Mitt mail till SA!

Hej!
 
Jag önskar attt ni sätter in i SA och att Svedberg på församlingen rättar sina uppgifter enligt nedanstående:
 
Enlingt Svedberg så har inget gjorts åt saken från Möklintagårdens sida. Detta är helt fel!
 
Det har 200809 gjorts en omfattande provtagning av luften i kyrkans rum och i källaren. Kostnaden för den var församlingen med och finansierade.
Provsvaren och rekomendationerna var att mattan i kyrkans rum måste bytas ut. Mattan blev omedelbart utriven och nytt golv lades in.

Proven visade även att det är marginellt förhöjda halter som indiker mögel i källaren. I provsvaret står att ämnet även kan komma från ex. avsloppsbrunnar som inte används. Så är fallet i de golvbrunnar som finns på källarplanet i Möklintagården.
I fallet med källarluften så rekomenderade provtagningsföretaget att en frånluftsventilation installerats.
Rekommendation gjorde att Möklintagården direkt begärde in offerter och ansökte hos Sala kommun samt Boverket om medel till detta. Beslut kom våren 2010 om att det har beviljats dock måste Möklintagården stå för 20 % av kostnaden.

Vid det senaste mötet som Möklintagården och församlingen hade gav svar på att barntimmeledaren har utvecklat allergi/astma mot bl.a. lösningsmedel och mögel. Det bestämdes att Arbetsmiljöinspektionen ska kallas in.
Under mötet framkom det att barntimmeledaren kände av sina besvär på tisdagen. Detta var för oss på Möklintagården väldigt underligt eftersom hon då har vistats på Möklintagården på måndagen mellan 9.30 och 11.30. Men enligt Anette på församlingen så var besvären först dagen efter och det kom ifrån Möklintagården och kunde absolut inte komma någon annanstans ifrån.
Under denna veckan kom det till undertecknades kännedom att Broddbo bygdegård har stora mögelproblem. Det vill säga den bygdegård som barntimmeledaren har verksamhet just på tisdagen. Alltså den dagen hon känner av sina allergiska problem.

Församlingen begärde vid det senaste mötet att Möklintagården skulle göra en OVK-besiktning. Direkt efter mötet så bokatde Möklintagården en OVK-besiktning. Den utfördes av Sydtotal och på intyget finns inget som måste åtgärdas när det gäller ventilationen på Möklintagården.
 
Har ni fler frågor så får ni gärna kontakta mig!

Hälsningar
 
Maria Berglund
Administratör
Föreningen Möklintagården
073-631 41 90


Här ska laddas Energi!

Ja, inte bara energi utan vitaminer under semestern i Härjedalen!

  Jag har sett medlet på tv-reklam och har gått på det! Fick med en gratis förpackning med snabbverkande piller med "extreme energy" när jag handlade också....

....men det lämnar jag hemma. Vill ju inte vara en Duracell Kanin under min ledigheter utan ta det lugnt!

Jag kunde säga....

....Åh vad jag älskar mitt liv! Sa det idag till mig själv efter att inte ha sagt eller ens tänkt dom orden på flera veckor. Skönt med en positiv tanke efter ett lågt mående!
Kan vara att full-späckade oktober månad snart är slut och en betydligt lugnare månad kommer. En november som börjar med semester i vårat hus i Härjedalen. Bara ett par anteckningar i almanackan resten av november!
Och en helg på Tärna med meditation och Annica avslutar jag sista helgen i november med!

Värmande Hjärta!

Väldigt värmande rörd och glad över den överraskande omtanke jag fick från Anna L i dag. En liten vetekudde i form av ett hjärta som jag ska lägga på mitt bröst! Tack Anna från hela mitt hjärta som just nu har ett varmt hjärta du sytt bredvid sig!
Anna och hennes familj har en liten affär i sitt hus "Liåkers Gott & Blandat". En kombinerad presentbod och loppis där man kan handla fina saker som bl.a. Anna syr exempel vetekuddar i olika former och färger!  


Ganska skönt!

Skönt, efter ett tag, att jag vabar i dag! Först fick jag stresspanik över att behöva vara hemma med Tindra. Måste iordningställas på jobbet och annonser ska in till tidningen.....men jobb-måstena känns just nu väldigt avlägsna. Och det är bara skönt att vara hemma!

Följer några bloggar men jag har inte haft ork eller tid att läsa på dom på ett tag. Men nu har jag läst ifatt både
Maria Montazamis blogg och

 Rickard Engfors blogg. Varför jag började följa hans blogg var att han haft och har en släng av "panik-jävla-ångest" som han själv säger! Både jag och min son har haft samma sak!

Ja, nu läser jag inte bara kändisbloggar utan även några vänners också. Följer även en blogg som handlar om en familj med fyra barn med diagnoser. Asperberg, ADHD m.m. har deras barn!
En annan blogg jag läser är om ett par som har en son på 3 år och han är vädligt sjuk. Dock har dom inte fått klarhet vad han har för sjukdom. Samtidigt så har mamman en del sjukdomar.

Jag känner att jag är lyckligt lottad ändå, trots mitt "gå-in-i-väggen-skiten". Finns dom som har så mycket tuffare än vad jag har det!


I min lilla lilla värld....

....av blommor! Fick en bukett med 3 röda rosor i av min man i dag! Känns gott i att hans finns där fast jag inte är världens bästa fru just nu!
Dagen har varit bra ur stress-symptom....jag har försökt att leva i...min lilla värld! I min lilla värld så är det bara jag och mitt som ska göras. Kanske inte så kul för andra men just nu har jag inte ork att engagera mig i något annat än mig själv!
Jag vet av erfarenhet att "herr Samvete" kommer snart och sitter på min axel och gnatar om att ta hand om allt!
Fast j*vla skönt att bara vara lite egoistisk och ta hand om min själ först och främst! Just att vara lite egoistisk har jag blivit bättre på men herr Samvete har jag inte lyckats skrämma bort. Men just nu så orkar jag inte ens vänta på den där skit herren Samvete!

På ta om låten "I min lilla lilla värld av blommor" ifrån filmen Rännstensungar så älskar jag den filmen och allra mest Cornelis Vreeswijk. Han är, ja sitter säkert i himlen och spelar nu, en go gubbe för mig! Tänk att så många som har "en trasig själ" är så underbara och vackra som människor! Eller är det just för att dom är underbara och vackra som dom har en "trasig själ"?

Väggen!

Har inte haft ork att skriva för den där berömda väggen känns väldigt nära för mig just nu!
Vill bara sova och känner mig helt orkeslös...Ja, jag vet att det är min kropp som säger åt mig att ta det lugnt. Lugnt medans jag sover ja men vid vaket tillstånd så är det högvarv i huvudet. Varit hemma i fyra dagar och bara gjort det mest nödvändigaste. Mest akuta när det både gäller hem och jobb för jag behöver och vill jobba i helgen.

I kväll är det disco på ungdomsgården och jag ska jobba där. Jobbigt att ta sig dit och lätt för att inte göra det men oftast är det skönt när jag väl är där. Vet att jag mår bra av skratt och hjärnan får koppla av alla stresstankar.


Maliq till Melodifestivalen 2011!

Killarnas kompis som jag har känt sen han var en liten parvel har 2 bidrag som webbjoker till melodifestivalen 2011.


Bidrag 1. "Believe in Me"
http://svt.se/2.142716/
SMS: 115  NUMMER: 72211
(3,60 kr/sms)
(11/10-5/11-2010).

Bidrag 2. "How"
http://svt.se/2.141533/


Prioriterat bort!

Himla mycket "måsten" som jag gör mig stressad men......jag har lyckats att sålla bort ett "måste". Vattna blommorna är bortsållat!
Vet inte om jag tycker att det är så bra men det finns nya på affären, som min man säger!
Till och med Uffe påpekade att blommorna behöver vatten....ja, men jag har ju prioriterat bort vattning av blommorna!
Inte riktigt helt och hållet men dom har nog inte fått vatten på en månad. Den enda stackars blomman som får en skvätt är den i toaletten. Ah, tänker ni den står i toastolen...näe i fönstret men finns det en skvätt kvar i muggen efter att jag har sköljt tänderna så delar jag med mig till blomman.
Mina 3 stackars orkidéer ställer jag i vatten när bladen deras har skrynklat ihop sig av vattenbrist. I helgen så blev bladen släta och fina igen!
Varför är det motsatt effekt om jag ställer mig i vatten?


Sova....

.....gör jag när allt hopar sig här hemma. Kanske inte det smartaste sättet att sova halva dygnet när det är mycket att göra hemma!
Men jag funkar så, dränker mina "måsten-behöva-saker" med att sova! I dag ska jag iallafall ta tag i Tindra rum med leksaker över hela golvet. Jo, en liten stig har jag gjort genom havet av leksaker fram till min säng. Vill ju inte göra illa mina fötter på någon leksak eller är trampa sönder något!


Kopierat!

Hitta lite frågor på min underbara ex-svärdotters blogg!
Så nu får alla som läser min blogg gärna svara....jag tycker det är så kul att läsa era svar!'
Kopiera frågorna & klistra in på kommentarer & svara & posta!
1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Laddat?!

Vete sjutton om det blev så mycket laddande i helgen, skrev att jag skulle det i förra inlägget.
Sala i lördags med fotografering av mig....jag har förlagt mitt körkort! Har tänkt att göra ett nytt det sen jag gifte mig men inte blivit av. Men insåg att jag måste ha ett nytt körkort. Försökte nämligen få ut ett paket men det blev nobben utan körkort. Blev nobben att Uffe ska identifiera sig också. Traska till fotografering i skitit hår men det blev ett kort iallafall. Nu ska jag bara fylla i och sätta på frimärke så får jag ett nytt körkort!

Blev väldans tyst och trist i lördagskväll efter att våran lånehund Diesel åkte hem. Var jätte kul att ha en extra hund tyckte hela familjen. Tindra vill att Emma ska åka till Nordpolen så vi får låna Diesel länge!

Söndagen var en riktig bitterdag för mig, vem annars? Lite av en Askungen är jag ibland....eller PMS-kärring? Dagens-att-göra tar kraft men jag vill också göra lite annat i hemmet. Lite annat i hemmet blir aldrig av!

Uffe blev magsjuk eller matförgiftad efter att vi var åt på en pizzeria på söndagskvällen!! Vilket det är får vi se ganska snart!

Just det....nu finns det björn här i knutarna också! Inte bara kring vårat hus i Härjedalen!!!!
Folk har hittat björnbajs ett tag och nu fann dom en älg som troligen blivit slagen av en björn.
Jag vet hur låst man blir i skogen och på promenader när det finns björn i närheten. Många i Herrö åker in till Sveg (1,5 mil) för att promenera själva eller rasta sina hundar!
Om en vecka börjar älgjakten här ute och förra året så var det varg och nu är det björn.
Läste att om man ska vistas i skog där björn finns så ska man sjunga, ha en pingla fäst på sig och inte ha hunden lös. Ser framför mig hur jägarna bär självlysande jokermössor på huvudet och sjunger "Björnen sover" under älgjakten!

Laddar helg!

Ja, nu är det oktober och med det en massa roligheter i kalendern. Det mesta är jobb relaterat!

Min rad är den näst längts till vänster!

Utbildning i Powerpoint och uppdatering av Excel!
Mässbesök "Smakfullt Äventyr"
Dukning & servering till en minnesstund!
Inspirationsdag!
Arrangera barnteater & loppmarknad!
En utbildningdag (minns inte vad dagen handla om) & en konferens om avtalsförsäkringar!
Styr- & focusgruppsmöten!
Arrangera och leda stormöte om drivmedel i Möklinta!
Utbudsdag på Culturen i Västerås!
Ja, sen kommer det vanliga jobbet på kontoret...bokföring, annonsering, städning, redovisningar m.m.

Lite som inte är jobb finns det också såsom Moa ska tävla i hästhoppning och disco med ungdomsgården.

Så den här helgen blir en "hemmahelg" ska bli skönt att ladda lite inför resten av oktoberhelgerna!


RSS 2.0