i söndags. Hon skulle hoppa upp och nicka och blev träffad på tinningen av motståndarens huvud. Moa klev av planen men hoppade in efter en stund och då gungade hela världen och delar av synfältet försvann.
Nu ska Moa aldrig mer försöka nicka en boll på match....för hon har data-, tv- och läsförbud i en vecka. Inte vidare kul tycker hon.

Måste berätta att i går var jag på informationsmöte på Stallhammarhagen i Sala. Vi fick även en guidning runt deras anläggning där dom har boxplatser och övernattning. Ni skulle ha sett hur snyggt och vackert det är där!
Inte ett spår av hästskit, halm eller spån på stallgolv eller utomhus. Stallet har murade väggar och boxar som är så fint! Omklädningrum, förvaring av sadlar m.m. är så genomtänkt och allt hänger på sin plats. 
Är ni nyfikna så gör ett besök på deras hemsida www.stallhammarhagen.se!
 


Fullproppad helg och mage!

Min helg har varit så fullproppad av kurser och mat!
Lördagen deltog jag på "Arr-kurs för Unga", ja ni läste rätt! Jag var väl inte riktigt målgruppen för kursen men jag var en av arrangörerna. Nu vet jag redan en hel del om att arrangera olika arrangemang men jag lärde mig en ny sak...PRESSMEDDELANDE! Så nu ska göra mitt första pressmeddelande i veckan och den ska jag skicka till 2 tidningar.

När jag kom hem på lördagen hade Tindra, Uffe och Trulle varit och plockat kantareller! Trodde jag skulle få rensa alla men slapp för Tindra rensade!
  

Tindra och jag gick till övervåningen för att kolla på tv på kvällen. Moa och Uffe blev kvar nere och kollade på ishockey.
Framför tv:n satte sig jag och Tindra och rensade hennes leksakslådor. Tindra och hennes kompis ska få stå på en loppis och sälja sina gamla saker. Problemet är att Tindra, enligt henne, inte har några leksaker som hon inte använder. Alla kläder som hon har vuxit ur ska hon också spara. Suck tycker jag som inte har några problem att kasta/sälja det som inte används.
Nu fick vi ihop 5 saker som hon kunde tänkas sälja. Jag tyckte nog att allt kunde säljas men jag får vara glad för det lilla. Säg den glädje som varar länge!? Den varade ända tills Tindra skulle sova för efter en stund kom Tindra ner och grät för hon ville inte sälja sina 5 saker!!!! 

Söndagen har gått åt till jobbmöte i Ramnäs närmare bestämt på Ramnäs Hotell & Konferens. Mötet gav inte just så mycket förutom att jag fick framföra mina åsikter om en hemsida. Det som gav mig mest var lunchen och middagen. Och då för både otroligt god mat och trevligt sällskap!
Ja, ni som känner mig, vet att jag älskar god, vällagad och lite lyxig mat.Lunchbuffé med kalla rätter som sill, röror, lax. Inte bara en sorts sill utan fem och inte bara en sorts lax utan två. Till det så serverades det hembakat bröd som var så nygräddat att smöret smälte.
Inte bara kalla rätter utan 2 varmrätter, en tomatsoppa och en gryta. Köttet i grytan var så mört att det smälte i munnen. Men jag hoppade över tomatsoppan för att få plats med ostarna.....


....trots att jag hoppade över soppan så orkade jag bara lite av ostarna, snyft!

Fast jag kände mig proppis under hela eftermiddagen så längtade jag efter middagen. Den kunde ju knappast bli en besvikelse efter den otroliga lunchen. Och vet ni? Den blev inte en besvikelse! Huvudrätt var lammfile och med en krämig risotto och till efterrätt var det en hallonmousse som var gudomligt god!


Sala Marknad

2 timmar på marknad med Tindra och hennes kompis samt Moa gjorde mig så trött. Själva marknaden är mest en massa rader med repriser. Med det menar jag att det är samma sak som säljs på varje rad. Cocosbollar, ballonger, strumpor och Jalla-jalla-klädförsäljare men jag shoppade ändå en hel del. Naturgodis, kakor, potatissnacks och ullsockor.
Intersport efter marknaden och handling av inomhus gympaskor till båda döttrarna. Först hitta Tindra och Moa inga som föll i deras smak men med hjälp av försäljaren så blev det skor iallafall. Skönt för jag fick panik över att behöva åka till Västerås och handla.
Små tjejerna fick stora gasballonger och sockervadd.


Placerade tjejerna sittandes på kantstenen medans jag själv gick runt och kika!

Händerna på små tjejer blir väldigt kladdiga av sockervadds ätande och måste tvättas och torkas....


....även ansiktena blir kladdiga och måste tvättas och torkas!


Walk-in closet!

Det slog mig i morse....att jag har en walk-in clloset....smaka på ordet....jag känner smak av Hollywood-fru-liv och ni läsare suckar och tänker vad orättvist, ni börjar fantisera om hur min walk-in closet ser ut....


....hur jag står där framför spegeln och provar mina super dyra märkeskläder....eller?
Nä, ni kan vara lugna för min walk-in closet är snarare ett one-step closet och ser ut så här!


En gång fanns det en stor väggspegel som nu är förpassad ut på altanen, vad den nu gör där!
Men nu kan jag iallafall med lite bort puttande av saker från golvet stå där.
 
Som vanligt när jag ska leta efter något där inne så har jag stora våndan. I dag behövde jag leta fram 1! gympasko. Moas oanvända gympasko! 
Med pannlampa och snålvattnet rinnandes över att köpa nya skor ifall jag inte hittar den andra så dyker jag in i röran....


....och hittar massor men INGEN gympasko!!!! Försöker få snålvattnet att sluta rinna för jag hitta iallfall en 10-krona!


Förtvivlat utbytt mot glädje!

En otroligt arg-rädd-förtvivlad Tindra när vi skulle åka till tandläkaren. Ville hellre gå till skolan! Rengöring och ny fyllning i en tand och dags att åka till skolan. Och då var det med glädje i rösten hon säger "jag vill gå tillbaks till tandläkaren"!
Bra tandläkarebesök med en ny tandläkare alltså inte den hon har haft förut. Som för övrigt ingen i familjen tycker om. Bad faktiskt idag att få byta tandläkare till Tindra men det behövs inte för den otrevliga tandläkaren ska sluta!

Orientering & Kattbebisar!

Jag gör så mycket nya och roliga saker och i dag var det orientering.
Ja, inte något nytt men sist jag sprang med karta var i gymnasiet. I kväll var det åter dags för karta i hand tillsammans med Tindra och hennes kompis med pappa. Och tur var väl det att Janne var med...jag var vilse både i huvudet och skogen. Sen det här med att hålla kartan rätt, att norr ska peka just mot norr! Var är norr när jag är snurrig i huvudet?! 
Kul var det iallafall och kommer att försöka mig på det igen! Men då med kompass så jag vet vilket håll norr är och läsglasögon. Såg inte prickarna som visade smala stigar och blåa streck som var vattendrag på kartan. Om jag hade gått själv utan glasögon så hade jag fått följa utmärkta motorvägar och floder!!

Tindra med kartan som har 7 kontroller utmärkta!


Fartfylld stämpling vid en av kontrollerna!


Nöjda tjejer efter att ha kommit i mål och hittat alla kontrollerna!

Kattungar har jag sett förut men inte matat 6 kattmamma-lösa med en liten nappflaska. Snacka att det drog i min mamma mage när jag matade dom små ursöta kattungarna!
Kattungarna bor hos min underbara tärna Anne-Sofie efter att deras riktiga mamma omkom i en olycka!
 
Oscar matar en av killarna!


Tindra håller i en liten svag kille. Den var inte så pigg och osäkert om den kommer att klara sig!

Är demokratin & yttrandefriheten hotad?!

Oj, nu ska jag blogga om demokrati och det efter att SD har kommit in i riksdagen!

Ja, jag tycker att demokratin är hotad när ett parti som har röstats fram i demokratiska val inte får säga sina åsikter.
Nu handlar det inte om att jag röstade på SD till Riksdagen (för det gjorde jag inte) utan helt enkelt om att vi har fria val. Dvs folket väljer vilket parti dom tycker passar bäst till att styra Sverige.

Motståndare mot SD får självklart säga sitt men SD får också säga sitt. Yttrandefrihet handlar om att alla har rätt att yttra och föra fram sina åsikter så länge det inte är hets mot folkgrupp som förbjuder rasistiska budskap.
Ja, nu säger många att SD idgar hets mot folkgrupp. Det göra också ett antal av SD anhängarna men jag har svårt att se att "minskad invandring" är hets mot invandrarna i sig. 

Är inte regeringens sjukförsäkring och enbart skattesänkning till dom som arbetar en slags "hets mot folkgrupp"?
Ja, nu är det inte en folkgrupp utan sjuka, arbetslösa och pensionärer blir diskriminerade! Finns lag mot diskriminering!!!

Egenskaper som kan anses diskriminerande är att göra åtskillnad på grund av är sådana egenskaper som anses medfödda, förvärvade eller ibland valda, men i så fall så grundläggande för den kulturella identiteten att de bör skyddas.
Sådana egenskaper kan anses vara till exempel kön, funktionsnedsättning, etnicitet, ålder, hudfärg, inkomst, övervikt, sexuell läggning och religiös eller politisk åsikt. (Wikipedia.se)

Jag tycker då att nuvarande sjukförskring diskriminerar kön, funktionsnedsättning, ålder och övervikt. Kön är medfött, funktionsnedsättning är både medfött och förvärvat, ålder är medfött samt övervikt har samtliga egenskaper.

Diskriminering för sin ålder är det när endast är löntagare har fått skattesänkning och inte pensionärer.

Nu såg jag en till sak, politisk åtsikt, kan anses vara egenskap som inte får diskrimineras???!!!!
Det innebär att  SD har rätt att framföra sina åsikter så länge dom inte bryter mot svensk lag!
Och motståndarna har och rätt att framföra sina åsikter så länge dom inte bryter mot svensk lag!

Och vilka är det som allt som oftast inte följer svensk lag? SD-anhängarna eller SD-motståndarna?


14 timmars sömn!

Fredagskvällen sov jag igenom...trött hela veckan och somnade 17.00 och vakna 7.00 på lördag morgon.
Undrar om det är hösten som gör mig trött. Kanske synen av gula löv som får mig att vilja gå i ide!


Fick underbart besök av Tomas, sonen och storebror. Mycket stolt, mallig och glad Tindra när brorsan lämnade henne i skolan på fredag morgon!

Tre T:na...Tomas, Tindra och Trulle!

Just det! I söndags var Tindra på gymnastik och övade kullerbyttor både fram- och baklänges. Hon tyckte det var så roligt att gå på gympa!

Vald!

Fick ett mail där ämnet var....
MARIA, du har 15 sep 2010 blivit utvald till en diskmaskin från Bosch.

Ska jag känna mig smickrad över ett en diskmaskin har valt mig eller?!

Mitt område & fel kläder!

Ett smutsigt handfat i badrummet och det hörs "Mamma handfatet är smutsigt!" Svarar "Jag vet, tänkte ifall någon ser det och städar!" Svar från dottern "Men det är ju ditt område mamma"! Oj, jag har ett eget område....tänkte tanken att sätta upp en sån här skylt på dörren!


Men sen kom jag på att....allt är nästan mitt område inne i huset eftersom det är mestadels jag som städar. Får alltså bli ett kravallstaket med skylt runt huset!!!


Då är problemet att jag äger inte huset det gör Uffe. Alltså är jag lagbrytare ifall jag sätter upp ett kravallstaket runt Uffes egendom så han inte kommer in!!!

Blir till att fortsätta känna sig som Askungen, med en massa områden att hålla efter!


Hildurs Krog

Lördagskvällen blev det vikinga gästabud på Hildurs Krog.
Min kollega och vän håller på att starta en flyttbar vikinga happening. Gästerna ska få låna tidsenliga kläder att ha på sig under sittningen. Nu behövdes det bilder till en broschyr om krogen så vi ställde upp för det och så här såg vi ut i går kväll....

Blir det kallt under kvällen så tar man på....


Tidsenlig mat så klart!

Revenbensspäll.              "Mjöd"                         Coleslaw

Efterrätten tillagades över eld!

Serverade med honung och tranbär som var så gott ihop!

Mumsande vikingar!


Tack Anna för den härliga kvällen och Tindra tyckte det var jätte roligt!

Jag har redan bestämt att jag ska boka en kväll och bjuda över mina föräldrar, svärmor, mina barn och brorsan med tjej!


Bilar!

Uffe & jag fick en släng av "inte-göra-något-hemma-lördagen" så vi åkte in till Sala för att kolla in bilar på bilutställning.
Vid entrén fick man en röstsedel i handen men det var så många klasser. Och bilarna stod inte klassvis så röstandet blev sisådär.

I klassen FolketsVal fick den här bilen min röst!


I klassen "Råttsoffa" röstade jag på den här....

Skulle dock aldrig sätta mig i den bilen....fy, grimaserar och ryser av äckel när jag ser bilden nu när jag skriver!

Bästa bildekal, fanns tyvärr ingen klass för det, men hade det funnits det så skulle den här ha fått min röst....


Veckorna Bara Rullar På!

Mina dagar, veckor och månader bara svischar förbi. Det gamla vanliga med jobb, möten, fritid och hem men mycket nytt under veckan som gått.
Det nya är att Trulle är vår nya lilla familjemedlem....


Han är så bra! Fast vår katt Elsa tycker inte alls om att Trulle har flyttat hem till oss. Jag börjar bli smått orolig över att katten inte vill vara inne....hon är en katt som valde att bo hos oss istället för där hon bodde. Är rädd att hon väljer att flytta ifrån oss nu när Trulle finns!
Vi har bestämt att om vi får inne Elsa så ska vi gosa med henne. Och lära Trulle att inte jaga henne.....Trulle är bra på att lyssna när vi säger till, så det borde inte bli något problem.....bara Elsa kommer in igen!

Vi fick oväntat och glatt besök i veckan av...

...ädsta sonen Jonny och hans flickvän Araity! Var länge sen dom var här men vi träffade dom för en vecka sen hemma hos mina föräldrar. Då jag fick....


....en stor och jätte vacker blombukett. Delade på blommorna och fick på det sättet flera vaser med blommor!Snällt & Jämställt

Vi tjejer sitter i soffan med varsin dator!Och Uffe steker pannkakor....


I våras lovade Uffe att han skulle göra pannkakor till Moas kompis Ebba. I dag blev det av och jag slapp laga maten!

Livet med Trulle!

Vi är så glada över våran nya lilla familjemedlem Trulle! Lite lagom busig, mycket gosig och lite duktig på att lyda enkla kommandon! Helt underbar och så himla söt!


I söndags var han med på fotbollsmatch och skötte sig jätte bra. Gnydde lite när han såg andra hundar men blev tyst efter några få tillsägelser. Jätte duktig och mycket duktigare än 2 andra hundar som också var på läktaren. Den ena var också en valp men gläfste, gnydde och satt inte still. Den andra var en vuxen hund och gjorde samma sak. Ägarna försökte inte ens få tyst på sina hundar.....Men våran lilla Trulle fick tillsägelse och satt så fint och tittade på fotbollen!

BalansArmband

Uffe har köpt ett balansarmband. Den har jag nu och jag är så ostressad och i balans efter jag började bära den!
Ja, vi ska köpa ett nytt till Uffe när en kompis har importerat nya armband.

SÅ HÄR FUNKAR ARMBANDET!
Är din kropp rätt inställd ? Vi är alla omgivna av ett naturligt förekommande energiområdet som ständigt reagerar på både interna och externa influenser. När detta område är störd, kroppens prestanda och tillgänglighet äventyras , som liknar ett precisionsinstrument som ostämd . Omvänt gäller att när dessa frekvenser närs, musklerna slappna av , ökar blodflödet och spänningar avtar .

EFX 's holografisk teknik innehåller algoritmer och frekvenser som samverkar positivt med detta energiområdet i både människor och djur på cellnivå . När placeras nära kroppen, speciellt på viktiga energicentra som händer och fötter, EFX s produkter kommer att harmonisera med kroppens naturliga bioelektriska frekvenser.
EFX låtar effektivt kroppen , omedelbart frigöra sin fulla potential för funktion och prestanda .
Några av de mest anmärkningsvärda resultaten är:

  • Ökad balans och styrka
  • Ökad flexibilitet och rörelse
  • Bättre fokus och vakenhet
  • Lindring av stress och spänningar
  • Snabbare återhämtningstid
  • Dämpning av jetlag och åksjuka


Helgen!

Underbar helg med underhållning, mat, hotell och sällskap.

The Baseballs på fredagskvällen....

.....med härliga benrörelser.....

Lördagen startades såklart med en helt otrolig frukost på hotellet. Frustrerande att bli mätt innan jag har hunnit äta av allt....tur att det var en morgon till!

Riksteatern hela lördagen med en massa blandade snuttar av deras repetoar under 2011! Allt från dans, rockkonsert utan instrument, klassiska pjäser, barnteater, tyst teater m.m.
En riktig aha-upplevelse var Divine, 3 tjejer som sjunger opera, ja ni läste rätt. Helt magiskt vackert!


Min favorit....
 ....Sven Wolter var där och framförde en snutt av en pjäs!

Dagen avslutades med mingel....champagne......och stå-upp med.....
 ....Özz Nudjen.

Och Coco Peru, en stå-upp-transa och grymt bra var hon! Och jag till och med fatta allt, trots att det var på amerikanska....kan det ha varit champagnen?  Ja, nu drack jag bara ett glas!


Till sist var middagen med en härlig italiensk buffe!Vankas hotellfrukost!

Precis vaknat på hotellrummet i Södertälje. Varit ute och tagit mig ett morgonbloss och fått mig mig en känsla av att vara utomlands.

The Baseballs på Grönan i går kväll för mig Uffe och mig. Jag hade funderingar på att hoppa över det men tur att vi inte gjorde det.
Kramp i vaderna fick jag efter allt diggande för jag kan inte så still när dom spelar. Var fullproppat med folk, både unga och tanter! Många stod och buggade till The Baseballs.

Nu ska vi gå ner till frukosten och sen ta oss till Riksteatern....hoppas få in Uffe på något sätt där......


Trulle!

Våran nya lilla familjemedlem....


En 5-månader gammal blandis, 80% chihauhua, 10% york och 10% dvärgpincher.

 

Tindra tyckte jag har en riktig speciell födelsedag, ja, jag fyller år i dag! Glömde bort att jag fyllde i dag, eller om jag förträngde det?, och klev upp halv 6. Predikan från Uffe att våran familj har som tradition att ligga kvar i sängen när man fyller år. Snabbt toabesök och en liten kopp kaffe och sen upp i sängen igen. Efter ett tag så kom familjen med sång, tårta och present. Presenten var en egen Garmin Gps!Snart åker jag och Uffe till stockholm. Tanken är att vi ska gå och se The Baseballs på Grönan i kväll. Risken finns att vi kanske inte orkar och myser på hotellet istället. I morgon är det Riksteaterns utbudsdag som gäller och på kvällen är det mingel med middag! Ska bli jätte härligt och mysigt att vara bara jag och Uffe!

Brillisar!

Jobb, körning & hämtning, möten, laga mat, handla och mycket annat fyller mina dagar! Ingen ljusning förrän på höstlovet då vi planerar att åka till vårat hus i Härjedalen. Behövligt avbrott blir det!
Tro inte att jag klagar för jag har världens underbaraste familj, världens bästa jobb och otroligt goa vänner. Men ibland blir det lite korvstoppning på agendan och ett himla pusslande för att få till det!

Okej, nog med korvstoppning och nu till rubriken Brillisar!
Jag har hämtat ut mina nya lite starkare läsglasögon.....

...och dom får mig att slippa kisa när jag läser.

Ett par till Brillisar har....

.... Uffe köpt. Ett par Ray Ban solglasögon. Jag har aldrig prövat så sköna solglasögon förut. Känns som en mjuk smekning att ha på sig dom. Är det för att jag aldrig har prövat så dyra förut utan bara mack-brillor?! Det är ju lite skillnad i pris mellan Ray Ban och mack-brillisar, uppåt 1 500 kr. Men nu köpte Uffe sina på Tradera för samma pris som ett par mack-brillor!


RSS 2.0