HusBygget!

Väggar och tak är på plats så nu börjar det se ut som ett hus!
Två rum!


Göta Kanal!

Att färdas på Göta Kanal är ren avkoppling. Sakta glider båten fram, slussningen tar tid och man kan inte göra annat än ta det lugnt!
Vi myste, pratade och åt en jätte god lunch på båten!


Fru & Herr Berglund!


Span!


Uffe sitter vid Töreboda station...och spanar på.........


.....sin fru framför båten som vi ska färdas på Göta Kanal med!

Bröllopsdag!


I dag är det 1 år sen den här bilden togs och jag & Uffe blev Herr & Fru Berglund!

Bröllopsdag även för mina föräldrar! Ett stort grattis på Er 46:e bröllopsdag!

Zilla & Totte

Midsommardagen har vi varit i Näs, där det var en hel del roligheter för barnen!


Ansiktsmålning, en apa på kinden!


Zilla & Totte på scen!


Tindra med sin kompis i kön till autografskrivande Zilla & Totte!


Tindra, Totte & Zilla!

Tänk om jag kunde buktala!!! Tänk att få vara lite elak och bitsk och så är det en apa som talar! Ingen kan tycka att jag är elak utan det är en tygsak som är det! Kanske ska sy mig en buktalar docka och börja öva....


Midsommar!

Nu blev det midsommarfirande iallafall, vi åkte till Sätra Brunn! Tänk att familjen tyckte det var ett bra midsommarfirande där, alltså helt i onödan negativa innan!

Tindra åkte karuseller!
Tindra var med i barnparaden som gick fram till midsommarstången! 
Efter stångresningen så dansade jag och Tindra både små grodorna, små elefanterna och gjorde raketen! Tur så var det få danslekar, min kondis tillåter inte danslekande i oändlighet....nästan att jag tyckte det kunde ha varit några till!
Skiter I Allt!

Ska aldrig mer försöka ordna något helgfirande i den här familjen....Ingen annan än jag verkar uppskatta att det är midsommar, jul eller påsk, inte födelsedagar heller för den delen!
Alla årets dagar ska vara likadana inget extra ska jag ordna. Varför ska jag göra det??? När ändå alla antingen tjurar eller tjafsar. Ingen harmoni eller ett litet leende från någon!
Undrar om det stämmer att "ingen saknar kossan förrän båset är tomt"?????? Kossan kanske inte finns i båset snart!Oj, 1 dag borta...

....och det var min första semesterdag! Vad gjorde jag? nästan ingenting mer än det vanliga! Tvätta, handla och köra Moa!
Först en körning till Hällsjön där hon och hennes kompis badade. På kvällen var dom bjudna på poolparty på Tärnabadet. 2 av deras tjejkompisar hade hyrt badet för ändamålet. Liten bit att åka hem igen efter ditkörningen så jag och Uffe käka pizza och handla medans Moa poolpartade!


Stora bassängen på Tärna med kacklande tjejer!


Moa till höger med sina "hopp" kompisar!


Födelsdags tjejen som blev iputtad med kläderna på!


Härligt!

Jag har aldrig varit på Tärnabadet förut, ligger ju 3 mil hemifrån! Ett jättefint bad med 3 bassänger så dit ska jag åka med tjejerna i sommar!

1:a semesterdagen!!!

Och vaknade med spänningshuvudvärk!! Men struntar i den för nu har vi bokat vad vi ska göra på vår 1-åriga bröllopsdag på söndag.
Uffe hade som vanligt inga förslag på vad vi ska göra, han skyller på att han har husbygge i huvudet! Kanske tur att han har det för nu kunde jag bestämma alldeles själv. Inte riktigt allt bestämde jag för han fick själv bestämma sin lunchrätt. Dock var ingen av alternativen korv så blev en kötträtt och det alternativet var enkelt för honom. Alternativet var att ta en fiskrätt som, självklart, jag valde!
Jo, förresten Uffe hade en önskan vart vi skulle åka....till Norge....men resan tar lite för lång tid!

Vill ni veta vad vi ska göra? Jo, vi ska......

.....åka båt på Göta kanal. En dagstur på 5 timmar med 16 slussar och lunch ombord.
Jag har alltid velat slussa på Göta kanal och nu blir det av. Hoppas att vädret blir lika fint som på själva bröllopsdagen förra året. Soligt och varmt!


Gjutardagen!

Hos oss med min älskade pappa och älskade son Jonny som hjälper till att gjuta plintar!

Blandas cement för fullt!
Tindra hjälper Uffe med att såga av järnstolpar!


Vårat yngsta barn och våran älstda barn i byggartagen!


Skolavslutningsbilderna!


Våra vackra döttrar!


Paraden med spelmän, fanbärare och alla klasser + förskolebarnen!


Tindra med sin klasskompis!


Ebba med fanan i kyrkan!


Tindra och hennes klasskompisar sjunger i kyrkan!

Ligger Efter...

....med dagliga måstena och semesterna börjar....suck!
Skulle ha varit skönt att börja ledigheten med att slippa "komma-i-fatt! och ägna tiden till annat!
Svårt är det att känna sig ledig när man är hemma. Men i går bokade jag en x-tra natt i Skövde när Moa ska ha fotbollscup. Känner att jag behöver komma bort från alla "måsten". Så nu är det 3 nätter i Skövde och sen ev. natt i Ullared. Måste bara kolla av djurvakterna, mina föräldrar, och ekonomin. Kostar lite att sova på B&B och att äta ute i flera dagar och inte minst ifall vi ska shoppa loss på Ullared. Men ska bli så skööööönt att inte bry sig om något annat än matchtiderna.

Förhoppningsvis så åker vi till Herrö när vi har våran sista semestervecka. Beror på hur Moas husbygge går, men vi alla vill dit så huset får vi bygge på under hösthelgerna.

Mycké händer & i huvet!

Skolavslutning i tisdags för både Moa och Tindra. Vackert som vanligt i Tindras skola med fin sång, flagga och urduktiga barn! Tog en massa bilder men kameran ligger i Uffes jacka så bilderna kommer senare!

I går försvann båda ankbebisarna, räven eller någon rovfågel har tagit dom! Så himla trist! Tyckte så synd om Wilda så jag ringde en kompis och kollade om hon hade en hane över. Det hade hon så jag åkte direkt och hämta honom. En stilig hane och som är brorsa till Wille, vår hane som blev tagen i söndags. Nu får ankorna vara inne i sin hage och får bara gå ut när vi är ute!

Äntligen har jag köpt ett nytt vitrinskåp till vardagsrummet!! Har varit på g att köpa det i 1 år men har inte fått det för Tindra och Uffe. Båda två tycker vårat vardagsrum är så fint och jag tycker att det ser ut som "taikon".
Nu återstår att hitta tid och ork att plocka ur taikon-bokhyllorna och montera ihop det nya fina skåpet!

Jag letar efter ett semesterlugn inför min semester som börjar i nästa vecka. Hittar inget lugn utan en massa stressande måsten. Både måsten som ska göras nu och måsten som behövs göras under semestern.
Intalar min hjärna att när det är fina dagar så är det stranden som gäller under semestern....får se om min hjärna kommer att fatta det!

Klappar På Axeln!

Måste "klappa mig på axeln" varje gång jag har gjort något. Varför? undrar ni säkert! Jo, för att puscha upp mig själv när jag är seg. Klappar mig på axeln fast det är något litet jag gjort ex. vikt tvätt, kasta soporna.

Nackspärr, Party, Naglar & Wille!

Vaknade i morse med en sån nackspärr, värre har det blivit under dagen! Strålar ut i armen och jag känner mig febrig!

Tindra har haft poolparty idag!

Korv m bröd, vattenkrig med vattenballonger och vattenpistoler! Chips, godis & jordgubbar med glass & grädde.

 
En del små tjafs blev det, inte ovanligt när det är fyra tjejer med otroliga viljor. Fast när det var dags att åka hem så ville dom fortsätta leka.

Wille är borta igen! Wilda skrek som sjutton utanför, jag sprang ut och kolla. Tänkte att nu är hennes små bebisar borta men dom var kvar men Wille var inte där. Förstod direkt att nu har han blivit tagen igen! Ingen Wille har synts till nu på 3 timmar....suck! Hoppas han kommer hem igen som han gjorde i förra veckan!

Wilda med sina bebisankisar Bill & Bulll. Vet inte än vad det är för kön men om dom är honor så får dom geta Billa & Bulla istället.
Lustiga är att det blev kvar 2 exakt lika tecknade ankällingar till oss. Lite trist men dom är jätte söta när dom går ute med sin mamma!

Avslutar med en bild där Uffe målar Moas naglar. Är så mysigt när hon frågar om han kan måla hennes naglar!


-dagar!

Inne i en riktigt trist mående, får ingen struktur på någonting! Minsta lilla sak känns som om det är en jätte stor sak. Ett litet gruskorn på golvet känns som ett stort berg att flytta.
Lyckas väl flytta alla berg snart, förhoppningsvis innan semestern som börjar om en vecka. Så jag kan ta tag i listan med berg som ska göras under semestern. Hoppas på fint väder så jag kan bara vara på stranden med tjejerna.

Blåsigt & Regnigt

Tidigt uppe i morse för att åka till Köping. Moa hade zonträning och Tindra fick lov att följa med!
Frukost på McDonalds...

....pankisar till frukost!

Kunglig shopping efter frukosten....

The Wedding Chocolate, Tindra är väldigt förtjust i Victoria & Daniel. Hon har frågat flera gånger ifall hon får köpa choklade och i dag fick hon det!


12 chokladbitar kostade 69 kronor! Dyrt men Tindra tyckte om dom och ska spara fina saker i asken. Den är nu tom!


Min pappa och Uffe har grävt hål för plintar till Moas hus! En del av hålen var enligt dom rena skithål! Fast nu är dom badhål efter allt regnande!

Sorgset!

Var och släppte ut dom 3 ankbebisarna dom har haft inne. Tänkte att det är mysigt att dom får vara med sin ankmamma. Gick bra och jag stod kvar och titta ett tag. Kände mig lugn och gick men gick ut igen efter 1 timme. Då var 2 av dom utsläppta ankorna borta. Leta och hitta dom alldeles blöta och Wilda, mamman, hackade dom i nacken. Tog in Kalle & Anna Anka igen.
Lät lilla Paul Anka alias Pekka Svartfot vara kvar, för han gick med Wilda och hon hackade inte på honom. Går ut igen efter en stund och då är också Pekka borta. Letar och letar, går in och går ut igen och letar. När Uffe kommer hem går han ut och letar och hittar Pekka druknad. Min Pekka!!!
Förmodligen har Wilda helt sonika dränkt honom...nu har Tindra och Uffe begravt Pekka! Han ligger bredvid våra vaktlar Bettan & Pärlan!

Foto: Moa Eklund

Elaka Maria!

Usch, nu har Wilda bara 2 små ankbebisar kvar hos sig. I dag har jag först tagit 4 stycken och nu senast tog jag 3 stycken ifrån henne. Känner mig så himla elak när jag tar hennes små. Hon springer och letar och ropar efter dom.
Dom 2 små som är kvar med henne är tingade. Men i morgon släpper jag ut dom 3 som vi har inne till Wilda. Så hon lär känna sina små som ska bo kvar! Hoppas att hon inte stöter bort dom som har bott inne hos oss!

Skrämmande!

Vad kommer hända med vissa delar av Sverige, syftar på förorterna!
Läser om upplopp, kravaller och bråk i förorterna. Vart har respekten för polisen tagit vägen? Gör någon fel och polisen kommer eller brinner det och brandkåren rycker ut så är det puckon som hindrar och kastar föremål mot de som ska skydda invånarna.
Var är alla vuxna? Äh, spelar ingen roll ifall dom vuxna i området kommer för dom står på puckonas sida!
Min son sa i dag att han måste flytta ifrån området han bor i, där vi också bodde förut.

Skrämmande att förorterna håller på att förfalla! Ja, förfalla och inget verkar de som måste bo kvar göra åt det. Dom som kan flyr och dom som bor kvar lever i en egen värld med egna regler och lagar.
Jag undrar??? Går det att göra något åt förfallet? Jo, om dom som bor i området vill det och slutar att dalta med puckona.
Det är upp till dom som bor där att tag i sina egna ungdomar. Lära sina barn ifrån att dom är små att det finns lagar och regler i samhället som ska följas. Lära barnen att polisen är till för att skydda medborgarna. Lära barnen att andra "vuxna" än dom i familjen får säga till dom vad som är fel eller rätt. Utan att som nu få hela familjer på sig!! Görs inte det så fine för mig! Bygg en mur runt områdena och låt dom leva sitt laglösa liv! Utan att samhället ansvarar eller skickar in polis för att hålla ordning.
Nu säger säkert många att men så går det inte till i Sverige, vi kan inte "skita" i några. Jo, tänkt att det kan man för dom har ju "skitit" i det svenska samhället!


08:orna har kommit!!!

Stod vid torget framme vid byn och läste på anslagstavlan. Kommer en bil med ett äldre par körandes och stannar vid mig. Jag fortsatte att läsa och tänker till slut att "ja, dom ska sätta upp ett anslag". Flyttar dock på mig en bit så dom kan komma längre fram till tavlan. Vad gör föraren, jo, kör förbi.....dom skulle alltså åka på vägen. Och uppenbarligen stod jag ivägen för dom! Ja, nu var mina fötter på vägen och min rumpa stack lite längre ut. Men förbi hade dom kommit iallafal. Bilar som åker där är inte många och inte enda kom medans jag stod där. Så bilen hade enkelt kunnat åka förbi utan att jag behövde flytta på mig!
Inte bara jag reagerade på händelsen utan även en kvinna som bor framme i byn. Hon utbrast "vad håller dom på med?"
Min reaktion var "jaha, 08-or!" för beteendet är så 08:it!
Paret i bilen kliver ut vid affären och jag går efter. Ser på reg.skylten till bilen att den är köpt i Stockholm. Ställer mig och tjyvlyssnar när mannen pratar i mobil. En uppretad man pratar stockholmska....tydligen fungerade inte deras eftersändning av posten!
Ja, nu är jag 08 sen födseln men jag hoppas verkligen att jag inte beteer mig som en 08!! En Möklintabo hade aldrig gjort som 08:a paret!


Anna & Kalle Anka!

Blir fler och fler ällingar, nu är det 16 stycken som har kläckts! Svårt att räkna om alla lever men vi har inte sett någon som är död!
Vi har tagit in 2 som vi ska behålla.


Anna Anka. Hon (eller han) lever upp till sitt namn! Galet vild och tyckte om att bli fotograferad!


Kalle Anka, längst bak, ville inte alls bli fotograferad och låg nöjd i handduken i Tindras famn. Till skillnad mot Anna som bara pep och ville springa ut!


Lycklig Tindra med Anna Anka som kikar upp och Kalle Anka ligger och gosar ner i handduken!


Furuvik!

Moa, Tindra & Jag var på bussresa med BoF till Furuvik i går.


Chimpanser som jag älskar så mycket. Skulle kunna stå, helst sitta, och bara titta på dom. Den lilla ungen drog sin mamma i handen för den ville gå iväg.

Foto: Moa
Dvärgsilkesapa!


Farfar lemur! Satte sig mitt bland folket och visade upp sig i fotoblixtarna. Så cool, riktig linslus och vände sig i olika poser!

Karusellerna lockade barnen mest, inte så kul tyckte jag! Men det var ju barnens utflykt så jag får åka dit på egen hand....någon gång! Och sitta vid mina älskade apor!


Tindra är så modig att åka i alla möjliga konstigheter. Särskilt tyckte hon om att åka fritt fall! 10 meter upp i luften och sen helt plötsligt falla ner halvvägs och sen upp igen!
Bilden är från lilla frittfall 2 meter upp i luften. jag trodde inte att hon skulle våga åka den ens en gång men ack så fel jag hade!

Min älskade pappa!

Har precis genomfört sitt 27:e marathon!!! Bra kämpat! Vi älskar dig!

Ankbebisarna har kläckts!12 stycken och 9 ägg kvar varav 2 är lite spruckna!

Oj, jag hänger inte med!

Dagarna bara springer i väg och ännu snabbare går det när det är så vackert väder.
Grymt skönt med fint väder men jag undrar om vädret är så fint när jag väl har semester?!

Morsdag i Söndags och Jonny var här. Härligt underbart att ha honom i min närhet! Min "lilla" son är han fortfarande fast stor han här!


Blombuketten jag fick av Jonny.
Kärlekste och en liten tesil fick jag av Moa.
Uffe och Tindra gav mig en svart softsell jacka utan huva. Jätte bra att den var utan huva, blir så knöligt när jag har munkjacka och sen en jacka med huva över!


Syskonkärlek mellan våra katter!
Sol vår hankatt, alltså storebrorsan satt och slickade Elsa, lillsyrran! Elsa riktigt njöt och sträckte på sig så att Sol skulle komma åt. Dom satt så i säkert 5 minuter.
Ibland så är Sol så retlig på Elsa och jagar iväg henne. Ibland så luktar han på henne när hon kommer in. Som om han inspekterar var lillsyrran har varit!


Titta jag har planterat så fina tygblommor?!....kan inte ha levande blommor för geten äter upp dom!
Jag älskar blommor och det har varit så naket på vår tomt. Inga stora krukor, hängamplar eller lådor med blommor! Men nu har jag "surrogat-blommor" i en låda iallafall!

Fel Storlek!!!

Minns ni att jag köpte ett par dyra jeanspiratbyxor? Bloggade då att jag inte kunde gå ner i vikt eftersom då skulle byxorna bli för stora! Men vet ni vad? Jag har köpt en storlek mindre än vad jag skulle ha haft. Märkte det när jag premiär-tog-på-mig-dom idag!!! Sitter nu på jobbet med uppknäppta byxor....behöver alltså gå ner lite runt magen!

Skulle Vilja Vara!

Satt och klurade på varför just jag inte har energi till annat en det dagliga görandena?! Funderar på hur andra mammor är och gör!
Alla andra mammor verkar ha så in i sjutton med energi. Bullbak, pysslande med barnen, spontanitet och gosande med sina män! Hallå!!! Var är min energi???
Drömmer om och önskar att jag bakar och gör spontana saker med barnen. Men det känns bara som en önskedröm som är som en utopi! För samma tankar återkommer och har så gjort i 25 år och varje gång tänker jag att nu ska jag ändra mig......!
Ser framför mig hur jag sitter som en 70-åring och är bitter och önskar att varför gjorde jag inte en massa saker?!

RSS 2.0