Midsommarhelgens mat.

Yes, helgens matintag har jag klurat ut....

KVÄLLSMAT I MORGONMIDSOMMARAFTON

Midsommarbuffé på golfklubben i Sveg.


MIDSOMMARDAGEN

Korv med bröd till lunch.

BRÖLLOP PÅ EFTERMIDDAGEN OCH BLIR LITE MAT DÄR


På kvällen får barnen snacks att äta medans Uffe & jag går på bröllopsfest.

SÖNDAG


Hamburgarlunch


Kvällsmål äter vi på någon pizzeria.

Det enda jag behöver tänka på är vad vi ska ha till frukost men....
Klurar om vi inte ska äta frukostbuffé på Wärdshuset en morgon!

Inte bara matlagsningsledig i helgen utan jag är det även på måndag och tisdag.
 Då är jag och Uffe på bröllsdagsresa a´la tjänsteresa.
Gissa vad skönt det ska bli att inte laga mat på 6 dagar?!!


Strunt i det.

Blir ingen ved klyven till vintern för jag har bestämt att jag ska köpa ved. Vi hinner inte med klyvandet utan satsar på att ta hem det som ligger i skogen. Var ju en hel del träd som föll som ska kånkas hem. Lite onödigt att köpa när vi har egen skog men behöver prioritera bort klyvandet.

Blir inte heller någon städning av vår inglasade altan. Är väldigt skönt att kunna sitta där inne och äta men hinner vi inte röja så hinner vi inte.
Har beställt vackert och myggfritt i sommar så vi kan sitta på utealtanen i stället!

Strumpisar


Tänk så trevligt jag kan hos mina vänner att jag sätter mig och sorterar strumpor! Ett antal tvättkorgar hälldes ut på golvet och sen sorterade jag och barnen.

TattarTermos

Bara sådär utan att aldrig ha pratat om att skaffa en så har vi nu en husvagn...


Tindra är så lycklig över att vi har en husvagn. Frågan är när vi ska ha tid att åka i väg på husvagnscamping. Ja, en natt försöker vi hinna med i sommar då på Falkudden.

Undret.

Ankbebisarna går nu ute med mamma Wilda.


En av snuttisarna hade trillat ner och var helt krokig i nacken. Benen spretade rakt ut och den hade ryckningar. När vi kände på nacken så var ryggraden som av. Vi tog in den och Tindra hade den inlindad i en filt i sin famn. Sen skedde undret den blev rakare och började kunna stå på sina små ben. Vi satte in den hos den ensamma kycklingen. Kycklingen blev så glad över sin nya kompis och ankisen verkar må jätte bra nu.

Burrar in sig nära varandra och sover framför värmen från lampan.

Så skönt.

Nu står det inga jobbmöten på agendan förräns i augusti. Gud så skönt och kunna lägga tiden på annat jobb. Bokföring och städning.
Fast det är inte så många dagar kvar att arbeta i juni. Midsommar om en vecka som vi ska tillbringa i Härjedalen. Midsommarfirande med raggarbilar och rocka billy och på midsommardagen ska vi på bröllop.
När vi kommer hem efter helgen så ska jag åka på jobbresa i 2 dagar till b.la. Älvkarleby och tar med Uffe. Vi har nämligen 2-årig bröllopsdag den 27:e så vi kombinerar mitt jobb med bröllopsdags-romans.


Djurbebisar & snigel

Äntligen har Wildas små bebisar kläckts. Gudomligt söta och jag vill ta in några....men försöker motstå det. Går inte och sätta tillbaka dom hos Wilda igen när dom har tagits ifrån henne. Förra året ville hon inte ha dom och döda en och försökte döda dom andra. Men åh vad gosigt det skulle vara och ha en inne.

Åtta ällingar och tre ägg kvar att kläckas.

Nu har vi en kyckling kvar dom övriga tre har dött. Vet inte varför men nu hoppas jag att denna lilla klarar sig.
I dag så hoppade den upp för första gången och satte sig på sittpinnen.


Ena hönan ligger och ruvar på 28!!! ägg....dom andra lägger nya ägg i hennes rede hela tiden. Så i morgon ska Uffe snickra ett till rede och jag ska märka äggen som hönan har. Vill kunna plocka in ägg och äta också.

Tindra tycker inte att vi har nog med djur så hon har tagit en snigel. Den ligger, än så länge, på vardagsrumsbordet...kryper väl snart ner på golvet och jag kommer tramp-krossa den.
Tindra kommentarer....

....till mig.
I går låg mina enda paret skor med liten klack framme. Tänkte ha dom på mig på middagen på konferensen. Tindra ropar till mig. "Mamma ska du ha klackskor?" Ja, svarar jag. "Men hur ska det gå?" svarar Tindra.

I dag köpte jag pärlarmband till mig. Tindra tittar på dom när jag har på mig dom och fäller kommentaren. "Värst vad du har blivit pampig av dig!". Och fortsatte "Du har ju börjat använda handväska, klackskor och armband".

Tog på mig min i dag inköpta bikini-bh för att visa upp den för Uffe. Tindra pekar på mina fina bh och säger "tuttarna hänger".Kyrkan & Sätra Brunn

Skolavslutning är det i dag för både Tindra och Moa. Både Uffe och jag går på Tindras, Moas får vi inte vara med på. Är så vacker skolavslutning i Möklinta, parad med barn, spelmän och svenska fanor upp till kyrkan. En dag jag inte vill missa.

Resten av dagen så ska jag till Sätra Brunn för Lokala ekonomidagarna som handlar om Kapital till lokal och hållbar utveckling.
Bloggade förut att jag blev "utvald" att få en plats av Lantbygdsnätverket. Fortfarande förundrad och lite stolt över att just jag blev det av en stor organisation.
Programmet för dagarna är en hel del seminarier men även invigningstal och paneldebatter. Dagarna börjar med lunch i dag och avslutar med lunch i morgon. I kväll är det 3-rätters middag med diskussionsgrupper.
Så oj oj vad kommer att lära mig en massa nya intressanta saker, nätverka och få en massa nya ideer. Det sista känns tungt...har redan för mycket ideer.
Nu tror ni säkert jag ska paddla i kanot på Sätra Brunn oxå. Nej det ska jag inte, men i slutet av juni, på vår bröllopsdag ska Uffe och jag på tur. Jag är inbjuden på visningsresa och tar med Uffe på 2 dagarsresan där bland annat det ska paddlas kanot.


Monday

Första dagen på en intensiv vecka. Tre kvällsmöten och en två dagars konferens står i min almanacka för denna vecka.

Min kollega tyckte jag skulle ha hennes initialer som bakgrundsbild på min dator.

Så snäll var hon när hon fick låna min dator. Men i augusti så gifter hon sig så då blir det HH, det tror jag inte hon sätter på min dator.

Skyltmålning av Möklintaveckans skyltar. 20-talet målare och så många har det inte varit på 15 år sa dom som har varit med så länge.
Flera skyltar har inte varit framme på herrans massa år och får nu komma upp i år. Jätte härligt och hoppas nu besökarna och vädret är med oss i slutet av vecka 28.
Två gamla dunkar blir perfekt som stol och bord!


Helgen som gått.

Emmas studenttagning på fredagen då hon gick ut i arbetslivet ifrån Ösby. Först var vi vid skolan, sen i Sala och avslutade på Magasinet hos Fagerström/Sjöbergs.

Vackra och goda tårtan som Hanna hade gjort.

Lördagen hade jag "fritid" när jag hjälpte till och passa gårdsbutiken på Mats-Persgården. Satt och läste en jätte bra bok utanför under tiden jag väntade på kunder.


Medans jag hade "fritid" så var det sommarparty hemma. Tindra hade bjudit in 9 kompisar. Direkt efter Tindras party så fick nästan alla barnen sätta sig i bussen för nästa kalas. Förfestning hos Tindra innan kalaset hos Anton.

Trulle hoppade in ett antal gånger i Marlenes bil, ville så gärna gå på kalas han med.


Djurrapport

2 av våra små kycklingar dog under veckan. En liten gul blev ensam kvar så en kompis till den hämtade jag hem ifrån Marlene.

Gula med sina nu änglavänner.
I går upptäckte Ufffe att den lilla gula var svag och tog den i sin famn. Han upptäckte då att det satt stenhårt bajs vid rumpöppningen. Sprutade lite vatten på bajsplutten så den lossnade. Sen kom det ut jätte mycket bajs som luktade riktigt illa. Stackars guling som inte har kunnit bajsa eller kissa men nu är den pigg igen.

Dom stora hönorna har nu lagt 17 ägg i ett rede....undrar när dom ska börja värpa? Nu finns det bara ett rede som sitter på väggen. Den andra är på golvet. Vi skulle behöva bygga så det finns 3 reden så dom har varsitt.

Wilda, våran ankhona, hon ligger och ruvar och ruvar och springer korta snabbrundor ut. I dagarna är det dags att för kläckning.
Wille, gubben hennes, känner sig så ensam och blivit kompis med tuppen och hönorna. I går kväll så låg han inne hos hönsen, tuppen och hans hönor uppe på sittpinnen och Wille låg på golvet.

Det här är tre av våra ankbebisar som Wilda fick förra året. Dom bor nu hos en familj i byn. Jätte kul att få se hur dom ser ut som 1-åringar,

Det är djuret tillhörde också vår familj i veckan....

Moa Giraff men nu har karnevalskläderna åkt av och huden blivit tvättad och en Moa kom fram igen.


Turbulenta dagar och...

.......         eller   

Akutbesök med sjukhusövernattning måndag till tisdag. Moa fick fruktansvärda smärtor på vänster sida efter fotbollsmatchen. Ambuland in till akuten, ekg, lungröntgen, provtagning men inget hittades. Jo, att hon hade väldiga smärtor på utsidan. På vägen hem får återigen smärtor med svår andat och gråt. Vänder tillbaka till akuten och hon läggs in för observation. Läkaren som går ronden konstaterat att Moa förmodligen har en spricka eller brutit något revben. Mår någorlunda bra men smärtorna behandlas med smärtstillande. Hon var i skolan i går men har mer ont när hon sitter.

Väl i Möklinta igen så bryter helvettes lös mellan mig och Hannela å ena sidan och andra sidan Möklinta Kennelklubbs anhängare.
Vi boende har klagat att Hällsjöbadet ej sköts enligt avtal. Över 120 stycken har undertecknat namninsamling om att dom är missnöjda med skötseln.
Så tisdags så var det dags för möte mellan oss och Roger Nilsson/Sala kommun som ger Möklinta Kennelklubben förtroendet att sköta badet.
Jag kunde inte delta på mötet eftersom jag var på sjukhus med Moa. Men en upprörd Hannele ringer upp när jag är på väg hem. Kennelklubben hade gått på henne med rena personangrepp. Angrepp på ungdomarna i byn och att Kennelklubben sköter badet helt utan anmärkningar.
Det beslutas vid mötet att ett stormöte ska hållas där invånare, Kennelklubben och kommunen får komma till tals. Jag får uppgiften att få till ett datum för mötet. Av den anledningen ringer jag en i Kennelklubben men felet jag gjorde var att fråga varför dom ljuger. Kennelklubb mannen kastar ifrån sig telefonen och hans fru tar den. Sen blev det kaos......jag var en jävla bidragstagare som bara vill åt bidraget eftersom Kennelklubben sköter badet jätte bra. Hon fråga om jag får en hjärtinfarkt nu när jag är så upprörd. Varpå hon säger att "hoppas du dör för sådana som dig vill vi inte ha här".
Men jag undrar varför dom vill sköta ett bad när dom uttalat är negativa mot ungdomarna i Möklinta? Det är ändå ungdomar och blivande ungdomar som mestadels badar.
Varför står det år för år att budgeten för Hällsjön är ex. In 33 000 kr/Ut 17 000 kr, In 33 000kr/Ut 5000 kr? Kanske dom sparar för att göra en superduper upprustning av badet eller går pengarna till Kenneklubbens verksamhet? Bidraget för Hällsjöbadet ska finansiera driften av badet och ingenting annat.
Fortsättning följer för det är mycket frågor som behövs få svar på.

Teater på fritis med alla fritidsbarn i går var en helt underbar och glädjande för mig. Tindra sjöng, rockade rockring, dansade och var så bra. Uffe tog bilder så jag lägger in några senare.

Jag hade förhoppningar att det mesta av möten, träffar och konferenser av avklarade inför sommaren. Har fullbokat ända fram till midsommarveckan. Ja sen börjar handling och planeringen inför Möklintaveckan.

Fick ett, för mig glatt, telefonsamtal i går ifrån en person Praktikernätverket. Han ringde för att han hade en plats kvar till Lokal ekonomidagarna i nästa vecka. Anledningen till att han ringde just mig var att en ifrån Hela Sverige Ska Leva hade rekommenderat det. Personen ifråga hade hört mig hålla ett kort seminarium.
Glad i hjärtat mitt och lite stolt över inbjudan är jag och självklart så tackar jag ja till ekonomidagarna.Älskar Ariel!

Inte disneyfiguren utan tvättmedlet Ariel. Har använt Via och billiga tvättmedel men sist köpte jag Ariel. Vad rent det blir...strumpor som jag tvättar i 40 grader blir rena. Ren njutning att tvätta och det blir rent!

Använde bara Ariel när killarna var små och var så nöjd. Men sen blev jag en fattig ensamstående mamma ett tag och Ariel blev för dyrt. Men undrar om det egentligen blev det? Behövs inte lika mycket Ariel och sen behöver jag inte kasta ofräscha strumpor som är hela. Ogillar att ta på barnen strumpor som är tvättade men ser otvättade ut. Gäller i och för sig tröjor som är fläckiga men nu blir det också rent med Ariel. Så nu blir Ariel som jag bara ska använda.


Inte över.

Helgen är över snart men en till dag ledig.
Vädret har varit helt underbart och utegruppen på altanen väl använd. Frukost, lunch och middag har avnjutits där. Fast middagen har blivit snabbbt avklarad för att undkomma alla myggen.
 Frukost.

Kycklingarna växer och har fått fjäderpennor. Mycket pipande ifrån dom men det övervägs av att dom är så gudomlig gulliga.

Mina föräldrar var på besök på lördagen. Mina föräldar och jag åkte upp till Oscars grav och minnesplats. Tårar rann över det ofattbara.

Har faktiskt börjat röja på den ingladade altanen. Herrergud vad mycket jag åkte med till återvinningen. 6 papperskassar med hårdplats. Funderare ett tag om jag skulle räkna hur många tomma schampo- och balsamflaskor vi använt sen i september. Inte bara räkna dom utan även roll-oner, ketchupflaskor, ja allt som används som har platsförpackning.
Nytt för årets rensning var alla pizzakartoner....30-40 stycken. Och tänk att jag säger efter varje röj inför sommaren "nu ska jag åka och lämna till återvinningen varje gång det blir en påse full".

Tjejerna i familjen låg och pressade ett tag i dag medans Uffe byggde på Moas hus.
 Blekfisar på rad.

Dagens familjeutflykt blev Norrbyliden...Möklintas herrlag spelade mot Norrby och det blev 2-2. Fotboll blir morgondagens familjeutflykt också men då i Västerås och Moa spelar, på vägen hem blir det Max-middag.Klämdag.

Tindra och jag har haft en tjejdag med shopping av kläder till Tindra. Lunch på Lindströms uteservering. Ja sen fick Tindra följa med mig när jag skulle vaxa benen och bikinilinjen. Hon följde intressant det som gjordes och tyckte det var mycket hår som lossnade från benen.
På begäran så sätter jag in före och efter bild.

Vet ni att före bilden ljuger....jag hade mycket mer hår än bilden visar.

Sen blev det bara så att jag färgade mina ögonfransar och mina ögonbryn. Fick även brynen vaxade. Var inget jag hade bokat in men hon hade tid så jag passade på. Vet av erfarenhet att jag är så lat att boka en tid i förväg.Efteråt men bilden ljuger...mina ögonbryn ser ut som teatersminkade, dvs jätte svarta.


Sista vi gjorde i Sala var att kolla in den här galning som hoppade med motorcykel över kandelabrarna på torget.Sen har jag hämtat hem 3 små dygnsgamla kycklingar.


Djuren hos oss.

Härlig morgon, varmt och solig! Alla djuren har fått rent och får vara ute i det härliga vädret.


Kaninerna Troja och Ninis i sin utehage. Vill inte visa upp sig från fina sidan....båda är lejonhuvudade och har därför jätte fina manar.


Ankorna, Eskil en svensk blå anka och Vilda som är en svensk gul.


Vildas rede med massor av ägg som kläcks om 10 dagar ungefär.


Tompa med sina pullor.


Gudrun eller Gullan, lite svårt att komma ihåg vem som är vem av dom. Hon är iallafall en Kochin.


Trulle var så här trött i går kväll efter att ha varit ute på gården 9 timmar. Han orkade knappt titta upp när Uffe frågade om han skulle komma in. Orkade inte gå in utan sov vidare en stund på gården.

Blommor & Kryddväxter!

Mina inköp i dag var blommor i massor, 100 l planteringsjord och 4 kryddväxter.

Krukor i svart med blommor i rött och vitt, regnmätaren är självklart i svart.


Blå stor kruka med gula och blåa blommor. Fågelmat och sköldpaddor i blått, ja och lilla hönan med lite blått också!


Blommorna på trappen upp till inglasade altanen.


Tindras lekstuga, som hon aldrig vill leka i, fick också en hängampel med blommor i!


Första gången jag har kryddväxter, blev så nyfiken på sorterna. Vad sägs om
Chokladmynta, Ananassalvia och Oregano "Hot Spicy".
Chokladmyntan luktar och smakar choklad med krydda i.
Ananassalvian smakar sött och ananas.
Oregano luktar starkt.


Jag plussar...

...för att åka till Östa camping för att äta en bit mat på restaurang Kolartorpet. Åk en vacker sommarkväll och sitt på uteserveringen och njut av utsikten. Det ska jag göra en sommarkväll 2011!
Snart några x-tra dagar ledigt.

Åh, vad skönt att efter kvällens möte på Östa camping om cykelleder så jag ledig i 5 dagar. Hoppas att hinna med lite hemma, promenera och njuta.
Högst upp på önskelistan hade varit att få vara hemma hela tiden. Tänk vad skönt det skulle vara att inte åka ifrån gården på 5 dagar! Undrar om jag skulle bli folkskygg?
Blir ett par svängar in till Sala under ledigheten, Tindra och jag ska shoppa kläder till henne, jag ska få mina ben släta och fina. Helgen avslutas med Moas fotbollsmatch på nationaldagen. Ja, just det på fredag ska jag handla massor av stora och fina blommor.....åh så härligt! Inte minst ska jag så frön i min fina svarta pallkrage.

RSS 2.0