ALLTID...

...så stressad innan vi ska åka till Herrö.
Varför är jag det?? Jo, för det är tvätt som ska hinna bli rent, för annars inga rena kläder. Sopor som ska kastas, kylskåp rensas annars stinker det när vi kommer hem. Räkningar som behövs betalas och inte minst det som ska packas.
"Gud, vad skönt det skulle vara om jag fick vara hemma själv" tänker jag varje gång när vi ska åka. Fast när jag väl är där upp så är det så skönt. Nackdelen är att jag är så trött av innan-stressen när jag väl kommer fram. Så då ligger jag mest och bara mojsar i sängen. Grymt skönt är det iallafall att bara-vara när man är där.


Urk!


Proppat i mig nougat, chips & nötchoklad i dag och nu är jag så urk i magen!
Svärmor tyckte att jag hade blivit smalare och frågade Uffe om jag bantade. Inte bantar jag inte men jag hade gått ner 2 kilo i vikt. Vägde mig i lördags men i dag så är det väl 2 kilo upp efter mitt frossande.
Viktnedgången var i och för sig en bonus eftersom jag inte har bantat. Däremot trodde både jag och Uffe att jag skulle ha gått upp i vikt. Jag har haft ett par frossar hetsätande kvällar i flera veckor.

TILTAD!!!!

Dagvild är jag titt som tätt men nu har jag varit vecko- & datumvild i över en vecka.

I helgen var det allhelgona för mig, alltså sista helgen i oktober. Tänkte, när min boss sa att han skulle gå på bolaget på lördagen, att då är det röd dag och stängt. Sa inget om det eftersom det är ju pinsamt för honom att inte ha koll på dagarna. Tur var väl det eftersom det är jag som har haft nollkoll. 
Eftersom jag ligger en vecka före i min tiltade hjärna så tackade jag nej till en inbjudan till PUB. Jag har ju trott att det är den 7/11 nu på lördag men så är det inte.
Hoppas min hjärna börjar att tänka rätt datum...tänk om jag alltid kommer att vara en vecka före alla andra!KORT VECKA!

Att arbeta, alltså! Skönt efter en lång jobbar-lördag. I går, söndag, tog jag mest igen mig och vilade mest hela dagen.

Svärmor har varit här i helgen och Tindra grät i flera timmar när farmor åkte i går. Gör så ont i mig när Tindra är så ledsen.
Moa åkte till sin pappa i går kväll...hade helst velat ha henne med till Herrö. Känns inte så kul att ha henne i Väsby.

Bettan & Pärlan har äntligen fått en värmelampa och det blev 2 glada vaktlar. Bettan gör små läten som hon inte gjorde när det var kallt. Hoppas att hon är så glad att hon lägger små ägg också!

Kort arbetsvecka eftersom jag bara ska jobba måndag & tisdag. På onsdag åker vi till vårt hus i Härjedalen och har en kort semester. Skönt att bara vara och ladda batterierna i Herrö!

Just det, det har ju blivit vintertid. Vilket sjukt påhitt, tycker jag! Ljust tidigare på morgonen och mörkt tidigare på kvällen. Jag vill ha mörkare mornar och att det är ljusare längre på kvällen. Har inte riktigt förstått vitsen med att ändra klockan. Har ni?

17-18 timmar.

Ska jag tillbringa på mitt jobb i helgen. Känns väldigt lång tid nu när jag är hemma. Men tiden går snabbt när man väl är i gång.
I kväll är det ungdomsdisco, så min säng får känna min tyngd vid midnatt. Hoppar sen ur den vid ½7 i morgon för att vara på jobbet igen vid 8. Full fart hela dagen och kommer väl hem vid 7 i morgon kväll.
Sen, ifall jag orkar, ska tillbaks till jobbet igen, ja, ni läste rätt! Det är PUBkväll med en trubadur och jag är den som bokat honom. Måste kolla in vad det är jag har tagit dit för något!

aftonbladet.se

Tänk att Möklinta nämns på nätet!
Ja, förra gången var det en massa små ettriga mygg och nu den stora stygga vargen.
Låt mig gissa, nästa gång Möklinta nämns i dom stora nyhetsmedierna sä är det säkert ett sjukt svin.
Hur som haver så är livet i Möklinta helt underbart med eller utan notiser på nätet!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6002220.ab 

Otroligt lycklig!

Vaknade i morse och kände mig så lycklig. Hela jag var uppfylld av lycka!
Allt i mitt liv är så underbart, ungarna, mannen, djuren, mina föräldrar och vännerna. Ja, precis allt jag har omkring mig ger lyckokänslor.
Enda som ger taskiga vibbar är att när jag känner mig lycklig så brukar något negativt hända. Försöker verkligen att inte tänka så utan bara njuta av min LYCKA!

I kväll eller rättare sagt i morgon kommer jag ha en ledbruten man. Han har höstens första innebandyträning i kväll med gubbarna i byn.
Själv ska jag mysa framför soffan!
Livet är ju så härligt och vad jag älskar allt & alla!

I proppande.

Proppar i mig brus för att inte bli mer förkyld än jag är. Jag har inte riktigt tid förrän på söndag att bli sjuk. Gjorde precis en beställning av Uffe att han ska handla mer brus.INLÅSTA!!

Nu får inte Matti, Wilda & Wille gå lösa utan får stå i hagen. Matti, geten, blir så sur när han måste vara där. Men så länge vargen är lös så får han finna sig i det. Hur man förklarar det till en get!?

Ska eventuellt vara ett möte om vargen på lördag. Mötet ska vara på jobbet då det samtidigt är bygdegårdens dag. Pusslandet med tider & stolar men det kanske drar mer folk till bygdegårdens dag. Inget ont som har något gott med sig! Och kanske är vargen tagen så då behövs inget möte!


Vargvarning i Möklinta!

En mentalt störd varg har jagat en vuxen karl i Leckenbo (samt även tidigare dödat och ätit en jakthund), och nu varnas alla föräldrar i Möklinta: låt INTE barnen stå ensamma vid busshållplatserna till skolbussen!
Skyddsjakt har beordrats, och vargen kommer troligen att avlivas någon av de kommande dagarna - men tills dess bör inga barn vistas ute i markerna ensamma och oskyddade!
Maila eller ring till alla som ni vet har små barn som brukar stå ute och vänta på skolbussen, eller gå/cykla till skolan!!

Fick ovanstående mail i går....hoppas vargen blir tagen snart! Inget emot vargar men är dom galna så måste det göras något åt det! 


Säd från chefen Fredrik!

Fick säd av min chef i går, inte sån säd ni kanske tror, utan geten Matti mat. Han tyckte det var jätte gott!

Moa & jag var i går till lasarettet i Västerås med hennes finger. Läkaren ville att hon skulle ta bort gipset i nästa vecka. Men han får inte som han vill för vi är inte hemma då. Utan jag & hon som tar bort gipset bestämde att det görs veckan efter.
Förstår inte hur läkaren räknade för enligt honom så har Moa varit gipsad i 3 veckor om 1 vecka. När jag räknar så är det bara i 2 veckor. Tänk att man alltid måste tänka åt läkarna! Gipsborttagerskan sa också att man ska vara gipsad i minst 3 veckor. Men, men nu blir det rätt gipstid i och med att jag sköt fram borttagandet!!


Blev så arg!

Läste i Sala Allehanda att dom ska bygga om några hus till äldreboende. Så jag maila in en insändare till tidningen. Får se om den kommer med.
Det här skrev jag:

Tänk att det finns pengar nu, Kallerman!!!Åsgården i Möklinta lades ned eftersom inte fanns pengar att bygga om eller anpassa lokalerna. Ett mycket sorgligt beslut för oss invånare i Möklinta eftersom våra äldre får flytta in till Sala.
Nu har Kallerman aviserat att rättpsykslokalerna kan passa till äldreboende eller omsorgsboende. Så klart, säger han, måste lokalerna byggas om eller anpassas. 
Herr Kallerman, hur kommer det sig att ni har råd med det? Det fanns ju absolut inga pengar till Åsgården eller som du sa vid mötet "inte ens tänkbart med ombyggnad med tanke på kostnaderna".
Vet ni politiker att vi på landsbygden också betalar skatt? Skatt som oftast inte satsat på oss utan till dom som bor i Sala.
Exemplen är flera på vad ni satsar i Sala men inte här ute i Möklinta:
Biblioteket är stort och fint i Sala men våran har ni tänkt lägga ner.
Ungdomslokalen i Sala har fina lokaler och minst 6 anställda. Ungdomsgården i Möklinta drivs ideellt och får 12 000 kr om året. Det ska vi betala lokalhyran som är på 18 000 så en anställd är inte ens att tänka på.
Vet du, Kallerman, Åsgården står tom så du kan budgetera en ombyggnad och anpassning där också!!! Nu när du har pengar till Sala!


Uttag utl?

Stod det på mitt bankkonto...shit, hackat konto! Utl det tolkade jag som utlandet. Kollade noga och såg att inte så var fallet...pust!!

Börjar klia i min näsa...undrar om det är en liten bacill eller bara damm?!Fira farmor!

I dag var till 08-land och fira farmor med att vi blev bjudna på jätte god mat.
Tindra saknar sin farmor så det var svårt att få med henne hem. Vi bestämde att farmor ska komma till oss på torsdag eller fredag. Så nu ska Tindra sova jätte tidigt varje kväll så tiden går snabbt. Helst vill hon sova ända tills farmor kommer.

Tindra & hennes alldeles egna farmor!

Till mormor & morfar!

Mina föräldrar ska vara djurvakt när vi åker till Härjedalen under allhelgona.
Så Tindra skrev en lista på vad dom kan syssla med när dom här är.
 Hon är så duktig på att skriva!

Fjortisarna!


Moa och hennes kompis var fjortisar i dag och tog en massa kort.


ANTIKRUNDAN

I torsdags var jag ju på Moas skola på kvällen. Hennes klass och en till skulle redovisa sitt arbete om antiken. Dom har arbeta med antiken i flera ämnen som slöjd, gympa, fysik & svenska.
 
Emmy (i mitten).

 Lammet Moa med gips!
   

                             Lammflock!

                    
                       Några av Moas klasskompisar.


Ge upp, äckel!

Läste att Tito Beltran, ni vet den där lille sprätten som sjunger, ska begära resning. Tänk att han hatar landet han bor i och bor kvar...varför? flyttar han inte tillbaks till Chile!? Usch, blir så irriterad på såna äckel som han!!!

Stel!

Höll inte på att komma upp ur soffan! Legat på sidan med laptopen på bordet och kolla in grossister på internet i 2 timmar!!
Jag fick en liten ide om att börja sälja lite udda miljövänliga varor. Hitta massor bl.a. en naturlig tampong som är gjord av svamp (från havet alltså) och papper gjort av elefant bajs.
Hitta sidor med tjosan-skämt-saker & "rumsrena" tjosan-saker. Det blev också en affärsidé i mitt huve. Finns ju ingen sån affär i Sala...

SUR!!!

Är arg & på jobbet eller som Uffe sa "ditt jävla jobb". Varför han sa så? Jo, för jag tyckte att han skulle åka med Tindra till skolan fast han är sjuk. "Råkade" påpeka att jag åker med barnen fast jag är sjuk...det var inte bra sagt av mig.


Nyfiken på...

...Björn Ranelid, är jag!
Han är en författare som skapar känslor av antingen hata eller tycka om! Försökte leta efter något han skrivit för jag tror att han skriver bra.
 
Hitta det här...och tyckte om det!. Ska försöka hitta något på biblan...om jag kommer i håg det! Ofta hittar jag något som jag vill veta mer om, skriver upp det och sen tar jag inte reda på mer. Fast jag tycker det är intressant och berikande att få veta något nytt!!

Kista-mässan.

Har varit på Servera-dagen i 08-land i dag med Kerstin. Bussresa med frukost på vägen dit & på vägen hem var det dricka och frukt.
Därimellan, på mässan, så var det så mycket gott att provsmaka. Ett riktigt eldorado för mig som älskar god mat.
Ostar som smälte i munnen, sill i alla dess smaker, kallskuret, lax i alla möjliga former, efterrätter och mycke mera mums!
                 

Inte bara massa gott utan även ett föredrag om "Att våga satsa" med Anders Lundin var vi på. Jätte rolig och intressant!Falurött!


I dag blev Mattis hus målat av Tindra & Uffe. Falurött med vita knutar!


Självklart så är Matti med som arbetsledare, det är ju hans hus!


Stort till Liten.


Kan tro att hela handleden är bruten och inte en bit i Moas lillfinger!

Matti får inte gå ut...

...ur sin hage.
Älgjakten har börjar så nu får Matti vara inne i hagen tills det blir eftermiddag.
I går var det en jakthund som hade blivit taget av en varg. Matti är ju grå så man vet aldrig vad en skjutk*t jägare träffar.


Gipsad!

Uffe är med Moa på lasarettet i Västerås. Moa hade ny tid till röntgen, sjukgymnast och tid hos ortopeden för sitt lillfinger.
På dom nya röntgenbilderna hade dom sett att en del i fingret var av. Bilderna som togs i lördags var lite suddiga och då syndes inte det.
Så nu är skruttan gipsad och inte bara lillfingret utan tre fingrar & ett stort bandage runt handen.

GOA Bilder!

Lillasyster Moa & brorsorna för 13 år sen!


Moa snuttar på Lillis näsa!


Stolt Jonny med lillsyrran!
När Moa hade fötts gick Jonny ut på balkongen och ropa ut till hela världen att han hade fått en lillasyster!

Puss mina "stora" killar och tjej!

TÄNK OM...

...vardagsrummet fick vara ett vardagsrum och inte ett lekrum!


...bordet fick vara ett bord och inte en förvaringshylla!?


...köksbordet fick vara ett bord och inte avställningsyta till papper m.m.?!


....köksgolvet inte var förvaring till en tv som tar upp 20% av golvytan?!


...gardinstången fick vara en gardinstång och inte en kepshylla också?!


...inglasade altanen fick vara en altan och inte ett förråd?!


TÄNK OM jag vore Paul Anka så slapp jag bre mina egna smörgåsar?!


Clearrounden!

 Moa

 Moa

 Emmy

BOCKning, HOPPning, AKUTEN & POLIS!

Långtradig och händelsrik lördag!
8.00 åkte Moa & jag till Sorf för hopptävling. Moa´s första på ett år. Hon skulle rida sin & min favvohäst MacSpot. Men när Moa kom in och hoppa så var det inte på MacSpot utan en annan häst. Moa hoppade rundan felfritt och fick en rosett.
Efter det kommer hon till mig gråtandes och med ett lillfinger som inte var i så bra skick. Hon hade blivit avbockad av MacSpot och landat på fingret.
Akuten nästa och väntande, väntande och väntande. Röntgen visade att Moa hade tur i oturen för fingret var väldans nära att gå av. Nu var det en liten flisa ben som var lös och ledkapseln var av. Så nu är det dubbelfingerstöd och remiss till arbetsterapeut. Kan ta mellan 6 månader till 1 år innan hon har full rörlighet i sitt finger igen!!

På vägen hem var det poliskontroll i Sala på en 50-väg. Shit & åter shit tänkte jag när jag blev invinkad. Pusta ut när det bara var blås- & körkortskontroll och inte hastighetskontroll. Polisen påpekade att jag nästa gång ska tänka på att det är 50 för nu körde jag alldeles för fort!!!!Ja, jag vet sa jag tillbaka och han önskade mig en trevlig kväll!


TACK UFFE...

...att jag får dela mitt liv med dig!
Innan jag gick upp sa Uffe att han uppskattar och är så glad över allt jag gör hemma. Städning, matlagning, ja allt pysslande jag gör i vårt hem.
Min man är så bra!
"I turn to you" med Mel C är låten som beskriver vad Uffe är för mig!

http://www.youtube.com/watch?v=3uOpWzUpSGc


Friday!!!


Skönt!!!

JULAFTON!

Snart är det jul igen!
Vill nog fira julen med alla mina barn, känner att jag saknar killarna så. Ska klura med Uffe ifall vi har en storJUL här hos oss. Fullt hus i vår lilla stuga men det finns hjärterum och då finns det stjärterum!


Gullegris!

Bild från blogg.se
Snacka en sån liten gullegris!

Beröm...

....har jag fått i dag. Har så svårt att tro på att jag kan göra något bra. Fast jag har blivit bättre på det med åldern. Särskilt efter jag fyllde 40!
Berömmet jag fick idag var för smörgåstårtorna jag gjorde till en minnesstund. Våran präst sa att "det var en av de godaste smörgåstårtorna jag ätit och jag har ätit många i mina dar". Kändes jätte kul!

Nu ska jag på möte i Sala, ingen lust & ork efter att ha jobbat i 9 timmar, men halva mötet är arbetstid. Den andra halvan är ideellt arbete för Ungdomsgården.

BIO med avbrott!

Vilken bra film vi såg i går, Tärnan & jag.
Det enda lite irriterande var att det blev paus efter halva filmen. Filmskötarna skulle få ordning på filmen som inte visades som den skulle. Gjorde inget för min del som är rökare!
Det blev 4 till små avbrott efter det för dom hade tappat bort en liten grej till projektorn. Så vid varje byte av film så var det bara 1 projektor som skulle laddas.
Fast det gjorde inget för då piggnade jag till vid avbrotten.


GÄDDHÄNG!

Shit, vilket gäddhäng jag har fått!! Ni vet så där som gamla tanter har med slappt skinn som är alldeles sladdrigt och mjukt.

En liten tröst är att vältränade Madonna oxå har det!!!

122 cm & 24 kg &...

....representar sin klass i elevrådet är älskade gumman Tindra.
En mycket stolt Tindra hade precis avslutat elevrådsmötet när jag kom till skolan. Efter hennes möte så var det dags för skolsköterskan. Vägning, mätning, mycket prat & koll av syn. Allt var helt perfekt med lilla gumman vår!

BIO-i-kväll!

Gratis bio ska tärnan & jag på i kväll.
Nordea´s förmånskunder (jag är sån?) ska få info om pensioner. Sen är det filmen "Flickan som lekte med elden" och till filmen får man popcorn & läsk.
 Bild från filmen.

Jag är ingen bio-männsika för jag är så rädd att jag ska somna under filmen.
Sist jag var på bio så var det matiné "Spöket Laban" för 3 år sen. Innan det var det i Uppsala med Uffe för säkert 8 år sen. Minns inte filmen vi såg men minns bara att vi tappade bort varandra. Jag fick panik för jag trodde han hade lämnat mig i okända Uppsala!

ÄNTLIGEN!

Har jag fått håret klippt!
Tack Angelica!


Motion, frukt och vitaminer – en bluff?

Tänk att man, enligt en professor, kan vara en soffpotatis och äta bara chips utan att få dåligt samvete. Jag säger som DiLeva "Vem ska man tro på?"
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5911098.ab 

??Toa-skyltar!?

På Tomt Tits finns det lite annorlunga skyltar på toadörrarna. Snacka att folk kikade på skylten och kika sen i toan och sen vidare till nästa dörr, titt på skylten och vidare till nästa. Innan man kommer på att det är en vanlig toa men med en rolig skylt på dörren.
    Stå-på-händerna-kisseri.  

Golf-bolls-pluppande.
    
Effektiv-kissning-för-slappa-muskler-i-nedre-regionen. Behöver inte anstränga sig att kissa, det bara kommer när man lyfter tungt!

TOM TITS!

Tindra och jag var på bussresa till Södertälje och Tom Tits.
Jätte kul, massor att pröva & titta på. Jag och Anne-Sofie kröp i en kloak. Vi följde med Tindras klasskamrat ner i underjorden. Fast jag och Anne-Sofie tyckte det var otäckt så vi vände efter en bit. Det såg så mörkt ut längre in i kloaken.
 I bussen.Fikabordet var i storformat.
 Tärnan sittandes på den storastora stolen.
  Ingela i snurra-runt-tagen.

Kor på rymmen!


Uffe ringde mig en morgon och varnade att det var kor lösa hos grannen. Jag tror att dom ville hoppa studsmatta och få upp värmen eftersom natten hade varit kall.

2-veckors bok.

Tindra har fått sin första läxa. Läxan är bok som barnet själv eller en förälder ska läsa. Till det är det lite frågor om boken och man ska rita en bild.

Tindra läste hela boken alldeles själv.
 Tindra i djup koncentration.
Tindra var så lycklig att hon äntligen fick läxa. Hon har varit så avundsjuk på sina äldre syskon som har haft läxor. Uffe och jag har fått göra läxor till henne när dom andra har gjort sina läxor.

Söndag!

Lördag igår...vilken slutledningsförmåga jag har! Var alltså på jobbet hela dagen. Varvade tiden med jobb och sälja. Det jag sålde för gick åt till det jag köpte och till fika.
 Tindra & Moa!

Shoppingen för Moa och Uffe gick bra med lite knasigheter från Uffe. Han hade sprallat sig så Moa tyckte det var lite pinsamt.
2 tröjor, skor & byxor blev det iallafall till Moa. Lite mer än vad jag hade sagt (byxorna & 1 tröjan) och men också lite mindre. För jackorna hade varit så dyra (1200kr) som Moa ville ha.
Båda två verkade så nöjda när dom kom hem.

Bussresa till Stockholm och Tom Tits är det för mig och Tindra i dag.  Avresa 8.45 och hemma igen vid 19-tiden.

Brrrr!

-4 grader ute! Termometern sitter skyddat i ett hörn och brukar visa 3-4 grader varmare än det är längre bort. Alltså kan det vara -8 grader på biltermometern.

Måste köpa en värmelampa till vaktlarna. Bettan lägger inga ägg när det är kallt. Skulle vilja ta in dom men det är inte så bra. För risken finns att dom börjar rugga och sen törs jag inte sätta ut dom igen.

Det här händer idag!
Jag ska jobba på loppisen på jobbet. Behöver åka vid 8 eftersom skyltar ska sättas upp. Blir en lååång lördag!
Moa & Uffe ska först handla kläder till Moa. Kul att dom ska shoppa ihop. Efter handlingen så har Moa match i Norberg.

Placebo effekt eller?

Har tagit Diklofenak mot min armbåge i tre dar och det har hjälpt. Känns ingen inflammation längre och smärtar bara litegrann.
Min slutsats är: det är inflammation eftersom tabletterna hjälper. Doktorns slutsats skulle vara: placebo effekten, du tror att det hjälper! Vems slutsats tror ni på????

Inget fängslande "Inlåst"-program blev det i går kväll. För mig var det "fängslande"-säng program som gällde. Frös så jag bädda ner mig i sängen vid 8 för att få upp värmen....somnade!


Tjillevippen!

Trött Maria i kväll...fnittrig, spånig och sjungande. Tur & skönt att jag inte ska någonstans i kväll.
Det börjar en ny serie i kväll om svenska ungdomar som ska vara i fängelse. Den måste jag orka kolla på.
Tärnan & jag har bokat in oss på Workshop om Ungdomsverksamhet i Stockholm. En månad tills den är och Tärnan tyckte att vi skulle ta oss till storstan dagen innan. Får se hur vi gör men det skulle vara kul!

Mitt ordspråk!


Morgonrutin.

Internet & kaffe är min rutin varje morgon. Läsning av 7 bloggar, aftonbladet, expressen & min mail.
Kan bli sur ifall jag någon annan är vaken då...för att slippa det så är det uppstigning tidigare. En ½-timme tidigare än jag skulle behöva. Otroligt vilken rutin & vane människa jag är!!

RSS 2.0