BRÖLLOPSRESA

I dag åker Uffe & jag på vår bröllopsresa.
Vart vi ska åka?! Jo, vi tänkte åka Höga kusten, Blå vägen och sen Mo i Rana (Norge). Inte riktigt bestämt ifall vi ska åka uppåt eller neråt i Norge. Lite inne på att åka uppåt och vidare in i Lappland (Sverige).
Får se vart vi hamnar...vi åker på känsla och spontanitet!

Mormor och morfar ska vara här hemma med tjejerna & djuren!


Herrö´s discotjejer!

 Tre dansande tjejer...med kläderna på!
 Tre svettiga dansande tjejer....bara bikini eftersom kläderna åkte av!


Kåta & fors!

I mittådalen hitta Tindra sitt drömboende!
  Mitt i forsen och med en liten bro att ta sig dit på!
 Välkomna in!

  Tindra planerade hur vi kunde sova & laga mat ifall vi bodde här inne!

  Det lilla fönstret på den lilla kåtan!


Flatruet.

Liten tripp gjorde vi iallafall och det blev till Flatruet, Funäsdalen och 5 km in i Norge.


Regnet vräkte ner så klart....tur att vi åkte bil.

  Tindra & jag håller på att blåsa bort högst upp på Flatruet, 975 m ö.h. Flatruet är Sveriges högst belägna landsväg. Otrolig utsikt!

 
Enkel fika i ett partytält. Mitt i ingenmans-land, Särvsjön, stanna vi och fika.


Hemma i Möklinta,igen!

Alltid lika trist att åka hem från "hemmet" i Herrö.
Tanken slår mig ibland ifall man skulle flytta dit upp. Känns så enkelt att vara där, man bara är. Fast alla "måsten" skulle ju komma med flytten dit, så jag vill bo kvar i Möklinta med "måstena".

Rapport från Herrö

Lugnt & skönt är det här uppe.
Vi var till Norge härom dagen, Tindra hoppa ut och in i Norge....hon tyckte det var så häftigt att ena stunden vara i Sverige och i nästa i Norge!

I morgon är det spelmansstämma här i byn. Jag ska vara lotteritant....sälja lotter. På kvällen är det dans i skolan....ska svänga mina lurviga då....om nu Uffe vill gå!


Regn, regn ska det bli!

Lite trist väder ser det ut att bli i under min första semestervecka.
Blir till att ligga och slappa inne men till nästa helg ska vi vara ute.
Då är det dragspelstämma & massa andra aktiviteter i Herrö då. Uffe & jag tänkte erbjuda oss att hjälpa till, så fint väder önskar jag. Inte bara för vår skull utan för hela arrangemanget!
www.herroby.se

Fast det regnar så ska jag gå ut och gå......tänker så varje gång vi åker dit. Sist vi var där så våga jag inte gå på promenad. Bor en björnhona med sina två ungar i byn.....inte mitt i byn men ändå....vägen är inte så lång runt byn så för att få en ordentlig promenad så går man där björnarna har synts till.
Fast jag kan ta rundan runt vårat hus & täckten ett par gånger så blir det en lång promenad....lite trist dock.


Kantareller & pärlan!

Var ute och plocka årets första kantareller. Men mest var det mygg, fick snabba sig på att plocka & gå vidare. Såg två lata ormar och det fick mig att helt lämna kantareller,mygg & skog.
  
Smörstekta kantareller & gräddig kantarellsås till middag.....mums!

Pärlan, våran vaktel, fick för första gången vara på golvet & springa. Hon pickade i mattan efter mat.
   Ser ni var hon är?
 Här är hon oxå!


Semester!

I dag ska jag göra allt jag skulle ha gjort i går.
Känner mig mer motiverad så hoppas att inte något skiter sig....så motivationen flyr sin kos!

Skönt att Tindra är hemma igen, krama, snusa & gosa med & på henne i går kväll. Moa skulle oxå behöva vara hemma och inte i Upplands-Väsby.....som tur så börjar skolan här i Sala & hon är hemma mer!

ZZZZzzzzzz!

Efter allt stå hej med punkan & sen att gräsklipparen inte starta så la mig i sängen. Somnade och vakna vid 5.....behövde visst sova.
Ska gå ner till brevlådan & hämta tidningen & bli uppäten av myggen.

Regnet ska komma tillbaka på söndag & sen skulle det regna i hela nästa vecka....prognosen stämmer säkert den här gången när man inte vill att det ska regna.

PUNKAAAAAAAAAAAAA!

7.00 går jag ut till bilen för att åka till jobbet.....ingen luft i ena framdäcket....INTE NU IGEN!!


Börjar tro att det är ett omen om att vi inte ska åka till Herrö.
Förra sommaren så gick ett däck sönder dagarna innan vi skulle åka dit. Däcknissen drog ut en stor rostig spik ur däcket och lagade det.
Efter bröllopet när vi skulle åka till Herrö så var det ingen luft i höger bakdäck. Reservhjulet fick sättas dit så vi kunde åka.
Nu hade vi tänkt att åka i morgon till Herrö....och vad hände.....punka igen & nu på vänster framdäck!!!!
Uffe ska fylla mitt däck med "gröngegga" ....fast jag vet inte om jag törs åka, får säkert punka när jag kör i 120 så att jag åker av vägen!!!! Funderar på att vara hemma och jobba i stället.


Fy vad pinsamt!

Myggbekämpningsmöte i går här i Möklinta.
Fullsatt i Bygdegården och så väljer SVT Tvärsnytt att interjuva mig. Verkade ha sagt något bra eftersom det kom med i tv. Inget kul alls att se sig själv på tv....måste banta...Hade jobbat i 12 timmar så jag var sliten!!
Uffe tyckte det var så underbart att jag var med i TV. Så han spela upp det på internet om och om igen....jag låg i sängen och sa "fy vad pinsamt".

Orkeslöst!

Period av "inte vilja göra något" för tillfället. Laddar mest för att börja min semester och vara i Herrö och sen åka på bröllopsresan.
10 dagar i Herrö & alla djuren ska med. Uffe ska vara djurtransport & åka raka vägen dit. Funderar på att hänga på "djurtransport"-skylten på hans bil. 2 ankor, 2 katter, 2 kaniner & en liten vaktel i bur!
I min bil blir det jag & Tindra, Moa har inte bestämt sig ifall hon ska följa med!

Bröllopsresan blir runt i Sverige med början upp till Höga kusten och vidare in i Norge. Mormor & morfar kommer att vara här med tjejerna och djuren.

Tindra & Moa är hos morfar & mormor sen i måndags. Uffe & jag jobbar och sen är vi så trötta på kvällen....trevligt när det bara är vi två hemma....att vi är trötta alltså?!?!
Klapp på axeln!

Har gjort massor i kväll.
Bara jag hemma, Uffe meckar bil med sonen. Och Tindra & Moa är hos morfar & mormor.
Feng Shui, har jag sysslat med, kastat & åter kastat....dumma jag,,,men vad ska man med allt till!!!!!
Damm....är inte sällsynt individ i vårat hus...återstår bara att dammsuga...men men jag gör det en annan dag!!!
Precis som Pippi...."vad tycker du som jag så så gör vi det en annan dag".....

Bröllopsbilder


Min brudbukett till höger & tärnbuketterna.Jag med mitt följe när vi precis har klivit ut ur bilen och Uffe får se oss för första gången.
Uffe tyckte jag ser helt förskräckt ut....jag var såååå nervös över hur han skulle reagera när han såg mig. Enda jag tänkte på var "undrar vad han tycker om min klänning".

Vakteln kläcks!

Filmen om när vakteln kom ut. Glöm inte att sätta på ljudet....Tindra pratar med mormor i telefon samtidigt som hon refererar vad som händer.
http://www.youtube.com/watch?v=ecC2x4x-6Ms

I`m back!

Tänkte lägga ner skrivandet på den här bloggen eftersom den var inför  bröllopet. Eftersom många vill fortsätta läsa det jag skriver så fortsätter jag.


RSS 2.0