Tänk att....

....nu kan man följa Tiger Woods "nuppande" live: (från Aftonbladet.se)
JUST NU: Följ Tiger Woods på PGA-touren – hål för hål

Blir en lång livesändning med tanke på att han har 120 älskarinnor!

Varför inte en "Arga fixaren"!

Tänk om det fanns en Arga fixaren också och inte bara en Arga snickaren!? Jag skulle skriva värsta brevet till programmet.
Tänk att det finns så mycket små fix i mitt hem som aldrig blir gjorda!?
Tänk om jag kunde ta tag i och göra iordning ett rum i taget!?
Tänk om någon kunde göra alla "måsten" som jag måste göra varje dag! Så jag istället kunde ägna mig åt och ha ork kvar till allt små fixande!?


Träning & Skvaller!


Min tur att köra Moa och hennes kompis till fotbollsträningen i går. 2 timmar vid en åker och vad ägnar jag mig åt då?


Jo, jag satt i bilen och läste skvaller!
Jag har tänkt att jag ska gå en prommis medans Moa tränar men.....är förkyld så ville inte slita ut mig! Får bli nästa gång!

Teateravslutning!

Sista gången för Tindra med teatern hon har gått på. Både hon och hennes kompis vill fortsätta i höst!


Tindra är en räv & hennes kompis är en häst! 
Jag fick vara med och bygga ett stall, visst blev det fint?! Jag fick till en lång stig som gick ut en bit ifrån stallet. Stigen gjorde jag av 2 meter grönt smalt tyg. Flera barn utropade "titta en stig"!. Förvånades över att jag har en liten kreativ ådra i mig!


Prinsessan söt lämnade ett träd fullt med kexchoklad och Cameleontknappar.


Ingen avslutning utan fika!


Dags att Ruva eller?


Wilda har nu samlat ihop 15 ägg i redet! Hon boar in och täcker över äggen innan hon går ut på morgonen. Hoppas hon vill börja ruva snart!

Äldre Blir Jag....

.....& Vaknar Tidigare och Tidigare! Och somnar tidigare och tidigare! Tröstlöst att vakna vid 5 och vara trött mitt på dagen och sen somna vid 21!

Inte utnyttjar jag morgontimmarna till något vettigt! Näe, sitter och kollar på internet. Jag har faktiskt tänkt ifall jag skulle gå ut och gå eller göra något i hemmet. Går jag ut och går kommer jag bli trött till en början. Göra något hemma så väcker jag hela familjen. Så jag fortsätter att sitta i ottan vid datorn!


Shopping & Deklaration

Shoppingdag med Moa och vi shoppade verkligen loss! Blev mycket till Moa och lite till mig & Tindra, vi köpte "Jesus-sandaler, rosa till Tindra & svarta till mig.
Uffe tål inte sandaler, han tycker det är så vidrigt med fötter! Särskilt tår och särskilt när det är skor där tårna syns!


Moa fotograferade en del av det hon köpte!

Skatteverket fick min deklaration i dag via internet. För ovanlighets skull så får jag tillbaka pengar och det blir ett bra tillskott till semestern.
Jag har redan bokat upp pengarna till vistelse i Skövde i juli. Moas fotbollslag ska delta i Skadevi-cup och vi ska bo på ett B&B. Ja, inte Moa men jag, Tindra & Uffe!


B&B:t vi ska bo på i Skövde!


Hua Vilken Dag!

Tomt bakdäck på bilen när jag skulle åka iväg efter att ha lämnat Tindra på dagis. Storhandling och Moas tandläkarbesök flög sin kos och mitt humör också. Gråtandes ringde jag Uffe och skällde ut honom. Fast det inte var hans fel!


Poppade upp oroande tankar om annat när jag gick hem efter att ha lämnat kvar bilen vid skolan. Allt blev totalkaosigt i mitt huvud.
Trots mitt skällande på Uffe så kom han hem från sitt jobb tidigare. Han vet att jag blir lugnare av att ha honom i min närhet. Uffe ger mig sån trygghet när det stormar runt mig och i mig!
Gosade ner i oss i sängen och sov en stund innan vi hämta barnen. Åkte till Sala och handla och sen middag på Verona. Saknar verkligen när vi åker tillsammans och handlar blir ju inte så ofta.
 
Plocka sen upp min bil men först fick den påsatt ett luftfyllt vinterdäck. Hemma så pumpade Uffe luft i det trasiga däcket. Något helt otroligt verkade ha punkat mitt däck?! Förmodlingen en vass sten och det på insidan av däcket. En skåra där luften åkte ut lika snabbt som det pumpades in!

Hoppas nu att helgen blir bättre än den här dagen har varit. Full rulle med jobb, fotboll och massa hemmajobb, så jag har varken inte tid eller ork med mer kaos!

Åh, Vad Han Är Underbar....

...min man Uffe!
Han är smart, sexig, trevlig, mysig, duktig, händig, rolig, listan kan jag göra hur lååååång som helst! Älskar honom så otroligt mycket!
 


Liten tjej!

En liten tjej i familjen är lite förtjust i en kille i skolan. Killen har precis börjat och är så söt enligt henne.
Gårdagen var det bara prat om den gulliga killen. Hon såg honom framför sig hela dagen och prata i ett om honom. Frågade varför man blir pirrig i magen när man tänker på någon speciell!
Förra veckan så hade den gulliga killen delat sin matsäck med en annan liten tjej som inte hade något med sig. Så idag så hade inte den lilla tjejen i familjen någon matsäck med sig. För hon skulle se om han delade sin matsäck med henne i dag!
Så gulligt men mitt mamma hjärta brister ifall lilla tjejens hjärta brister!

Veckans Meny!

Jag gör varje veckan en matsedel för veckan. Skriver matsedel efter vad som finns i frysen, vad som är bra pris på och vad vi är sugna på!
Satte mig ner på eftermiddagen för att klura ut vad vi ska ha till middag i veckan. Gick inte så bra för det blev ingen meny för veckan, inget föll mig i smaken!
Titta in i frysen, inget verkade vara gott!
Kikade igenom reklambladen, allt verkade vara äckligt!
Kände efter vad jag kunde vara sugen på, ingen mat längtade jag efter att äta!
Får göra ett nyt försök med veckans meny när bacillerna i magen försvunnit och aptiten kommit tillbaka!

"Dödshjälp" inget nytt!

Läste i dagens Aftonbladet att en sköterska stängde av respiratorn till ett svårt sjukt spädbarn. Förut har samma sköterska gett en för hög dos av morfin till ett spädbarn som avled efter det.
Jag tror att "överdosering" är vanligt i livets slutskede! Fick nämligen erfara det när min vän låg på hospis! Henne gav dom en överdos av morfin så att hjärtat slutade slå och hon somnade in. Förstod att det är rutin och egentligen inte tillåtet. Men det görs och granskas inte av någon!
Frågan är om det ska vara tillåtet istället för som nu att det sker varje dag i hemlig tillåtelse från läkare med flera!

Racer-brudarna!

Tindra & jag är värsta racer-brudarna, ja inte att köra bil, utan bajsa! Sängliggandes med toaspringande titt som tätt. Jag tvingade i mig havregrynsgröt nu men Tindras gröt är orörd. Riktigt orörd är den inte för hon har rört runt med skeden i den!
Ringde Uffe och bad han köpa lite nyttigheter mot våra magar: Dofilus, Proviva och kaffe!! Kanske får i mig kaffe i morgon bitti efter att ha stoppat i mig massa nyttiga baciller i kväll!
Skulle behöva jobba i morgon, har möte och en massa att göra! Mår jag så här, svag och racerfart i magen så blir det inget jobbande i morgon!

Söndag & aprilväder!

Härlig jobbardag ute i solen och hagelskurarna! Bärt hem trädkubbar som ska klyvas till ved. Musklerna i ryggen kommer att ha träningsvärk i morgon. Djuren har fått städat och lövhögar forslats bort.

Uffe och Moa satte upp den nyinköpta studsmattan. Glad Tindra studsar i den och men gladast blev hon när jag eller Uffe studsade i den. Ilade rejält i min mage, samma känsla att åka berg- och dalbana!

Hunnit med att göra Moa sällskap när hon red Sambolina. Tänkte att jag skulle ha ridit också men jag tordes inte. Men jag vill så gärna, ser så himla härligt ut när Moa rider. Varför måste jag vara stor? Jag tycker det är så högt upp och långt ner till marken när jag ska hoppa av!
Gick och titta på grisarna hos Camilla och Micke! Deras grisar måste vara dom gladaste grisarna i världen. Får gå i en jätte stor hage med massa gyttja att klafsa i.
Camilla och Micke säljer kött, korv m.m. från sin gård. www.fornebykott.se
Jätte god korv och till sommaren ska jag beställa en låda med grillkött ifrån dom!Kultingarna! Såg ut som ett pärlband när alla dom små sprang i rad efter varandra.


Wanted to Hug!Saknar vår sån Jonny, hans tjej Araity och yngste sonen Tomas!
Vill krama om dom nu!!!!
Älskar er!

Bruten Tå!Slog i min ringtå och nu är den nog bruten....ja, flera som har sett den säger det. Tån smärtar när jag går, står och när jag inte gör något alls!
Slog i den i Uffes verktygslåda, eller vad det nu heter!
Åbäket låg ner över halva golvet och för halva dörröppningen när jag kom ut ur toaletten! Tänkte tanken att jag ställer upp den så ingen slår i sin fot i den, men jag gjorde inte det. Utan lät den ligga som någon tydligen tyckte att den skulle ligga. Och se vad som hände i natt i mörkret när jag hade kissat!!!


Fullmatad med teater....

.....har jag blivit i dag!
7 föreställningar á 20 minuter. Ja, det var inte hela föreställningarna utan ungefär halva föreställningen.
Hitta 1 barnteater med en clown. Clowner är inget jag gillar men han var riktigt bra. Inte fjantig, snubblande och uttjatat!


En föreställning som jag föll för var Pantominteaterns uppsättning "Morfar och Drömtutan". Stod att den var för ålder 4-10 år men den har spelat bl.a. servicehus. Så den passar för alla som är över 4 år.
"Teater är ögonblickets konst. Särskilt i Pantomimteaterns ljuvliga uppsättning Morfar och drömtutan, som verkligen vänder sig till alla åldrar från 4 år. Bo W Lindström är en enastående personlig och skicklig mimskådespelare, som kan konsten att fånga publikens totala och nyfikna uppmärksamhet." Karin Helander, SvD

Så får se om det blir någon av ovanstående som ska få komma till Möklintagården i höst. Får jag bestämma så ska vi ha båda!

Studsmatte Tjat!

Tindra brukar hoppa studsmatta hos grannen för vi har ingen egen. Men nu är jag (redan) trött på tjatet att gå dit, det är en bit att gå och hur kul är det sen att titta på. För långt för henne att gå själv nämligen.
Sa till Tindra att jag ska köpa en studsmatta men jag får inte köpa den utan hon vill att hennes morfar ska köpa en! Undrar om det är någon skillnad på den jag köper och ifall morfar köper en?

Varför??

I går kväll låg vår lilla hamster Klara-Bella död i sin bur. Vad är det som händer?
Uffe tyckte att det fick vad nog med något som dör efter begravningen av vaktlarna. Så han vattnade till och med blommorna i vardagsrummet, så dom inte ska vissna. Han har aldrig vattnat några blommor sen vi flytta hit!
Börjar bli smått orolig och känna obehag över om det är fler djur som kommer fara till himlen.

Vi vet iallafall att dom har det bra där uppe. Gammelfarmor matar djuren med pannkakor och min vän Annika matar dom med räkor. Runt omkring sitter våra hundar Mimi & Blaze, vaktlarna Bettan & Pärlan och snart också hamstern Klara-Bella. Klara-Bella ska bara få en fin begravning först sen far hon till dom andra!

Gravplatsen i vår skog!


Här ligger Bettan & Pärlan begravda!


Sorgset!

Gick ut och skulle mata vaktlarna och båda låg döda bredvid varandra! Förmodligen har dom fått värmeslag.
Uffe och Tindra bärde ut en i varje hand och hade begravning i skogen. Liten grop med granris i botten och där la dom Bettan och Pärlan. Fyra gula blommor från varje hemmavarande familjemedlem!

Utöver tragedin med våra fåglar och så har dagen varit härlig! Kände mig sliten efter halva jobbardagen så jag gick hem. Satte mig ute i solen och läste tidningen. Geten Matti och katten Elsa gjorde mig sällskap, fast dom låg på marken och jag satt i en stol.
Kom på senare vad som kan vara förklaringen till att jag är seg, skrovlig i halsen och ögonen kliar. Pollen!!!!!

  

Var på Aloa Vera party i kväll hos Theres, jätte trevligt och köpte såklart! Gel, dryck och muskelliniment! Så nu ska tarmarna mina bli rena så dom tar upp näringen bättre och jag blir piggare??!!!

Car Wash & Poo Collector!

Otroligt att jag har tvättat bilen både ut- och invändigt och dammsugit inne.....får låta bli att vara rallyförare på vår väg. Blir slalomåkande och krypkörning a´la 10 km/h för att inte smutsa ner den i alla lerpölar. Fast min pappa tycker nog att det är bra att jag inte kör rally. Sist han körde efter mig så tyckte han att jag körde lite för vårdslöst och snabbt!

Kratta djurhagen från halm, skit och spån, mocka ur get- o ankhusen.
Samla kattbajs i massor från grusgången och gräsmattan. Kinkiga katter när det är fullt med snö och minusgrader. Toastilen dom har haft är att sätta sig där vi har skottat. Ja, först grävde dom en liten grop utanför gången och sen satte dom sig i gången med baken i hålet.

Dagens...

....bärande! Uffes present, en högtrycksvätt, upp för våra smala trappor. Tungt.. Kom på i torsdag när jag var i affären vad jag skulle handla för födelsedagspresent. Har frågat Uffe vad han önskar sig i veckor, men han har inte vetat vad han vill ha. I går på middagen kläckte han ur sig att han hade kommit på vad han önska sig.....en högtrycktstvätt.....tänk att jag visste hans önskning dagen innan han själv visste om det!
....vaknande och sovande. Vakna klockan 6 i morse. Gratta Uffe, käka frukost och tvätta efter det sov jag 2 timmar. Skönt!
....kalasande! Tindra som har varit på 2 kalas i dag. Först 2 timmar hos Nova och sen 2 timmar hos Alva. Ja, och pappa Uffes födelsedag hemma.
....köp. Läppstift och rouge. Medans Tindra var på kalas så var jag och svärmor på öppet hus hos Anna-Karin. Hon visade upp sminkprodukter m.m. och vi fick mumsiga snittar.
....tjafs! Mitt tjafsande mot Uffe, trots hans födelsedag! Tjafsande var att jag är så stressad över att jag måste tänka på allt. Ska försöka att släppa taget och hoppas att saker blir gjorda utan att jag måste påminna om det. Usch, nu blir jag irriterade igen.....

Hipp Hipp Hurra!

För min underbara man Uffe, åh, första födelsedagen han är min man på riktigt!

Grattis världen bästa man och pappa till våra barn!

Jag Kan Leva Igen!!!

Några av mina vänner har vetat om att jag har haft en liten knöl i bröstet. Syntes på mammografin för ett halvår sen men den var för liten för att man kunde ta prov på den. Så nu har jag väntat i ett halvår för ny mammografi och ultraljud. Har mått skit under flera månader.....
I dag var det äntligen dags för återbesök och knölen var borta!!!! Glädjetårar!! Första jag tänkte när läkaren sa att mitt bröst är friskt var "nu kan jag leva igen"!
När vi gick från bröstenheten i Västerås så tacka jag personalen för att dom är så trevliga. Inte för att jag är frisk utan jag har fått ett så otroligt bra bemötande av personalen.
Lovar mig själv, och hoppas jag kan hålla det, är att kolla brösten 1 gång i månaden! Så nu tjejer "klämmer vi våra tuttar" så vi upptäcker knölar i tid!!!! 
Vill sända en styrkekram till min vän Eva och alla andra som har drabbats av bröstcancer! 


Min Kudde!

Vilken skön sömn jag har haft i natt! Tänk att en kudde kan göra så mycket gott för sovandet!!! Och särskilt min kudde som är 30 år gammal, eller mer. Den är fylld med små skumgummibitar, tror jag. Tomas hade den som sittkudde när han gick på dagis för 20 år sen. Han hade den största sittkudden under sin lilla rumpa! Och nu sover jag så gott med den....ja inte rumpan men kudden

Shopping, Ny Kärlek, Dikning m.m.

Bara-vara-dagarna är över för nu är vi hemma i Möklinta igen! jag har sovit så dåligt i Herrö, ingen av kuddarna passar min nacke. Prövat med alla 7 olika som finns där så är det bara min kudde hemma i Möklinta som är bra! Nästa gång tar jag med mig den till Herrö!!


DollarStore´s shopping är ett måste i Sveg! Tur att det är fullt i skåpen för det finns så mycket vackert porslin och krimskrams att köpa!


Text-tv istället för internet när jag ska se vad som har hänt i världen. Lite tudelat om jag saknar dator eller inte!


Hitta en ny kärlek! Döpte honom till Pelle lamm! Therese & John som har fått lammisar! Flera av våra vänner får lamm utom jag, snyft!!Anneli o jag jobbade som dikare! Vi gjorde små diken på hennes gård så vattnet kunde rinna undan! Avslappnande samtidigt som vi kunde prata med varandra. Gubbsen o döttrarna tyckte vi var en aningen knasiga men trevlig var det!Kallt i Herrö!

Promander varje dag med Anneli....känns i benhinnorna efter 1 timmes morgonprommisar. Tindra tyckte resan upp tog tid eftersom hennes kära mamma vill stanna här och där. För en gångs skull så har vi inga djur så då kan vi stanna tycker jag.
Sandras kompis hann efterlysta Tindra och ringde när vi var halvvägs.

Käre John! hade glömt bort att gå till vårt hus och suttit på värme.....5 grader när vi kom. Gjorde absolut inget att det var kallt. Kunde ju lägga mig i sängen med gott samvete!


GLAD PÅSK!

Snart bär det av till.....Herrö, inte till Blåkulla som ni kanske tror! Älskar och trivs med mitt liv och min familj så vill inte fara iväg utan dom! Och till Blåkulla är det bara kärringar som får åka till, eller?!Ö
Önskar alla en...(Blir inga inlägg i Herrö, jo kanske, måste då hacka mig in i vänners datorer!)


RSS 2.0