Så Mycket!

Torsdagmorgon och nu är 4 möten avklarade samt en informationsträff. Återstår alltså "bara" fyra möten den här veckan. Men vet ni? Flera av mötena som redan har avklarats har varit så positiva. Gett mig feedback att Möklintaprojektet, där jag är projektledare, har gjort och gör kommer att utveckla Möklinta.
När jag och Hannele, min kollega, är ute på olika träffar så gör vi pr för Möklinta. Vi får så otroligt många "åh", "vad intressant", "måste besöka Möklinta" när vi är ute och träffar utomsockens.

En ny sak är att det ska bildas en konst- och hantverksförening. Mötesdeltagarna, konst- & hantverkare, bestämde att dom ska öppna en butik tillsammans.

Dags att hoppa in i duschen innan dom 3 sista jobbmötena ska avklaras under dagen. Ett av möten är den turismstrategi som Sala kommun ska få till.

Intensiv helg.

Är inte april snart slut??? Lite för mycket av allt, både jobb och privat. Ja, nu är det inte så att det är trista saker men lite för mycket är det just nu.
Helgen har avverkats med ett fullspäckat schema.....
På lördagen åkte jag och Tindra på bussresa till Lek- och Buslandet i Örebro. En bussresa som BoF ordnade.


Vilket ställe för barn att härja runt i. Tindra var svettig efter en halv timmes springande och klättrande. Ja, nu lekte inte bara barnen utan vi vuxna också. Jag, några barn och 2 pappor gjorde LazerGame. Och jag åkte skridskor på världens underligaste underlag.

Väl hemma i Möklinta så hann jag inte hem emellan utan vi fick åka fram till mitt jobb direkt. HämtPizza som åts på Möklintagården eftersom jag behövde jobba lite. Kvällen avslutades med ostprovning med ostar tillverkade av Eva på Mats-Persgården här i Möklinta.


En 1-åring firades på söndag....vår Trulle hade kalas. Tindra och fem kompisar till henne samt Trulles kompis Diesel med matte kom. Smörgåstårta med köttbullar och prinskorv åts sittandes på filtar utlagda på golvet.


Mellan allt så har hemmet fixats inför en veckan som jag ska tillbringa kvällarna med /på möten. Det första mötet avslutade söndagskvällen och väl hemma så däckade Maria på sin kudde.

Våga Satsa.

Jag och min projektledarkollega har varit på konferens som gav så mycket nya ideer och positiv feedback.
Vi har ett koncept som vi vill förverkliga. Ett idé som skapar arbetstillfällen, logi och gör Möklinta mer attraktivt att besöka. Den idén presenterade vi till flera deltagare på konferensen bl.a. personer som sysslar med företagande. Samtliga tyckte att vi ska förverkliga våran idé eftersom den är så klockrent bra. Problemet är finansiärer. Hur får vi tag på några som vill satsa pengar i vår idé? Eller ska vi investera själva i våran idé?
Så nu håller vi på och gör affärsplan m.m. som vi sen kan presentera både till banken och till andra tilltänkta finansiärer.
                    


24h LandsbygdsRace.

Nä, inte ska jag ut och köra racing i skogarna på landsbygden, utan....


Innebär att jag blir borta över natten.....tycker synd om Uffe som får det jäktigt. Han ska hämta Tindra idag och sen direkt till Sala för att hämta Moa. Och i morgon ska han hämta Tindra och sen laga mat när dom kommer hem. Visst är det underligt att jag tycker synd om honom? Inte tycker jag så värst synd om mig när jag gör så vecka ut och vecka in.


Lingon-Filmen

Familjekväll på bio och filmen....

En vacker, rolig, sorglig och med budskap. En film jag rekomenderar att alla ska se.
Jag skrattade, grät och blev eftertänksam.

I Fas.

Med dom dagliga sysslorna inför ännu en jobbarvecka. Om jag inte är i fas med dom dagliga "måstena" så ballar jag nästan ut. Större risk att jag ballar ut när jag inte ska vara hemma så mycket. Vara borta mycket är precis vad jag ska vara i veckan som kommer. Ska till och med vara borta en natt. 24H Race om hur man stöttar företag m.m. det börjar 16.00 på tisdagen och slutar 16.00 på onsdagen.
Men innan jobbet kallar så ska familjen avsluta helgen med biobesök. Något som inte sker så ofta men jag måste se filmen "Hur många lingon finns det i världen?".

BygdeMässan 2011

Uppskattat, trevligt och lyckat blev Möklintas Bygdemässa. Tror att det blev 28 utställare efter några som inte kunde delta i sista stund.
En kvart innan vi skulle öppna och alla utställare var klara sa en tårögd Erik, 80+, "jag kan inte tro att det här är i Möklinta", "tänk att sånt här händer i Möklinta". Efter en kvart kom Erik fram och krama mig och sa "tänk att allt det här är din förtjänst Maria". Kan säga att jag fick gåshud och tårar i mina ögon. Ja, nu har jag inte varit själv i arbetet med Mässsan utan Hannele, min kollega, har gjort ett jätte jobb. Är så kul att det jobb vi gör i projektet och till den viss del även privat är uppskattat.
Flera Möklintabor kom under dagen och sa att Möklinta har börjat leva upp igen. Och det tack vare projektet samt mitt arbete på Möklintagården.
        

En stor tack-kram till alla som deltog och besökte Möklinta Bygdemässan. Mökkerta är bäst!!


Vill Inte....

....kunna blommor i blomlådorna.
....vill inte att jordgubbsplantorna ska få jordgubbar.
....vara utan massa getbajs överallt.

Jag vill ha en Matti som....
....äter upp allt som blommor och smakar gott.
....följer med mig till kantarellskogan.
....bräker så fort jag går ut.
....gör sina glad-skutt.
....kommer och vill bli kliad.
....sover med ankorna i det lilla ankhuset.

Trösten är att han nu har det bra i våran himmel. Äter pannkakor som gammelfarmor gjort, blir kliad av Annika och kan busa och sova med våra hunder Mimi och Blaze.


Jonny & Matti


Stockholm

Vaknade alldeles för tidigt vid 4-tiden och kunde inte somna om. En hel timme innan jag behövde gå upp för att åka till Sala och ta tåget till Stockholm. Jag hade åtagit mig att presentera/föreläsa om Möklinta och projektet på en träff på Bygdegårdarnas Riksförbund.
Innan jag skulle åka vid 6 så skulle jag ta ut 20-liters vattenhinken och hö till djuren....vad händer....jo, jag halkar och får över mig allt vatten. Blöt ända in i trosorna och bara gå in och byta kläder. Stress, stress!

Vila i Frid goa Matti!

Får samtal ifrån Uffe när jag sitter på tåget att våran älskade get Matti låg död när Uffe skulle ge mat.
Världens goaste bästa geten som är och kommer vara saknad länge.

Stockholm för mig är bara en massa jäktande, hänsynslösa människor med taskig attityd. Ja, jag är själv en f.d. Stockholmare men jag hoppas att jag har fått bort de värsta 08-dragen.
Stockholms-syndromet började redan på tåget för en del....varför ska man ställa sig upp 10 minuter innan tåget anländer? Tror dom att det bara är dom 10 första som får komma av tåget?
På centralen så springer alla och jag kom på mig själv att springa med i det sjuka springandet. Men jag saktade ner och tog det lugnt. Tänkte att varför stressar folk? Bussar och tunnelbana går var 5:e minut så var är paniken att man måste springa?

Själva träffen var jätte givande och trevlig men gudars vad jag längtade hem till skogen när dagen var slut. Särskilt när jag stod i kön på McDonalds och hör den bakom mig säga "varför kan dom inte öppna en till kassa?" En mening som inte förekommer utanför huvudstad.....utanför den stora staden tar sig kassörskan och kunden tid att prata med varandra som är så trevligt. Och ingen suckar i kön om att öppna en till kassa!

GlasHalt.


Gled av vägen i går och fastnade. Jag hade släppt gasen för länge sen eftersom jag vet om att det är snorhalt. Ändå tvärställde sig hela bilen.....dubbfria vinderdäck är suck.
Stress över att inte komma loss när Tindra ska hämtas på Fritis och Moa ska rida. Tur så har jag underbara Marlene som hämtade hem Tindra. Men Moa och jag fick gå hem utan att fara till Sala.
Bilen den kom loss när Uffe kom hem med sand. En hink sand finns nu i min bil....ifall jag nu skulle glida av vägen igen!

Galen text!

Jag är väldans dålig på engelska och särskilt när det är en låttext som går snabbt och är otydlig. Den går säkert inte alls snabbt och det är så att jag hör illa?
Har trott ända sen jag hörde Eric Saades vinnarlåt att han sjunger....I want to pump you up.....ja, nu har jag ju fattat han sjunger något helt annat. Felet är att jag nu bara sjunger "min" text till den låten per automatik!


Vår.

Våren är här, fågelkvitter, hackspetten hackar och jag är trött. Vårsvacka varje vår har jag haft sen urminnestider. Trött och inte får jag något gjort....fast det skulle hjälpa med härliga promenader. Ja, inte bara härliga promenader utan äta bättre. Varför är det så svårt att äta mer frukt? Gå ut och ta sig en promenad i det härliga vädret? Jo, för det är mycket enklare att lägga sig i sängen.

Intensiva veckor!

I dag börjar 3 tokigt fullsmetade arbetsveckor.
10-talet möten, jag ska föreläsa i Stockholm, 2-dagars konferens i Bålsta, jobba 3 lördagar efter varandra, 3 arrangemang som jag håller i!
Inte kommer jag ha tråkigt eller tycka det är segt eftersom det är så varierat. Problemet är snarare att mina timmar jag ska arbeta blir för många. Blir till att ta ut det i ledighet i april när vi ska till Herrö.

ViloHelg

Ja, inte hela tiden utan även fixande så allt är iordning när den intensiva arbetsveckan börjar.
Hade tänkt att vi skulle börja röja ut bokhyllorna i vardagsrummet. Drömmen finns att jag äntligen ska få upp det nya vitrinskåpet så rummet blir ett fint rum. Men drömmen får vara en dröm ett tag till.

På lördagen fick vi en domare i huset. Eller som Uffe sa "Jag skulle hämta Moa men fick med mig en domarj*vel hem". Moa gick nämligen utbildning till fotbollsdomare. Så nu får hon döma 5- och 7-manna.

I lördags var jag, Uffe och Tindra i paradiset på Mats-Persgården tittade på en massa killingar.
Ja, nu var jag inte bara där på lördagen utan även på söndagen. Åkte dit med Marita för hon skulle köpa 2 killingar av Eva.

Våran ankhona har lagt sina första ägg för säsongen. Pannkakor på äggen till lunch idag, så goda! Tindra hon stekte alla pannkisar!


Gummiband.

Har jag tränat med dessa??? Näe, inte en enda gång sen jag köpte den för 2 veckor sen.

Har ju iallafall tränat ögonen när jag tittar på paketet som verkar stå så bra i köket.


Myskväll vid Rinken.

BoF hade ordnat myskväll vid Rinken med korvgrillning och skridskoåkning. Dunderhärlig senvinter kväll, ljust när man kom dit, solnedgång och senare bara strålkastarna som lös upp.


Välkomst Parad.

När Uffe och jag kom hem från Karlstad så hade Tindra gjord en parad efter gången hem av....

     
Små ved- & pinnfolk.   Kolla in håret av mossa och den lilla elden på den högra bilden. Hon hade gjort uppemot 10 små gulliga installationer!

Bloggen 2 år!

2 år sen jag började blogga. Tanken var att jag skulle blogga fram till mitt och Uffes bröllop. Men när vi hade gift oss och tänkte jag sluta blogga!
Ja, som ni märker så slutade jag inte....var för många som ville att jag skulle fortsätta. 
Och för att min familj i Stockholm ska få läsa vad som händer hos Berglunds i Möklinta. Och för att jag med mitt taskiga bakåt-i-tiden-minne ska kunna läsa vad som hänt i mitt liv!

Grabbarna Bus!

 Försvann i går och var borta i 1 ½ timme, jag tog bilen för att leta efter busarna. Kommer bara en liten bit så kommer grabbarna lyckligt springandes.
Undrade vad dom kan ha varit?.....Fick svaret på kvällen....I grannens hästhage 800 m bort och käkat hästskit! Grannen har en tik som fick små tonårskillar att gå dit från början. Men sen fanns det ju även lite gott att käka på!

Visitkort!

Mina jobb har väldans varierade arbetsuppgifter...
 Föreläsare.

 Trädgårdsskötare.

Möten med politiker, myndigheter och näringslivschefer.

 Redovisning, fakturering och bokföring.

Snöskottare.

Spindel-i-nätet.

Städare, diskare.
 Gör hemsidor.

   Gör affischer. håller i olika arrangemang, annonsering.

 Skriver skrivelser.

Servitris.

Undrar på att jag ibland känner mig lite snurrig i huvudet
och lite schizo


24 år sen.

Vaknade jag på KS i en säng på BB. Gravid i vecka 33 och vattnet hade redan gått. Blev igångsatt och födde en liten son som vägde 1 800 gram. Liten som fågelunge och fick namnet Tomas!
Grattis på födelsedagen Tomas!


Karlstad!

Fredag eftermiddag kom jag och Uffe fram till Karlstad för att tillbringa 2 dagar med varandra.

Hotellet vi bodde på låg mitt i Karlstads centrum. Underligt men härligt att bara ta hissen ner och komma till alla affärer. Och inte bara en affär utan alla märkesaffärer på gångavstånd. Shopping så klart....kom på att jag behövde en scarf. Den bästa affären var ändå Lagerhaus och den enda affären Uffe tycker om att gå i. Jag var till och med klar före honom och han handla mer än mig!

En hit att boka övernattning i två nätter så vi slapp känna stress av att åka hem så snabbt. Bubbelpolande på relaxavdelningen....


På lördagen åkte vi till Storfors cirka en timme ifrån Karlstad. Jag bodde i Storfors tills jag var nästan 3 år och ville se huset där jag bodde som liten skrutt.

Kroppagatan 7 B där jag tog mina första stapplande steg och snattade i affären bredvid när jag var bara 2 år!!! Pappa berätta att jag och min kompis tog saker i affären en gång....jag kan faktiskt skylla på att jag var så liten och förstod nog inte att jag måste betala!

Lördagkvällen gick vi till Nöjesfabriken på den väldans ovanliga tiden 21.00....herregud vad jag var trött. Vid den tiden så brukar jag halvsova i soffan och nu skulle vi på The Arks clubspelning som skulle börja 23.00.

 
Lite sorgset eftersom The Ark gör sin avskedsturne och slutar sen som band. Spelningen var härlig och jag följde Ola Salo´s rörelser hela tiden.
Kan ju säga att jag var lite orolig över att jag skulle känna mig gammal på en club som Nöjesfabriken men det var en helt onödig oro. Jag har aldrig varit på ett ställe med så stort ålderspann, från 18 till 60-åringar och med så blandad stil på folket som var där. Så soft stämning i en läcker lokal!

Fast i dag är jag och Uffe slitna...inte för att vi är bakis utan för att vi var ute i nattlivet till 2. Bättre förstår jag nu att ju äldre man blir ju tidigare aktiviteter är det som verkar gälla!


Kära hundar har många namn!


Bill & Bull,
Jonas & Mark (efter Gardell & Levengod),
Grabbarna Bus.
Eller som dom heter Trulle & Diesel.
Vovvisarna har så kul tillsammans, springer lösa ute och busar i hygget, boxningsmatcher och lunchar ihop!
Dom har ett eget språk, tror jag! För den ena kastar en blick på den andra och så går dom i väg. 
"Nu går vi och käkar" säger Trulle och så går dom till matskålen.
"Äsch, nu vilar vi" säger Diesel och båda går och lägger sig.


Snor & Host!

Förkylt så klart jag är när Uffe och jag ska på myshelg. Enchinea brus, halv-dags-jobb och vila så det inte blir värre! Peppar, peppar!!
Ja, nu har jag inte jobbat riktigt halva dagar utan gått hem och vilat mitt på dagen sen i väg på kvällsmöte.


Mars 2011.

Oj, vem har skrivit in så mycket i min almanacka för mars? Någon har kluddrat massor på 20 av dagarna!
Möten, konferenser, bygdemässa, loppisar, föreläsningar, tandläkarbesök är något som står skrivet.

Massa jobb roligheter men det bästa som står skrivet är "Karlstad" på Mitt och Uffes namn. Inte bara en dag utan tre dagar står det Karlstad och det redan nu till helgen!

RSS 2.0