Skum, klimaktieriet m.m.

Hinnandet och orken gör att jag är dålig på att blogga just nu. Veckorna bara svichar förbi!
Försöker göra en liten sammanfattning på veckan som varit.
Skridskoåkning på måndagen med Tindra....
 
Tindra har blivit så bra på att åka skridskor!           Yttepytte konståkning finns kvar i mig iaf!
Ja, nu törst jag inte göra några hopp eller många snurr på piruetterna. Men undrar om jag gapade med munnen när jag tävlade i konståkning????

Tänka sig att jag har både spelat innebandy och gått på zumban den här veckan....inte nog med det jag har gjort flera promenader också! Börja nu inte tro att att blivit träningsnarkoman, det är som det brukar, en tillfällig nyck att röra på mig! Sådana nycker brukar högst hålla i sig 1-2 veckor och sen har jag tränat färdigt för året!

Något tvärtemot att röra på sig det vill säga sova...så köpte vi för ett tag sen en Memoryskum madrass.
Beskrivning av madrassen: Ett 7 centimeter tjockt lager memoryskum formar sig exakt efter din kropp, underlättar blodcirkulationen i muskler och hud och får din kropp att slappna av ordentligt.
Gudars vad man sover skönt på den och man är så utvilad i ryggen när man vaknar! Så jag var tvungen att köpa en varsin kudde i samma material......så skönt för nacken! Så går ni i madrass-köpar-tankar så köp en memoryskum madrass, lite dyrare men verkligen värt!

Något, ja utöver att min rygg & nacke känns piggare, så har jag blivit så grinig.
Irriterar mig på folk och saker, väldigt ovanligt eftersom jag är en person som har en, nästan för stor, acceptans över hur folk är! Men inte den här veckan!
Körandes bil så bara vips så känner jag mig så grinig på något. Inte kan jag komma på vad jag är grinig på utan jag bara är grinig!!
Kan det vara så att jag har kommit i för-klimakteriet? Ja, för jag känner mig som en bitter klimakterie-kossa!

Helgen avslutade som vanligt veckan....
Farmor/svärmor kom på fredagen och på lördagen så var hon, jag och Tindra och tittade på Tobbe Trollkarl. Sprallig och full med energi kan man säga att han är.
På lördagen så kom yngste sonen och han lagade en 3-rätters middag p.s. lite gjorde jag! Men det var gott, lite nytt som jag inte har lagat förut och trevligt!

Jag & Tomas fullt upp med matlagningen!

Kanalfritt!

Berglundska huset har haft kanalfritt i två hela dagar. Parabolfästet gick av med hjälp av snön, trots nytt fäste är det helt omöjligt att få in några tv-kanaler. Och tänka sig att det har gått smärtfritt att inte ha någon tv att titta på!
Tro inte att vi har varit sociala med varandra desssa dagar...det finns ju dvd-filmer och datorer! Berglundska huset har nu iallafall de marksända kanalerna, precis som vi har när vi är i huset i Herrö!

Något att se fram emot!

Hualiga vilket tung tid det är just nu....rått, mörkt och tröttande! Inte bara ute utan även hela jag är fylld av ett mörker med en rå känsla så jag bara fryser i hela mig!
Ett ljus i denna inre och yttre mörker är att jag ska göra trevliga saker med mina barn. Har bokat en dag-SPA på Sätra Brunn med sönerna i februari.


Två veckor efter SPA-vistelsen med Jonny och Tomas så ska Moa och jag till Hasseludden. Mor och dotter helg med aktiviter, japansk middag och med kimono på oss under vistelsen där!
På Hasseludden har jag bokat in Floating.....flyta i saltvatten innesluten i en tank! Lite skrämmande men säkert jätte avslappnande bara jag kan slappna av!


Allt som vanligt igen....

Jobbet, fritidsaktiviter och få allt att flyta på i vardagen är påbörjad för det nya året. Nästan allt är precis som det var 2010 förutom att jag har börjat på Zumba. Så nu ska jag skaka höfter, mage och bli svetttig på onsdagar. Självklart så är det innebandy på måndagarna i år också. Bästa är att både innebandyn och Zumban är i Möklinta, så skönt när det är hemma i byn. Blir inte lika mottigt när jag slipper åka in till Sala! Blir ändå ett par vändor dit under veckorna!

Jag har upptäckt en sak....jag är rädd för träningsvärk! Törst inte ta i när jag spelar innebandy och svänger höfter på Zumban. Kan man ha fobi för träningsvärk?


På lördagen hade Uffe sitt första pass som pistvakt i Möklintas egna äventyrsbacke. Ett jätte bra sätt att få oss att ta oss ut. Och varför tar man sig iväg ut när det är så roligt?
Jag till och med åkte släplift upp med pulkan....ja, nu kom jag på när jag nästan var uppe att jag inte hade vantar på mig. Hade tagit av mig dom när det blev för varmt om händerna. Nu fick jag ta mig ner utan vantisar och det var ingen höjdare. Kallt om händerna och skrapade upp ett finger! Men roligt, läskigt och snöyrit var det!

Lördagkvällen tog hela familjen en tur till Leksand för att se ishockey. Leksand lyckades vinna över Malmö efter förlängning!
Alla utom jag fick nya Leksands saker, Tindra en rosa Leksandskeps och en tandborste, Moa en Leksands tröja, halsduk och tandborste. Tandborsten ska hon ha när hon sover borta! Uffe han köpte en Leksandströja som Moa tyckte han skulle ha och lite annat med Leksand på!

Hormontankar!

När vi kvinnor kommer i klimakteriet så minskar de kvinnliga hormonerna och hormonerna blir åt det manliga hållet. Mensen slutar, mer hår på kroppen och kan hända att vi får en liten mustasch!
Jag undrar om hormonförändringen gör att vi, kvinnor, blir mer manliga i huvudet också? Kanske våra mamma-hormoner minskar?
Skulle vara grymt skönt att slippa ha en massa vårdande, städande och hålla-koll-på-allt kvinnohormoner sista delen av livet! Få lite mer av det som manliga hormoner tycks föra med sig.....inte se dammet och den fulla tvättkorgen, slippa planera handling och middagar, ha nollkoll på barnens kläder och aktiviteter, slippa hålla reda på tider till tandläkare, bvc och möten och mycket mera!
En sista liten önskan....att männens manliga hormon minskar sisådär 40 år tidigare än det gör nu! Och deras kroppar och hjärnor fylls med kvinnliga hormoner.....Ja, nu behöver dom inte få bröst, barn och mens men det där hålla-reda-på dragen skulle vara bra att männen fick lite av!

ChokladPraliner!

Tomten har inte gett mig några chokladpraliner i julklapp på flera år! Sen 6 år tillbaka så vägrar han ge mig pralinisar och jag vet varför! Tomten tycker inte att en knubbis ska ha godsaker i julklapp....och knubbis det har jag varit i 6 år nu! Så nu har jag, Maria +15 kg, köpt en pralinask som jag mumsar på!

Som Vanligt!

Första arbetsdagen på det nya året avklarad! Nu är inte allt som vanligt på jobbet för jag har fått en ny kollega. Det som är som vanligt är att jag inte kunde hålla ett löfte...Löftet att tänka på mig själv lite mera!
Vara sådär lite "egoistisk" som jag säger, fast andra kallar det att måna om sig själv! Har blivit lite bättre ju äldre jag blir att vara "egoistisk".
Efter all turbulens som var på slutet av förra året så skulle jag bli mer "ego". Vad händer? Jo, första gången på 2011 när jag skulle behövt tänkt på mig så lovar andra något. En sak som det är stor risk att jag inte mår så bra efteråt av!!!
Dumma mig och skärpning Maria!!!!

2011 är här!

Det nya året firade vi genom att skjuta av raketerna som jag köpt
och skåla i rosa bubbel!
Glad i hjärtat över mina underbara barn som önskar sin mamma med massa "jag älskar dig", " min älskade mamma" och ett gott nytt år! Älskar er mina älskade barn och önskar av hela mitt mamma-hjärta ett bra 2011!
Välkomnar 2011 och önskar att året kommer att föra gott med sig!Nya årets början känns lite som när jag började i skolan varje höst....fast nu laddar jag inte upp med nya pennor, block och suddigum. I stället så tar jag fram almanackan för 2011 och bränner den för 2010.

Vid varje skolstart så började jag med att skriva upp allt så ordentligt och planera läxläsning.....undrar vad jag ska börja det nya året med?! Skriva upp allt det gör jag ordentligt och planerar gör jag också. Och några nyårlöften är jag skeptiskt mot. Det enda jag önskar är att året blir bra för alla dom jag håller av och mig själv!


2010 över!

Sista kvällen på 2010 var mysig! Jag, Uffe och Tindra firade ut året med glitter, guld och 3-rätters middag.

Vid middagen klurade jag på som hänt under året. Kom på att vi har fått massa bebisar, hela 16 stycken, 15 ankbebisar och sen Trulle-hund. Ja, sen har det förstås varit sin gilla gång som varje år har. En gilla gång med både upp och ner händelser. Ner-händelserna finns färskast men allt bleknar.
Jo, förresten, under 2010 så har jag fått så mycket kärlek av mina underbara barn och mina underbara vänner. Ni är guld värda i mitt liv!


RSS 2.0