Helgen bara svisch....

.....så är den över!!!
I går så jobba jag och i dag har jag jobbat! Därimellan har jag försökt att vara social med mina föräldrar som var här över helgen. Pysslat om djuren men sen har jag bara varit så trött.
Skönt att kommande vecka inte har ett enda kvällsmöte. Känner att jag har fått nog av kvällsmöten för ett tag. Jo, förresten har 1 kvällsmöte, nästa söndag, men det är ju en hel vecka dit!

Eftersom Kung Bore återigen är på besök så kommer det en värmande sommar-bröllopsbild!


freDAGENS!!!

VAB - Tindra är förkyld så det blev att jag och hon var hemma idag!
INRE -Känner att jag har en inre stress i mig. Tycker att jag har noll-koll men tänker jag ordentligt så är det inte så värst noll-kollit som mitt inre tycks tro!
DÖLJNING - "silvret" i mitt hår. Tindra hon säger att jag har silver i håret när jag säger gråhårig. Så nu har jag färgat över de "grå"!
CHOCK - När Tindra såg färgen på hårfärgen!!! Hon utbrast "mamma du är snorgrönhårig!". Lugnade henne att jag inte blir grönhårig utan färgen ändrar sig till brun!

Stolt mamma!

Är så grymt stolt över alla mina barn. I dag är jag x-tra stolt över mina helt underbart duktiga söner!

Jonny han jobbar på sitt byggjobb och tog sig till jobbet fast han hade det jobbigt en dag. Han fick panikångest attack när han var på apoteket. Han tog all styrka han hade och åkte till jobbet dagen efter. Jag vet själv efter ha haft panikattacker att då är det lätt att bli hemma.

Tomas han jobbar som vikarie i ett städbolag. Hur många 22-åringar gör det? Många väljer, i alla åldrar, att inte ens ta ett städjobb. Eller ens ta ett jobb när man har full a-kassa som Tomas har!

Hurra för mina underbara söner!!!!!

MITT LILLA FACE OCH JAG....

.....HAR TILLBRINGAT KVÄLLEN med hudvårdsparty hos Isa. Så nu har vi lärt oss hur man använder foundation och puder foundation.
Jag undrade vad det var för face jag såg i spegeln efter foundationsmörjandet. Tänk att det var mitt face och alla ojämnheter var borta och samma färg i hela facet! Min hjärna sa till mig och mitt face att köööööp och vips så hade vi handlat.
Läppstift har aldrig varit något för mina läppar....tills i kväll! Prövade ett läckert mustigt-röd färg på läppisarna och plums så var det något för mina läppar. Men där sa inte hjärnan köp......inte än iallafall!

Moa och hennes face var också med i kväll. Hennes hjärna däremot sa köp om ett läppstift!!! Och inte bara läppstift utan ett underlagskräm till läppstiftet så att det sitter bättre.
Vi hade så trevligt och roligt både Moa och jag i kväll. Riktigt underbart kul att göra något med min stora tjej!

05.15 undran!

Är jag trött i huvudet eller? Börjar min morgon (natt) att få en liten undran i mitt huvud. Får kaniner mask i magen av att äta snö? Våra 2 kaniner får snö ibland och dom älskar äta det.

Ja, jag är trött i huvudet! Jobbade 13! timmar i går varav 2 timmar var bilkörning.

DAGENS!!!

DUKTIGASTE -självklart jag! Har gjort allt som stod på "att-göra-listan". Gudars vad skönt! Here I come Monday!
SÅNG - Uffe hade visstund eller halleluja-moment och sjöng "Han har öppnat pärleporten"!
SATTS SIG PÅ MIN HJÄRNA - ovanstående sång.....
TORRIS - min bil, hoppas jag! Det blir så fuktiga rutor i min bil när jag kör så nu har jag suttit in en torrboll i den. Hoppas det drar ut all fukt!
RENSNING - rensade ur all skit i min bil. Jisses vad mycket godispapper och värsta lövhögen under mitt säte. Men nu är det fint, ett tag i allafall!
GOASTE - Oscar som tackade och kramade i massor när han fick sin födelsedagspresent!


Slö, Slapp & Likgiltig!

Det var jag i går! Hualiga, för då är det mer på "att-göra-listan" i dag. Jag har ju en viss förmåga att bli stressad så det är inte bra. Och särskilt inte med att veckan som kommer är fullsmetad!

Tindra är hos morfar, mormor och storebror Tomas. Vi ska hämta henne i eftermiddag och på vägen hem ska vi gratta Oscar som fyllde 6 år i går.

Oj, nu skriker "att-göra-listan" på mig....fy f*n!

T9!

Måste vara en man som har gjort iordning vilka ord som ska vara med i mobilordlistan. Varken pms eller grinig finns med!!!

Så FEL kroppskännedom!

Kände mig smalare än på länge....fast jag har ätit sånt som gör en till fetto! Klev upp på vågen, brukar sällan göra det. Men nu när jag kände mig "slankare" så ville jag kolla om jag gått ner i vikt! Snacka min känsla av att vara smalare var så fel.....har gått upp 3 kilo.
Jag minns inte när jag vägde mig sist men vet hur mycket jag vägde. Taskig kroppskännedom om min vikt! Och tänk att för 5 år sen så vägde jag 17 kilo mindre. Min hjärna tror fortfarande att jag är ett "spinko" eftersom jag har varit det i 40 år.
Undrar om jag skulle klara av att gå ner några kilo? Skulle vara kul att se ifall dagliga promenader och onödigt frossande gör att jag blir piggare och går ner några kilo. Ha, har tänkt så många gånger men......


.......

Får inte till någon bra rubrik på inlägget....
Jobbade måndag till onsdag, blev 30 timmar och var inte hemma förrän 21 på kvällarna. Då förstår många av er mammor att allt som ska fixas i hemmet inte har blivit utfört av någon annan! Ja, nu ska ni veta att allt var tomt och rent på måndag morgon när jag åkte!


Diskmaskinen har inte blivit urplockad och därför har disken blivit kvar på diskbänken när diskhot är fullt!


Tvättkorgen har svämmat över men jag har hört från "säker källa" att man kan skita i att tvätta! Eller rättare sagt man kan skita i de flesta av hushållsuppgifterna. Tänk jag har bara "skitit" eller inte hunnit i 3 dagar!
Följden av att jag inte har tvättat blev att Tindra hade bara strumpbyxor att ha på sig. Lite kallt för hon har utedagar hela dagarna i skolan. Fast man hade kunnat köpa nya brallor till henne.

Kom på igår när jag prata med Tärnan att inte ens brevlådan har blivit tömd under 3 dagar. "Står ingen ko på isen" för det men tänk tanken om det vore mer än "bara" 3 dagar!!!

Lite Tindra klaga också på onsdagen innan jag kom hem att det var kallt inne. Såklart att det var det efterom jag inte har varit hemma och eldat. I och för sig så var det kring 18-19 grader inne men är man van vid 22 så är det kallt!

Men nu har jag haft invänjningsdagar på att inte hinna göra något hemma och att koppla bort måste göra. Så nu har jag "vanan inne" inför nästa vecka. 2 jobbmöten på kvällen, 1 Maria-kväll, 1 BoF-kväll och jobbar på lördag kväll, alltså 5 kvällar som inte jag är hemma. Tur att det inte är så fullbokat varje vecka!

ONSDAGENS!

DAG -torsdag....i mitt huvud iallafall. Har varit en dag före hela veckan!
TITEL - inte bara i dag men det blev klart att min titel är projektledare. Var lite nervöt att Af skulle sätta sig på tvären, dom verkar ju kunna det! Känns kul och jätte spännande att jobba som det i åtminstone 1 ½ år framöver.
MÖTEN - Af, det gick bra! Projektledarmöte & styrgruppsmöte....3 på en och samma dag!

ÖVERTALNINGS KAMPANJ - Mitt pucko säger ja till det mesta....för 1 år sen sa jag att jag kan sitta i valberedningen för jobbet. Nu har 1 år gått och dags att få tag på en ordförande....inte det lättaste.
Försöker övertalningskampanj-flörta med nuvarade orförande. Erbjuder mina tjänster till honom.....inte såna tjänster ni tror utan pappersarbete m.m. Bara han sitter kvar så kan jag göra några av hans arbeten....men han är svårflörtad. Han har fått ett par dagar på sig att fundera över saken! Jag vill så gärna att han är min boss i fortsättningen också! 
Så nu kära vänner kom-i-håg att aldrig säga ja till att sitta i en valberedning....it sucks!!


2 dagar & 20 timmar....

.....har jag arbetat.
Var på informationsmöte om bokningssystem i Västerås i dag.
När jag väl är i Västerås så blir det att jag handlar. Moa och jag har någon "grej" att köpa burar när vi är i djuraffären. Förra gången blev det en hamsterbur med hamster. I dag blev det en jätte stor kaninbur så stor att den inte fick plats i skuffen. Fick lägga in den i baksätet. Nu ska inte buren vara en kaninbur utan en vaktelbur.


Våran killvaktel Pärlan är ju spå pilsk och sliter i Bettan hela tiden. Funder på att skaffa en till hona så att stackars Bettan får lite andrum ifrån snuskpippin!

Moa och mobiler....Hon fick en ny i julklapp men i dag köpte hon en ny igen!!! Men det är hennes pengar som hon har fått i födelsedagpresent så jag kan inte säga så mycket. Men tänka kan jag.....

i DAG har jag...

Jobbat med bokföring så siffror dansar inne i mitt huvud. Snabbis hem efter jobbet och det blev verkligen en snabbis. För Moa ringde och sa att hon missade bussen från Sala. Missade & missade....den måste ha gått 10 minuter för tidigt....????tonårstjejen alltså!
Panik eftersom hon skulle vara barnvakt till Tindra en stund eftersom jag skulle på möte. Så hinna med att hämta Moa, sen hem, laga mat och tillbaks till Sala fanns inte på kartan. Ja, ni som inte vet, så tar det 40-50 minuter att åka tur/retur.
Nödlösningen blev att jag & Tindra åkte in till Sala, plocka upp Moa, vi gick och åt. Släppte sen av dom på bibblan i Sala så jag kunde gå på mötet. Där fick mina tjejer sitta tills Uffe hämta dom.

DAGENS PUCKO är jag eller mer ett senilt-pucko. Bestämde med Uffe att jag skulle beställa en kebabrulle att äta. Jag orkar aldrig en hel så då kunde Uffe ta den resterande till middag. Åt upp 1/3 av kebabrullen och sen tog jag med resten till Uffe.....GLÖM DET! Jag glömde den där nästan hela rullen kvar på tallriken. Kom inte på det förrän en halvtimme efter vi gått. Försent att hämta hem Uffes mat för den var, förmodar jag, kastad av personalen. Eller skulle jag gått tillbaka och fråga ifall dom har hittat en kebabrulle som jag glömde på tallriken?
Tack för omtanken iallafall sa min älskade man!

DAGENS!!!

NATT - sk*t dålig!!! Sovit eller rättare sagt vaknat till hela tiden. Grinig och huvudvärk när jag gick upp!!
LÅNGKOK - kalops. Det är ju så gott med kokt potatis & rödbetor, mumsimumsi!
VÄRK - spänningshuvudvärk!!! Irriterande!!!!
TRÖTTASTE - Tindra. Hon verkar ha kommit i en riktig tröttis period. Men lika skruttigt glad är hon iallafall!
FNITTRIGASTE - Tindra igen. Farmor har varit är i helgen och Tindra & farmor är ett par riktiga fnittrare!
ISPRINSESSOR - Tindra & Jag. Vi var i väg och åkte skridskor på Rinken i dag. Jag utförde några pireutter men hela världen snurra efter några varv. Jag har blivit mer yrslig av mig på äldre dar!!!

Daily list...

....
ISBLANDNING - Mattis halm innehållandes spån, kiss, hö & halm. 
DOFT - getpiss...hela jag doftar getpiss efter att ha städat ur Mattis hus.
LÖRDAGSMYS - gurkstavar med dipp, nyttig jag är &...........chips med dipp & ostkrokar. Måste vara balans i tillvaron!

Här är DAGENS!

FLYTT - kung Bore har flyttat!! Undrar vart? Kommer han tillbaka? Han lämnade dock prins Bore kvar.....men gudars vad skönare med -8 klockan 6 än -20!
½-HERING - hår i golvbrunnen vid hårtvätt! ½ hår kvar = ½ hårboll i brunnen!
BORDE HA ½-ERAT - schampot & balsamet vid hårtvätt! ½ hår kvar = ½ klick av schampo & balsam!
MÖTE - projektbudget. Nu är vi projektledare klar med den!
TRÄNINGSVÄRK - mage & hals......sittupsen i går blev mer halsups. Magmusklerna var för slappa så jag hjälpte till med halsen!
KOMPLIMANG - "du ser smalare ut nu när du har kort hår" & "vad du är vacker". Tack min älskade man!!!!
GLADASTE - Wille & Wilda (ankorna) när dom efter en vecka inomhus äntligen fick gå ut. Ett väldigt kvackande och fjädervifftande!
SKÖNASTE - att det är fredag och alltså två dagar ledigt!

TorsDagens!

DRÖM - ja torsnattens var det egentligen, Zlatan vänsterprasslade.....med mig. Vi hade så mysigt!
MISS 1 - Uffe glömde bort Tindras tandläkartid!
MISS 2 - att jag inte påminde Uffe om tandläkaren.
PÅMINNELSE - att jag måste hålla reda på alla tider!
IRRITAION - att inbokade besök glöms bort. Inte bara ovanstående utan en som glömde bort att komma till jobbet, fast vi hade bokat!
VACKRASTE -frost-snöiga träd & buskar!
ÄR DET SANT - att det bara har varit -9 dvs 9 grader varmare än vad det varit i flera veckor!
PRESTATION - att jag gick på och gympade!
SHIT, HUR SKA JAG ORKA? - när jag insåg att jag var helt slut efter 15 minuters gympande!
KOMMENTAR - du ser ju inte ens trött ut! Uffe´s kommentar när jag hade gympat 1 tim & 15 min!
KLIPP - att jag och Moa var till frissan!

 
Före                                    Efter


Dagens lista!

DAGENS:
Sugning - dammsugning
Upptäkt - plastgranar barrar
Prestation - att jag äntligen bytte glödlampa i farstuns fönsterlampa. Tänk att jag har irriterat mig på att den är trasig i flera månader och det var gjort på några minuter. Snacka slösa energi på något så simpelt!
Bli generad av- blev det när jag facebookade med Tärnan, generad igen när jag tänker på det!
Bli glad av - se Ullis på facebook. Kramis till dig Ullis!
Irritation - kylan!!!
Godaste - inlagd rödkål & egengjord gräddsås
Tindra - ståendes i dörren till toaletten där jag toasitter "usch, vad det luktar", "men gå ut & stäng dörren", svarar jag! "jag ska vänta på dig" svarar Tindra och står kvar.....
Sms - Moa sms:ar mig ifall jag kan komma med hennes gympakläder. Nej!!! Inte åker jag 5 mil för det!
Segaste - jag!!!


Varannan dags...

....väder säger man men jag har varannan dags humör! Pigg som en lärka i går och seg-nere i dag. Jag har märkt att det ofta är så. Eller mest är det 2 pigga dagar och 1 seg-nere dag.
Hur ska jag få igång mig själv när det är seg-nere dag? Blir oftast att jag sätter mig ner och bara blir ännu mer seg. Tänk om jag istället gör massor och samtidigt tänker "shit, vad jag är pigg" & "åh, vad kul det är"! Önsketänkande men gör nog ett försök, någon gång.....Dagens graviditet!

Nyheter ifall man är gravid! Nästan så att man vill vara det......men jag är för gammal!

Graviditetstest som inte bara visar om man är gravid utan vilken vecka man är i!

En till ny sak är MMS-tjänsten Gravidkalender till sin mobil. Meddelandet visar bild och text vad som händer med både dig och fostrets utveckling vecka för vecka.

Sånt fanns inte för 6 ½ år sen.....snyft!
++++dag-hittills!

Jobbardag i dag efter att varit hemma och snorat. Riktigt kul att vara tillbaks på jobbet. Massor att göra och inget blir klart eftersom det fattas några papper hela tiden. Men kul att jobba ändå!


Almanackan är full med möten & föredrag under januari, 11 möten både på dag- & kvällstid. Alltid lär man sig något nytt, hoppas jag!

I dag fyller Moa 14 år!!! Vi sjöng för henne i morse 6.15! Ingen tårta har det blivit men till kvällen blir det marängtårta med glass.....fast det är så kallt!


17 sovande timmar!

Nu har jag sovit sen 2 i går, lördag, eftermiddag! Så himla skönt, bara varit uppe och ätit, kissat o rökt!
Sov fast Tindra hade en kompis här och Moa´s tv var på. Snorigheten har gjort mig helt slut. Även kylan gör att jag vill göra som björnen, gå i ide! Är så trött på -20 graderna men på tisdag blir det varmare....bara -10, bara och bara!

Tindra hon tjatar om att åka till skidbacken! Hallå lilla fröken, det är -20 och klockan är 8.00!!!! Får se vem som får sin vilja igenom.....

von Snor har....

...har flyttat ifrån min näsa. Enligt säker källa så har han flyttat in hos Lizzan i Jakan, han har blivit en 08!
Ja, helt hållet har inte släkten von Snor flyttat härifrån. Stora von Snor lämnade kvar sin avkomma, junior von Snor, i min näsa!
Skulle behöva nya inneboenden i form av ett gäng Piggelinare! Men dom kommer inte av sig själv eller jo det gör dom men inte tillräckligt snabbt. Får se om jag hittar några såna i affären i dag! 

LJUSNING!

Har sett ljuset! Halleluja moment! Upptäckte att det är ljust ute ända tills ½ 5! Så himla underbart att världen ljusnar.
Min dag har varit både produktiv och slapp. Tindra är sjuk, febrig, misstänker att hon har öroninflammation. Hon är en av mina två barn, Tomas är den andra, som inte säger så mycket när dom har ont. Sist Tindra hade feber utan att ha andra symptom så var hon 3 år. Den gången hade hon dubbelsidig öroninflammation och urinvägsinfektion.
Tomas gjorde illa sitt knä när han var 9 år. Han gick och halta, tills jag fick med han till akuten. Röntgen visade en hel massa skador i hans lilla knä. Läkaren bara gapade och förstod inte hur Tomas kunde stå & eller gå med ett så trasigt knä. Enligt läkaren så måste han ha haft fruktansvärda smärtor!

Julfest i Möklinta!

Årliga julfest för barnen i Möklinta ägde rum i söndags. Jag hade med mig en drös av barn, min egen Tindra och 3 av Marlenes barn.


Fika med jätte goda bullar!


Dans kring granen!


Nova och jag dansade såklart!


OUTFIT!

Heter det så? Iallafall så beskriver ordet verkligen på det jag har på mig när jag går till djuren!

Har björnf*tta på huvudet och Uffes skoteroverall. Snacka att det är varmt & skönt med skoteroverall. Ska införskaffa en till mig också.

Matti ställer och värmer sig i solen när det är kallt ute!

Glädje!Behövs en underbar bild i kylan! Tänk att vi har varit herr & fru Berglund i över 6 månader!


Less!

Less på att vara förkyld! Blir ingen bättring alls på snorandet, täppandet eller bröstet. Har så ont i bröstet eller snarare i hjärttrakten. Andas inte ordentligt när jag sover eftersom näsan inte funkar! Min hjärna glömmer bort att jag ska andas med munnen.
Trist-stressande är att inget blir gjort utan allt samlas på hög. Både hemma och på jobbet växer att-göra-högen! Men allt blir bättre snart.....hoppas jag!
Fast jag är bra på att "klappa-mig-själv-på-axeln" när jag har orkat göra något. Hur litet det än är!


Shit pomfrit!

Snacka kallt det är -30 och fortsätter min kamp mot von Snor med flera!
Mitt starkaste vapen, nässprayen, mot von Snor hade frysit till is. Jag hade glömt vapnet i bilen men jag tinade upp sprayen mellan tuttarna. Sprayade näsan full och von Snor försvann under natten. Men han hade gjort en attack igen när jag vaknade!
Som ni läste så har Kung Bore tagit över helt och hållet. Han får man bara ligga och vänta ut....förhoppningsvis så tröttnar han snart!
Har iallafall tagit makten över min mage!

von Snor!

Har attackerat min näsa och mina bihålor. Jag går till motattack med nässpray och von Snor går till reträtt. Men han ger sig inte utan går till anfall genom att täppa igen!
von Snor har sänt en trupp kallad bacilluskrigarna till min mage....måste hitta ett sätt att mota bort dom! Men vad?
Kung Bore han fortsätter att sända sina krigaren "kallgrader a´la -20 grader" runt mitt hus!
Men jag ger mig inte! Jag ska besegra allar von:ar, kung:ar och a´la-krigare! Härskar-Maria som vinner över sitt liv, kan ni kalla mig!

Tindra planerar att flytta!

Tindra sov i natt över hos sin kompis och nu ska hon flytta dit. Hon sitter och skriver i sin dagbok att när hon fyller 7 år så ska hon flytta!


Först tyckte Tindra att vi skulle bygga ett hus bredvid Filippa. Eftersom vi redan har två hus så kan vi ha ett till, tyckte hon.
När jag sa att det inte går så skulle hon flytta dit och det nu! Sen kom hon på att hon inte kunde flytta förrän efter 6 veckor. När hennes hål i öronen har läkt och hon kan byta örhängen.
Så nu har hon bestämt att hon flyttar när hon fyller 7 år. Men hon ska komma och hälsa på oss och sova över då & då!
Tur att det nästan är 1 år innan hon fyller 7 år!

Sista dagen!

På ledigheten och inte något dramatiskt, jo, dramatiskt för mig eftersom vardagen börjar i morgon igen!
Det har varit så skönt att vara ledig och bara tagit dagarna som dom kommer! 

Ska verkligen försöka att inte tänka "måsten" utan tänka "vill" om sånt som ska göras!
Önskar att jag kunde tänka "skit i det" men misstänker att det blir tillslut ett måste! "Shit i det"-högen blir så stor efter någon dag och då blir Maria så stressad!

Dags att gå och göra lite jag-vill-saker som vika tvätt, disken och annat roligt!


Frusen lugn dag!

Shit, vad jag har varit frussen hela dagen. Trodde att det var minusgrader i soffan när jag låg där. La termometern i soffan och det var ju jätte varmt. Nämligen hela 22,7 grader där jag låg och frös!!

Fick upp värmen i kroppen när Marlene o Jonas kom med fyra av sina nio barn och käka middag!

Så klart det blev så...

Nytt år och nya vanor hade jag tänkt att jag skulle börja med. Inga nyårslöften utan vad jag vill för att bli piggare!  Är så medveten om att jag mår bra av att göra dessa saker!

3-5 frukter per dag vill jag äta. Äter nada oftast fast jag tycker om frukt och det finns ju massor att välja på!

Se vad mycket det finns....som kan bli skruttigt i kylskåpet hos mig!

Tänkte mig en liten prommis varje dag.


Första dagen på året började bra, not!! Inte en enda frukt och ingen prommis. Tur att det är över 300 dagar kvar på det nya året!


Korvgrillningen...

....blev äntligen av!


Tindra & hennes kompis fick åka skoter till tomtgränsen där elden var!


NYÅRSAFTON!

En härlig och fin kväll hos Bossen och Tärnan avslutade 2009!
Uffes sammanfattning av kvällen när vi åkte hem på det nya året var: "En av de bästa nyårsaftona"! Instämmer helt och hållet i vad han sa!
Så ett stort tack både till värdfamiljen, Marie & Tomas, Lasse & Karin för att vi får vara med i deras traditition. Dom tre familjerna turas om att fira nyår hos varandra.


Barnbordet!


Vi lite äldre & yngre vid middagsbordet!


Jag & Anne-Sofie (Tärnan)!


Fredrik (min Boss) & Oscar (Bossens lillboss)


GOTT NYTT ÅR!


Tindra med tomtebloss!


Karin med ciderkartongen i handen!

Inför 12-slaget gick hela sällskapet upp till kyrkan och där på kyrkogården stod vi och tittade på fyrverkeriet!
Kanske lite makabert men när jag tänker efter så var det ett fint avslut på 2009. Just för att vi gifte oss under året och vi avslutade året på samma plats!


RSS 2.0