Vagga mig! av mig!

Vagga mig…
…min älskade.
...med din kärlek.
...i trygghet
...till ro.
Vagga mig!


Frustration!

Frustration är en psykologisk term som avser den besvikelse som någon känner när vägen till ett eftersträvat mål hindras.
Ordet frustration används i samband med att man strävar efter ett mål för att få behovstillfredställelse och hindras i detta. När resultatet uteblir känner vi irritation, missmod, ilska och liknande, det som med ett gemensamt namn kallas frustration. Observera att det engelska frustrate kan betyda hindra eller korsa någons planer. Frustration uppges ofta i tidningar vara orsaken till upplopp.
Man kan säga att frustration är en psykiskt negativ upplevelse för individen. Måttlig frustration är inte farlig, men om den blir för stor eller för stark kan den leda till psykiska störningar och/eller psykosomatiska sjukdomar


Ofräscht!

Urk för mig.....Vidrigt är det när jag plockar ut disken ur diskmaskinen och....märker när det nästan är klart att det inte alls var diskat! Så himla äckligt att plocka tillbaka och ännu mer disk blir det. Behöver ju ta med det som det var rent och som har blivit kladdigt! Bara jag inte glömt något skitigt glas kvar och jag sen häller något gott att dricka i det.....urk! Eller tar någon sked och rör om med, plötsligt så flyter något fett...aha gammal bea!

Ensamhet!

Tänk att ensamhet är något som både kan vara positivt och negativt. Ensamhet kan kännas jobbigt och ledsamt eller något så skönt och underbart! Det har jag fått erfara under den senaste veckan.
I kväll har jag haft en positiv ensamhet....bara jag hemma och ingen ensamhet som varit jobbig. Tvärtom så har jag fått ta det lugnt och ingen stress utan lite av det jag velat själv! En ensamhet som ger en kraft!
Jobbig ensamhet är den man inte själv väljer eller kan styra över. Den fysiska frånvaron av någon som kan trösta när jag behöver det som mest. Hela själen smärtar av ensamhetens onda hugg! Smärta som bara fysik närvaro av den man älskar kan bota!


Kunde varit min julklapp!!!


En 42 tums LG TV kunde ha varit min alldeles egen om jag skulle ha köpt en julklapp till Uffe. Tyvärr så har jag svårt att i nuläget tänka ut något till Uffe i julklapp, kanske han inte har varit så snäll?! Så jag sa att i år köper vi inga julklappar till varandra.
Nu får först Moa ha den i sitt rum och sen när hon flyttar ut till sitt hus så får jag låna den i mitt sovrum!

Vet ni? Det var tur att jag och Moa var utan pengar i dag....för Uffe handlade för en rejäl summa på NetOnNet. Trösthandlade han oxå? Ja, kanske lite men det var några julklappar oxå!


SKYLTSÖNDAG

I vilken (o)tur att jag glömde plånboken hemma när jag och Moa skulle shoppa på skyltsöndagen i Sala. Kunde kunna haft någon tia till korv och glögg iallafall.
Billigt blev det och en massa ögonhandling av parfymer, smycken och blomsteruppsättningar. Kände ett otroligt behov av att köpa ett smycke till mig eller någon fin parfym! Sånt som jag aldrig annars brukar vilja köpa. Månne det ha varit en släng av trösthandling....tur att plånboken låg hemma.
Nu var det mysigt ett tag iallafall, Moa och jag vandrade armkrok. Fick iallafall en god-jul-pepparkaka och en liten bit ost!


Håll Om Mig!

Håll om mig mitt i stormen! Krama mig!
Stormen river upp ett sår i mig! Trösta mig!
Läk mig med din kärlek! Älska mig!
Visa att stormen inte är en orkan! Säg förlåt!Jag, en förebild!

Moa, min älskade dotter, har svarat på en fråga på sin blogg. Frågan var är vem är din förebild som tjej, hon svarade min mamma!
Värmde och kändes gott i mitt hjärta!


Tyst Meditation!

Mitt dygn med tystnad och meditation!
Innan vi gick in i tystnaden på fredagen så hade jag blivit förvånad. Trodde att jag fick prata när vi åt och titta på tv. Nej da, vi skulle vara helt tysta.
Känslan av att jag är så ensam infann sig, sorgset för jag ville inte känna mig ensam. Har känt mig så ensam veckan innan och det fick räcka tyckte jag. Meditationen fick mig att börja vara nu och här i min ensamhet. Vet ni? Då försvann känslan av ensamhet för jag hade ju mig själv iallafall.Min natt var ett evigt vaknande och tittande på klockan. På lördagen var det återigen meditation men ledaren fick prata ibland. Under meditationen så ledde hon oss igenom den. Jag hade svårt att se de bilder hon sa att vi skulle tänka oss.
En av gångerna talade hon om en sommaräng med en stig som gick igenom ängen. Vi skulle känna hur varmt och lent det var när vi vandrade in mot mitten. Glöm det....min stig var vass och iskall att gå på!
Vi skulle se blommorna med dess vackra färger. Glöm det....det var för mig bara grått. Till slut kom vi in till mitten av ängen och där var det ljust. Glöm det....jag hade kolsvart i min mitt!
Men vet ni? Det var inte så obehagligt utan befriande för mig ändå. Kändes som att jag fick fejsa hur jag har mått! Och efter det så brukar det bli ljusare!Ledaren talade en stund om förlåtelseprocessen. Hur den kan se ut, vilka faser och allra mest om att allt måste ta sin tid. Man kan aldrig snabba på den utan man kommer framåt i processen när man är klar i den ena fasen.
Dom som ville fick ha ett kort samtal med ledaren, eftersom det under en meditation kan hända en hel del inom sig. Jag hade inte tänkt att ha ett samtal men efter att hon talat om förlåtelseprocessen så bokade jag en tid. Ångrar verkligen inte det samtalet. Fick goda råd och tänkvärda ord till min egen förlåtelseprocess!
En sak som jag tycker är svår är att förlåta när den andra inte kan förlåta det den gjort. Ja, inte bara förlåta utan svarat på varför!

Tror ni att jag kunde vara tyst? Inte riktigt....blev ett tack när någon höll upp dörren. Jag utbrast helvette och det högt när tvålen sprutade på mina byxor. Ja sen pratade jag en del för mig själv....ibland kanske så det hördes.

Ska nu ta en kort meditationsstund varje dag, för att vara nu och här och inte tänka!
Inte Jag!?

Senaste veckorna har jag tänkt tankar som inte jag brukar tänka eller ens säga!
Att hata någon är något jag inte brukar säga...jo, har sagt det hela 2 gånger mitt liv. En gång i högstadiet till en lärare och en gång till en tjej. Men den här veckan har jag sagt det personligen till en person!
Den värsta tanken är att jag önskar att det hände en person något fruktanssvärt......jobbig tanke som jag inte trodde att jag ens kunde tänka. Och jag har alltid trott och sagt att när någon önskar att det ska gå illa för någon annan så drabbar det den som har tänkt tanken istället!

.....

Svårt att hitta en rubrik till inlägget, är lite blandat!

Moa har haft ont i sin mage i 2 veckor, först var hon till husläkaren som trodde att det kan vara blindtarmen. Ifall hon fick ondare så skulle vi kontakta akuten i Västerås. Vi åkte dit....en hel dag med resultatet att dom inte vet vad det är.
Undersökningar både på kirurgen, medicin och gyn, ja och till ögon, nä inte ögon! Däremot så fick Moa ligga i ett rum på kirurgen där dom hade ögonkontrollgrejer.

Läget med Moas mage för tillfället är bättre!

Geten Matti kan bli helt spattig när hunde Trulle retas med honom! Men när inte Trulle retas och springer framför föttena på Matti så är dom polare.


Som här ätandes knäckebröd som Matti delar med sig till Trulle!

Nu har snön kommit med blåst och kyla. Efter förra vinterns kyla så bestämde jag att denna vinter ska jag inte frysa. Så nu har jag en alldeles egen skoteroverall!


Läget annars har fortfarande varit si och så!med mig! Gårdagens kväll var riktigt tuff med en smärta i min själ. Botemedlet mot detta var att gå och lägga sig. Svårt att somna först men när alla andra gick och lade sig så somnade jag också!

I kväll kommer farmor hit för att vara med Tindra eftersom jag ska åka bort. Ska på meditation som börjar 15.00 på fredagen och Uffe kan inte sluta tidigare eftersom han bytt jobb. Så farmor ska vara med Tindra så jag kan åka iväg! Ska bli grymt skönt att åka hemifrån!

Ännu en vecka som har varit...

...upp & ner men övervägande ner.
Det enda som var positivt det var att jag har var i nykär i min man. Ja, ni läste rätt...var! I ett par dagar så hade jag en sån där vårkänslo-stormande-kärlek som fyllde hela mig och allt runt omkring mig. Ett härligt underbart ljus skimmer över hela världen. Riktigt skönt efter en vecka av svek och besvikelse över att en som står en nära visade en sida som jag inte trodde fanns. Men säg det lycka som varar länge....
Lyckan förvandlades till svek och besvikelse igen! Och min redan sargare självkänsla behövde inte så mycket av svek och besvikelse för att vända mitt liv neråt igen. Så nu vet jag varken ut eller in och inte har jag orken att vända allt rätt. Frågor som...Vågar jag?, Vill jag? Orkar jag? snurrar i mitt trötta huvud men....efter regn kommer solsken, hoppas jag!

Upp & Ner...

...Ner & Upp har förra veckan varit. Blogga hade jag behövt, ja kanske inte just offentligt men skriva av mig. Lite mer sådär privata anteckningar!

Offentligt om förra veckan är väl att jag spelade innebandy på måndagen. 13 Möklinta-tjejer intog gympasalen med spring, mål, diskussioner och skratt! Och i dag är det måndag och dags för oss att greppa klubborna igen!

Fredagen var Uffes sista arbetsdag på Landrins Bil och på torsdag börjar han på sitt nya jobb. Toyota istället för Mercedes!

Lördag till söndag så fick våra stora söner fint och uppskattat övernattningsbesök av lillasyster Tindra. Första gången hon sov över hos stora storebror Jonny. Lilla storebror Tomas sov också över och delade säng med lillasyster.
Vet ni? Jag blir avundsjuk på Tindra....tänk att få ha så stora brorsor! Ålderskillnaden mellan Tindra och hennes brorsor är ju nästan 17 respektive 19 år!

Ja sen kom ju första snön med besked. Flera decimeter och med trafikkaos! Inte mycket kvar av snön men det kommer säkert mer!


Hemma igen!

Ja, nu har vi i och för sig varit hemma sen i lördags. Blev en dag extra i Herrö och det i helt demokratisk ordning. Jag ville åka hem på fredagen men resten av familjen ville stanna kvar en dag. Rättvise-mamma-Maria fick följa sina principer mot att....Uffe måste rida!! Eftersom han nu alltid vill vara kvar i Herrö så gjorde han det. Hans första ridtur i livet blev på islandshästen Saga.

Vistelsen i Herrö är alltid väldigt softig för min del. Lite promenader och mycket slappande i sängen antingen läsandes eller tittandes på tv. Tänk att den här gången lagade jag bara mat en enda dag på en hel vecka.....underbart. Slapp även göra matlista för veckan. Det kallar jag ledighet för mig!

Anlände hem med lite tjurigt humör....Uffe kallar det nog för mycket och onödigt tjurigt humör! Som tur är så brukar mitt tjuriga humör blekna efter ett tag.

Nä, nu dags för min andra arbetsdag efter ledigheten. Fast jag har varit duktig och arbetar halvtid ett tag framöver....ni vet den där väggen ska inte få attackera mig. Så försöker minimera risken genom att vara halft sjukskriven! Bär emot när mitt jobb är så roligt men vet att väggen inte är rolig att möta!


RSS 2.0