Solosång

En go´tjej som heter Ebba ska sjunga i kyrkan. Idag så hade hon valt två låtar och jag fick välja en av dom. Jag valde en som är så vacker....usch, blir snyftig bara jag tänker på att den ska sjungas på vårat bröllop. Kramisar i massor till dig Ebba!

Senaste nytt om klänningar

Beställde idag en tärnklänning till Moa. Spännande! Och jätte skönt. Anne-Sofie, min andra tärna, har bokat en sömmerska som ska sy upp hennes klänning. Lika spännande det! Har mailat om en klänning till Tindra. Hoppas jag får svar snart!

Gympat

Bestämde mig första att inte gå och gympa. En timme senare så ville jag det. Känner mig jätte duktig....klappar mig själv på axeln. Hoppas bara att jag inte får lika mycket träningsvärk som efter förra gången.

Var är muggen?!?!

Har nog lite mycket i huvudet! Drack kaffe samtidigt som jag prata med svärmor. Nu är muggen försvunnen. Vi har fyra likadana och tre står i skåpet och en är borta. Har iallafall mailat om några tärn- och näbbklänningar som jag såg på blocket. Hoppas att dom är kvar....skulle vara skönt och vara klar med klänningarna iallafall.

Kollar runt

på tärnklänning till Moa. Hitta en på blocket och funderar på att beställa den. Känner att jag inte har ork att åka runt och kolla. Måste i såfall åka till stockholm med henne. Funderar ifall jag skulle leja mormor och morfar att göra det med Moa. Får se hur jag gör!!!Suck!!

Gula lådan

ska få våra inbjudningskort i dag. Kul att få i väg inbjudningskorten! Spännande och få svar på vilka som kommer. Tror att dom flesta kommer iaf.

Uffe gräver guld

Uffe har grävt fram lådan, man måste gräva sig fram i vår garderob. Där hittar han lite trasiga guldkedjor och sin förlovningsring. Inte den han har med mig utan den som han hade med sitt ex. Den ska lämnas in.

Fonus visar vägen

När vi hade parkerat i Västerås kom vi på att vi inte hitta till den ena affären. (GPS:sen låg i bilen). Anne-Sofie sa vi går in och frågar där och pekade in till FONUS. Dom måste ha en telefonkatalog. Vi gick in, fnittra, vänta, fnittra, vänta och jag fråga. Fick ett jätte vänligt bemötande och en perfekt vägvisning av en man på FONUS. Han verkade jätte glad över att vi kom in och fråga.

Övriga klänningar

Anne-Sofie provade några klänningar till sig. En ljusblå i första affären var jätte fin. I den sista så var det än grå som passade henne jätte bra. Tack Anne-Sofie för en trevlig och galen dag i Västerås!

Bokat klänning

Efter flera timmars provande så bestämde jag mig. Våndades i provhytten efter att ha prövat den. Den var så fin och den kändes helt rätt. Och den skulle jag ha, kände mig som en trotsig unge när jag tänkte "måste ha den". Tänkte tanken att inte säga priset till Uffe utan ringa pappa och fråga om betalning. Men det är inte jag att inte säga som det är. Så jag ringde Uffe när jag bestämt mig. Oj, sa han först men sen "vi får göra om våran budget".

Tänk att...

... Uffe var med när jag gifte mig förra gången. Då som gäst...men han har förträngt en hel del hur det bröllopet var. Tror att han redan då vill ha mig. ÅH vad jag älskar dig Uffe!

Rättelse och

förtydligande. Det blev fläckvis babylena ben enl Uffe. Missade lite som vanligt.

Ta med skor

som jag ska på mig. Är bra att pröva klänning med lite högklackat istället för i tubstrumpor. Bara jag hittar ett par nylonstrumpor i garderoben. Nylonisar är en sällsynt strumpa där. Lyckas man finna ett par så är det inte dom finaste exemplaren.


Babylena

är mina ben. Tur att vi ska åka in på morgonen till klännings affärerna. Risken finns att det skulle ha hunnit bli stubb ifall vi åkte in senare. Stubb skulle rispa sönder klänningarna och det har jag inte råd med.

Tredje gången gillt

Västerås i morgon för att titta på klänningar. Har bokat en redan och fått inbetalningskort på den ......men man kan alltid avboka den. Ifall jag nu skulle hitta någon annan som jag vill ha.


Deffar alla?!

Kika på blocket efter brudklänningar. Tydligen så gifter sig ingen med storlek 44 eller så pressar dom in sig i en för liten klänning.
Jag tror dom pressar in sig i en för liten klänning. Inte lite för liten utan mycket för liten för de vanligaste är i storlek 34-38.
Fick en flippad tanke om i pressandet: Det är klart dom skriker ut ett Jaaaa när dom äntligen kan pressa ut luften. Måste vara skönt efter att ha puffat lite luft i  flera timmar. Andas man för häftigt så finns risken att klänningen spricker.


En dag mindre

Piggare idag och en dag mindre till den den underbara dagen.
Skönt att åka och jobba en stund. Inte bra att vara hemma och titta på bröllopssidor. Får då en massa nya ideer inför bröllopet. Men roligt är det!

Tärnklänning till

Moa vill vara tärna på bröllopet. Behöver hitta en klänning till henne. Tur att jag och Anne-Sofie ska åka till västerås på fredag. Något i blått ska tärnorna ha på sig. Blir kanske inte riktigt samma klännin till båda eller måste man ha det?

Sliten blivande brud

Är så trött och har lite förkylnings symptom. Skönt att jag är ledig idag.
Tindra fick välja om hon ville vara hemma eller på dagis. Hon ville gå på dagis. Så då kan jag vila eller rättare sagt sova middag idag. Ska bli så skönt.....bara jag kan låta bli att tänka och planera.

Är det jag eller?

Ibland undrar jag om det är mina underbara barn som ska gifta sig. Med tanke på deras önskelistor inför bröllopet.Länk

Liten länk till malick som, förhoppningsvis, sjunger på bröllopet.
http://www.myspace.com/maliqa

kryckeståt

Ringde en, som bor här i Möklinta, till mig idag och fråga när vi ska gifta oss.
Han hade tänkt att det skulle vara kryckeståt för oss under Möklintaveckan.
Men vi gifter oss före Möklintaveckan så det kunde inte bli något.

Känns jätte kul att det är så många i byn som tänker på oss nyinflyttade.


Velande över klänningen

Känner att jag vill ha en annan sorts klänning. Drömklänningen har en annan typ av bakre nedredel.
Börjar få panik över att jag bokade den andra. Måste ta mig till Västerås och kolla!!!!

Uffe blev glad

En kompis till Uffe och mig kom fram till Uffe och sa grattis till bröllopet. Hon berätta till Uffe att "Maria och ser så glad och lycklig ut". Uffe sa till mig att han blir så glad när han hör att andra tycker jag är glad och sprallig över bröllopet.
JAG ÄR VERKLIGEN HIMLA MYCKET LYCKLIG, STOLT OCH GLAD!

Klänning och frissa bokad

Ringde och beställde klänningen som jag prövade på Bröllopsgården. Den klänningen som Tindra spontan applådera åt.
Min mamma ringde i dag och tipsa om att Tom kan ordna min frisyr till bröllopet. Och att min svägerska kan göra sminkningen. Tyckte det lät bra och hon bokar och står för betalningen till dom. Skönt att inte behöva tänkta på allt!

Bröllops-tv

Titta på Vårt bröllop i era händer i går.
Området där paret bodde i var där vi bodde förut. Kul att se gettot igen.
Pappan, till han som gifte sig, han känner jag.
Johan Hellström, som var frissör , umgicks jag mycket med i tonåren. Tror att han är frissör till drottningen också.

V 13

Ännu en fullspäckad vecka börjar. Jobb, möten, innebandy, ungdomsgård, af-träff och fotbollsturnering.
+ planering inför bröllop m.m.

Våra bebisar

Inbjudningskorten är klara!
18 blåa bebisar blev det.
Uffe tycker att korten känns som våra bebisar efter att vi har pysslat med dom hela dagen.
Han har separationsångest i från dom och tycker att vi kan maila ut inbjudan istället.

Pyssel-UffeUffe blöter och naggar i kanten på pappret till framsidan!

Fyra timmar, hittills!

Korttillverkningen har än så länge tagit fyra timmar. Den största delen av tiden har varit att få till programet för utskriften.
Återstår att klistra in två sidor på insidan.....men klistret har tagit slut.


Pysseldax

Nu ska det skapas inbjudningskort. Materialet ligger redo att arbetas med!

Piggelin & testresultat

Tänkt att man inte kan sova lite längre. Inga barn hemma som väcker en men ändå är man uppe 20 över 7.
Skumpan vi testade i går var jätte bra så den ska vi inhandla till bröllopet.
Rödvinet var okej men inte något vin man bjuder på ett bröllop. Hade för lite kropp och kändes mer som ett sällskapsvin.

Fler som ska inbjudas

Skrev till några som vi vill ska komma. Är uppe i 50 stycken nu!


Budget

Gjorde en skugg budget på bröllopet. 21 000 kronor!!!!

Gräver guld i Väsby

Från svärmor fick vi lite guld som vi kan lämna som betalning för ringen. Värderingen är jag nyf på!

Skrivning av kort

Utan att bli osams har vi skrivit vad som ska stå på inbjudningskorten.
Nu återstår att kopiera, riva, klistra ihop dom....ser hur det går?!!!. Är lite orolig över min skapande sida...den är jag inte så nöjd med.


Testinköp

Funkade bra och färgen på etiketten var rätt!Systembolaget var en till affär var in på i Väsby centrum.
Jag med färgtema på bröllopet kollade bara efter flaskor med blå etiketter. Hittade en skumpa och ett rött vin med jätte fina blåa ettiketter. Det röda vinet hade en lite rolig form på flaskan. Vi inhandla dom för att testa dom inför bröllopet.
Recensioner kommer!

Skoinköp

Vi var till Väsby och lämna Tindra till farmor. Passade samtidigt på att gå till centrumet.
Uffe ville gå in på Kjell & Co varpå jag sa att jag går in på Deichmann och tittar på skor.....men jag fick inte!!!
För han tyckte att vi skulle gå tillsammans dit. Ok, tyckte jag (mutter,mutter) men när vi kom in till skorna så var det inga sura miner från mig. För Uffe pekade på ett par skor och sa att dom var snygga och jag pröva. Dom var så fina och satt som gjutna på min stora fot. Köpte dom så klart!

Kort försök

Om allt går som det ska i dag så ska vi börja med injudningskorten idag. Allt beror på hur mycket liten Tindra låter oss hålla på med det.

In- & utgångs musik

Bestämt oss för vilka låtar vi ska ha när vi går in respektive ut från kyrkan.
Får gåshud och tårar när jag hör låtarna. Känns helt underbart i hela kroppen.

Gåva till gästerna

Vad gästerna ska få i gåva har jag klurat ut....men tänkter inte avslöja vad det är.


Kyrkoplaner

Tala med ena sonen idag. Sa till honom att han får dela ut vigselprogram. Han sa att han inte törst och jag sa att mamma bestämmer.
Jag vill att Tindra och Nova sjunger något i kyrkan. En enkel sång tycker jag skulle vara jätte vackert.
Diktläsning framförd av Tärnan. Också där något enkelt och personligt.
Toastmaster önskar jag att den äldsta sonen är. Måste tillfråga honom först.

Lite mer att göra

Vad mycket det finns inför bröllopet på internet. Måste nog sluta läsa allt....blir så mycket man vill göra.
Allsång vid middagen är en grej jag vill ha. Behövs ordnas sånghäften med sånger och någon som leder allsången. Pappa blir en bra allsångsledare, han är musikalisk, något som jag inte har ärvt av honom. Försökte sjunga några sånger jag hitta till allsången. Hitta inte ens melodin till de vanligaste sångerna.

Bakgrunds musik under middagen är ett trevligt inslag.
Dansmusik. Blandat.
En vals till bröllopsvalsen inte att förglömma.


Blåklint

Köpte frön i går för att odla egna blåklinta till bröllopet. Ska ha det i buketten och på borden. Problemet är att jag har inte så mycket plats att förså dom på. Det enda fönstret som har lite plats är den på toaletten! Ett till problem är var dom ska växa ute sen.... Finns som ingen uppgrävd jord för det. Får kanske köpa stora krukor och sätta dom i.


Mör i kropp & knopp

Orka inte skriva något i går. Jobbade 11 timmar i onsdags och gympade i tisdags. Känns som om jag har blivit mörbultad. Magen gör så ont att jag fick ta värktabletter klockan 2 i natt. Kunde sen sova iallafall.

En slank den dit o en slank den hit

Bysten ville inte vara där jag vill i går vid provningen av klänning. Lyfte upp och tryckte ihop dom i bh:n men så fort jag tog ett steg så vara dom åt olika håll. Den ena ville åt sidan och den andra ville hänga rakt ner.
När jag kom hem så fick jag en förklaring på varför dom trotsade mig. Jag hade på min 6 år gamla, urtvättade, slappa bh på mig. En bh som jag har hemma och skruttar med. I den finns inget fast tyg som håller upp, den är mer en döljande trasa för vårtorna. Sömmarna har gått upp ett par centimeter i ryggen och där har tyget frasat sig.
Undrar vad hon som hjälpte mig med klänningarna tänkte?!?!

Kakor men först gympa

Var på gympan i går kväll. Hade jätte svårt att kordinera mina armar och ben. Min hjärna har varit lite seg i och med allt planerande. Men men jag gympa på med min egen komponerande koreografi.
La mig på soffan när jag kom hem och åt..........jätte mycket gott och onyttigt. Uffe hade handlat på vägen hem och han var hungrig så han hade köpt en massa skit. Jag med min taskiga karaktär kunde ju inte låta bli att svulla. Det går ju inte ta en kaka bara!!

I kväll ska kroppen formas

Trots motionen jag fick när jag pröva brudklänningar så är det gympadaxs i kväll.
Skulle vara kul om jag kunde gå ner några kilon innan den 27/6. Önskar jag bara hade lite mer disciplin. Inte äta så mycket gott och promenera mera.


Vilken ska man välja!?!?

3 brudklänningar som är bra och jättefina. Pröva fem klänningar i dag och känns som ett motionspass efteråt. Hjärnan och kroppen är helt slut.
Den femte och sista jag pröva gav Tindra en spontan applåd till. Känns som om det är den som jag kommer att välja, just för att hon applådera.
Tindra pröva en klänning och hon blev så glad. Hon såg en liten vit handväska med rosor som hon tyckte jag ska ha. Bröllopsgården är en riktig Tindra affär. Med masssor av prinsessklänningar, tiaror, smycken och inte minst skor.
Efter min provning så var det dags för tärnan att prova lite tärnklänningar. Två helt underbara kreationer som passade Anne-Sofie jätte bra.


Sångare till bröllopet

Kom på i går vem jag önskar ska sjunga på bröllopet. Malick, min sons barndomskamrat.
Malick arbetar nu som modell och artist. Han har dansat och sjungit sen han var liten men jag har aldrig hört/sett honom göra det. Inte ett enda danssteg har han visat för mig trots att jag har tjajat.
Hitta hans adress på youtube så jag mailade ifall han kan tänka sig att sjunga på Uffes och mitt bröllop.
Här är svaret:
Heeeej Maria!
Klart jag vet att det är min BonusMamma som skriver, ser juh att det står "Maria Eklund" haha :)
 
GRATTIS! Vad roligt...
Tusen tack för frågan, jag har gjort det en gång innan-är verkligen speciellt!
Jag vill absolut göra det, är dock inte säker på om jag är i Sverige den 27/6 då jag har en del resor planerade inför Våren och Sommaren i år.
Men när kan jag svara senast?
 
Kram Kram/M.

Hindersprövning och nytt efternamn

Idag postade jag hindersprövningen och anmälan om namnbyte.
Berglund blir mitt nya efternamn efter den 27/6 och det känns jätte bra!

Dags för bröllopsklänning tittning i morgon, igen.14.30 ska Anne-Sofie och jag vara på Bröllopsgården för att  se vad dom har för klänningar.


Vecka 12

Inte grav vecka, alltså.
Lite av vad veckans planering: Jobb, blogga, kolla bröllopsklänning, gympa, modevisning, föreläsning, distriktsstämma.
Det som händer allra mest är att älska min blivande man och mina underbara barn och planera bröllopet.


Det blir en bebis efter man gift sig

Liten Tindra tror att man får en bebis när man har gift sig. I går ritade hon en bild där jag var gravid.
Vi har förklarat till henne att det inte är så men hon vill inte lyssna på det.
Stackarn vad besviken hon kommer att bli när hon märker att det inte blir en bebis.


Kollat på stilar

Vi försöker klura ut vilken stil vi ska skriva med på inbjudningskorten.
Svårt för det finns massa som är fina.
Måste försöka börja med korten för jag tror att det blir svårt att skriva ut dom. Pappret är skört men hon i bokhandeln sa att det gick bra. Hoppas verkligen på det.

Du ler!

Som du ser så tar Uffe hand om mig,  precis som man lovade dig, innan du åkte.
Ser att du ler och har tårar i ögonen när vi planerar vårat bröllop.
Älskar dig Annika!


Frissan & Buketten

Middagskonversationen var min frisyr och bukett. Uffe sa ur han ville att jag skulle ha för frisyr vid bröllopet. Så nu blir det så och det är helt okey för mig. Eller som Uffe sa nu har du och Ann-Sofie något att prata och planera om. -- Som om inte vi har fullt upp att prata och planera iallafall.
Buketten kom jag på en idé och då är det helt okey för mig också. Jag har sagt hur jag vill ha på ett ungefär sen är det min blivandemake som ordnar det. Jätte kul och spännande!


Kollat lite i Sala

Fick slut till det med inköp till inbjudningskorten. Svårt att välja och svårt med en liten Tindra som bara ska visa allt hela tiden. Jätte mycket bra hjälp fick vi i bokhandeln i Sala. Expediten visade oss hur man kan göra med de vi valde till korten.
Ska bli kul att börja , skriva och klistra.
Jag är ju inte precis den pyssliga typen. Så jag sätter mitt hopp till att Uffe pysslar och jag tittar på.

Var in till guldsmedsaffären och kolla priset på ring. Shit, vad dyrt men det blev billigare ifall man hade eget guld att lämna in. Då sparade man 2 500 kronor. Man kunde lämna in trasiga kedjor som man hade liggandes. Så tar vi gärna emot det.

Bröllopsbuketten vet jag nu på ett ungefär hur den ska se ut. Lite spretigt vill jag ha den, så att den döljer lite. Eller man kanske kan ha en stor spretig ormbunke för att få maximalt dölj.


Älskade Uffe

Prat om inbjudningskort:
Jag:
Vi måste åka idag och inhandla det vi ska ha till korten
Uffe: Jag har tänkt att jag ska börja tänka på hur vi ska ha dom
Jag: Men vi behöver ha dom klara och utskickade senast 7 veckor innan bröllopet.
Uffe: Det är ju typ 7 månader kvar till det.
Jag: Näe, i nästa vecka är det bara 3 månader kvar.
Uffe med ett STORT UNDERBART LEENDE:
Jaa det är ju bara.


En vecka i kväll

I kväll är det en vecka sedan vi bestämde att vi ska gifta oss och Uffe sen gick ner och fria.

Jag har haft ett leende på läpparna hela veckan. Till och med när jag hängt tvätt eller pysslat med annat som är rutin i vardagen. Häftigt att le medans man utför dagliga rutiner.

Inbjudningskort ska vi försöka ordna till i dag.
Ring vill jag titta på, vet vilken jag skulle vilja ha.
Bageriet o blomsteraffären kan vi också titta in på.

Shit, hon kanske inte stönade åt mig

Tänk om Ann-Sofie inte ÅAde och stönade åt att jag var vacker i bröllopsklänningen!!!!!!
Hon kanske trodde att hon hade en sexig karl framför sig. Ja, ni vet, mina håriga ben och tubstrumporna som jag visade.
Hon kanske går i gång på såna karlar!!!!!!!!!

Jobb å bara lite bröllopstänk idag!

Fullt upp med att jobba idag men lite har man hunnit tänka och planera iaf.

Känns som om det mesta är ganska klartänkt och nerprintat i bröllopsplaneringsboken.
Ska försöka handla i morgon till tillverkning av inbjudningskorten och kolla ring och kolla brudbukett och tårta.
Fast då måste Uffe vara med och kolla.

Berätta till Helena i dag att Uffe och jag ska gifta oss. Hon satt med ett barn i famnen (jobbar på dagis) när jag berätta det. Varpå hon raskt la undan (eller knuffa) barnet och hoppa upp ur soffa och krama om mig. Gick sedan in med ett jätte leeeeeeeende och hämta Tindra på gympan.

Provning av BRÖLLOPSKLÄNNING

Ann-Sofie och jag tog en tur ut till Fläckebo för att titta på brudklänningar.
När vi kom fram så blev jag sååååå nervös och hispig. Blev förvånad över hur jag kände för att pröva klänning.
Efter att ha stått utanför och sprattat en stund så klev in i affären, eller en inredd lada, som butiken låg i.
Såg direkt vad jag ville ha och prova den direkt. Modella för Ann-Sofie med brudklänningen på, orakade ben och vita tubsockor. Hon bara stöna och stöna "Åh vad vackert" och stod med tårar i ögonen.
???Undrar om tårarna var förtvivlingstårar för mina håriga ben och vita strumpor.???


45 år som gifta den 27/6-09

Ringde min mamma i morse för att berätta att vi ska gifta oss.
Sa datumet och hon säger "men det är nog den dan jag och pappa gifte oss".
Varpå hon kollade i sin ring och bekräfta att det var samma datum.
Häftigt att gifta sig på samma dag som sina föräldrar.
Uffe tyckte det var ett gått omen att gifta sig den 27/6 eftersom dom har varit gifta i 45 år.

Lack & Läder - morgonplanering

Klädsel: Lack & Läder
Tärnan: Går in före brudparet med piska och snärtar runt. Strö rosor på altargången lite töntigt.
Brudparet går ut från kyrkan: Fyrverkeri och rökbomber.
Transport till Möklintagården: Brudparet körs i vagn dragen av bröllopsgästerna. Kusk med piska är tärnan.
Uffe och jag har spånat kring hur vi kan ha vårt bröllop.


MIN UNDERBARA SON!

Uffe kände att det var viktigt att fråga min äldsta son, Jonny, att få gifta sig med hans mamma.
I går ringde Uffe och fråga Jonny. Jonny svara "inget skulle göra mig gladare".
...Tåras ögonen igen precis som det i gjorde i går kväll när Uffe berätta vad Jonny sagt.
Älskar dig JONNY!

BRÖLLOP PÅ LÖPANDEBAND

Ringde och skulle boka tid för bröllopet.
Jag hade bestämt att det skulle vara den 27/6.
Ja, vet ni tänkter vadå JAG. Ska förklara detta med JAG: för Uffe är det viktigaste att få gifta sig med mig datum och präst det spelar ingen roll. Eller som han sa "det är väl inte prästen jag ska gifta mig med?!
Sonika så bestämde jag ett datum och det blev det datumet jag hade tänkt.
Klockslaget blev kanske inte precis vad jag hade tänkt. (hade faktiskt inte tänkt ut något klockslag). Men det var redan inbokade bröllop klockan 15 och 17 den dagen så vårt bröllop blir 13.00.
Prästen ska alltså viga bröllopspar enligt "löpandebandprincipen" den 27/6-2009.


MIN FÖRSTA BLOGGNING

Välkomna till min blogg "moklintabrollop".
På min blogg kan ni följa mitt liv inför mitt bröllop den 27/6.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0