Tvärt Om Tänk!

Var eviga gång jag åker till Herrö så tänker jag börja att gå en promenad varje morgon när jag är där! Just för att där finns inget som stressar och jag har verkligen tid att gå ut och gå! Men......
....Var eviga gång så blir det inga promenader eller endast en enda gång! Det enda jag går är på DollarStore ett par gånger för att jag skyller på att det finns björn i Herrö!
Så den här gången när vi åker dit så tänker jag bara ligga och mojsa, läsa tidningen och kolla på tv......får se om jag lyckas med det? 

FlygHavre

Moa plockade flyghavre hos Sjöbergs i går. Betade av över 20 ha där Fredrik har sått!

 Flyghavre, efter bilderna finns en länk som förklarar vad Flyghavre är!
http://karlskoga-kuriren.se/nyheter/karlskoga/1.898334-flyghavre-ograset-som-har-lagen-mot-sig
Inlagd!

Uffe har inte känt sig riktigt bra efter förra sjukhusbesöket så han ringde 1177 i går. Svaret dom gav var att han skulle åka in till akuten igen. Väl där så var inte EKG:t helt hundra och tydligen hade inte heller arbets EKG:t på torsdagen varit helt tillfredställt. Så nu blev han inlagd igen eller inspärrad som Uffe kallar det!

EKG:övervakning och dropp på natten. Sen ett ultraljud av hjärtat och lungröntgen. Allt är helt ok så Uffe blev utsläppt i dag. Han mår fortfarande mysko dvs orkar inget, konstig känsla i bröstet och ett lite udda EKG-resultat!


Möklintaveckan 2010

Fredagen
Jobbade jag i 12 timmar bl.a. med serveringen på Gammelgården.
På kvällen var hela familjen och mina föräldrar och lyssnade på Susanne Alfvengren.


Jag har aldrig varit ett riktigt fan av henne men nu är jag det. Vilken otroligt fin människa och vilka kloka ord hon sa i mellanpratet. Mycket tänkvärda saker och en sån fin tråd i hela sitt program.
Pratade med henne både innan hennes uppträdande och i efteråt. Rolig och varm person hon är!

Lördag
Jobb mellan 7-10 och sen blev det besök i Gåddarbo. Där vi besökte 120 kor och 2 mjölkrobotar dvs en helautomatiserad mjölkgård. Korna går fria och får välja att vara inne eller ute. Går till mjölkroboten när dom vill för att bli mjölkade. Måste vara friheten för en kossa och vad lättjobbat för bonden!
Det bästa av allt var att jag fick lukta på kodoft, eller rättare sagt dyngdoft, mmmmmm det luktar så gott!

Efter kossorna så var det dags för Barnens egen dag på Åsvallen. Indianer och cowboys var temat där!

Söndag
Dagen då jag inte skulle besöka Möklintaveckan utan vara hemma oxh fixa. Men nu blev det Möklintaveckan iallafall.
Veteranbilsrally och Moa och Tindra åkte Cadillac med Ferners. Tindra sken som en sol när dom starta och sken som en sol när dom kom i mål efter 1 ½ timme.
Medans tjejerna åkte amerikanare så var Uffe och jag på kobingo. Kobingo går till att man släpper in en kossa i en hage som är 18x18 meter som motsvarar 18x18 rutor. Till kobingon får folk köpa en ruta som då förhoppningsvis kossan bajsar i och man vinner.
Gissa vad? Jag vann 300 kronor i presentkort. Elvira, kossan, bajsade i rutan bredvid min så jag fick andrapris!


Elvira i kobingo-hagen!


TraktorCruising!

I kväll har jag varit på cruising runt Storsjön och ekipaget jag åkte i....

....en hövagn (tror jag att det heter)!!!
I sakta fart åkte vi och färden var så rogivande!


Fikarast på gården Backe!
10 ekipage med ungefär 50-60 personer deltog!


Shoppinglunch


Vår vackra dotter Moa äter pizzabröd i Västerås!

Favorit i rätt storlek!

Köpte i maj ett par svindyra piratjeans som jag lyckades ta i en för liten storlek. I dag på Lindex så var samma byxor nedsatta med 350 kronor och kostade nu 49,50! Gissa vad jag gjorde? Jo, jag köpte mig ett par i rätt storlek i dag! Så nu har jag garderat mig för eventuell viktminskning.
Över 20 år sen.....

.....jag stod på händer i vattnet! Lyckades det i går på Hällsjön, rättare sagt jag vågade ha huvudet under vattnet utan att hålla för näsan!
Övade först med att dyka utan någon hand på näsan, i början var det massa vatten som kom in i näsen. Men tillslut så kom det inte in något vatten i näsan och jag kunde leka massor i vattnet. Så skönt att ligga i badet och bli någorlunda sval i kroppen!

20 min=glad!?

Såg på nätExpressen att man kan bli gladare och på bättre humör på bara 20 min!
Motion gör dig glad - i 12 timmar 20 minuter är tillräckligt för att påverka ditt humör. Överraskande effekt, enligt ny studie.

Började alltså morgonen med att gå i 20 minuter.....väntar på effekten! Misstänker att det mer kan vara en "placebo-effekt"....sket samma om det är det. Jag ska gå ut och gå varje morgon innan jag går till jobbet. Varför på morgonen? Jo, för jag behöver inte vara glad när jag sover. Är oftast så glad över att få lägga mig på kvällen så ingen motion behövs för det!


Skövde

Hemma igen efter 4 nätter borta, hade gärna fått vara fler dagar borta! Härligt att bara vara med inga tråkiga måsten, äta ute varje dag och se på fotboll.


Utsikt över Skövde som är en otroligt vacker stad. Harmonisk stad!


Tindra med sin Vuvuzela!


Stengårdens B & B där vi sov var så fint med en damm och höns på tomten. Varje morgon till frukost fick Tindra ett litet kokt ägg och vi stora fick stora ägg!


En dag emellan matcherna var vi på en gård där det fanns levande djur och trädjur!


Där fanns även en jätte stor hinderbana med olika balanshinder!


Så fanns det min favoritgunga "Madickengunga" där. Jag vill ha en sån för den påminner om min morfar som gick bort när jag var 6 år. Vi satt alltid och gungade i en sån!


Moa In Action!
Bilderna är hämtade från www.skadevicup.se

ResFeber!

Tindra kunde inte sova och hade ont i magen i går kväll när hon skulle sova. Uffe kom på att hon har resfeber....Tindra blev helt försträckt när hon hörde ordet resfeber! Hon utbrast "jag har inte feber", så Uffe förklarade vad det är!
Det var länge sen vi åkte någon annanstans än till huset i Herrö, så nu är det så spännande för Tindra att åka till Skövde. Det hon ser framemot är att träffa en liten 1-åring, Tilde, syster till en som spelar fotboll. Ja, nu trodde Tindra att det är dans där vi ska bo....hon ville packa ner finkläder som hon ska dansa i! 
Hoppas resan till Skövde uppfyller hennes förväntningar!
 

RSS 2.0