HelGrillat!

Lördagskvällen tillbringade vi i Forneby hos Jendelövs.

Vi fick helgrillad gris.........serverat och grillat av herr Jendelöv!


Värme vid borden fick vi av gris-värmelampor så klart!


Glada Grisarna i Forneby! Ja, inte den i filt det är dottern!


Mörare och godare griskött än den från Fornebykött har jag aldrig ätit. Trist att vi bara har en halv frys där vi inte kan få in någon halv gris!
Tur att dom har goda korvar också som får plats både i frysen och i magen!
3-timmars sittning!

Moa har varit "prov-docka" i dag för håruppsättningar. Min kompis Isa går på utbildning till frissa och måste visa upp vad hon lärt sig och få dom godkända sen.

Första var en uppsättning som heter Snäckan!Isa tuperar hej vilt......
till slut så fick hon den och stå. Hennes första långa tupering som står rakt upp! Jubel!Uppsättningen Loops börjar ta form!


Loops:en klar.....bakifrån och....
.....framifrån!

TvärtOm!

Jag köpte nya jeans efter att det hade gått hål i dom men.....
....tjejerna hade hela jeans och köpte trasiga respektiva lappade!!!
Vår Dag!

Eller rättare sagt Moas och mina timmar på The Studio!

Ångest flera dagar inför att åka och vistas på våning 19 i Skrapan, Västerås! Och inte blev ångesten mindre när jag såg hur sjukt högt det var jag skulle!Upp kom jag med ansiktet vänt mot väggen....fönster från golv till tak är det också....och andra personer i hissen! 
Tänk att jag åkte både ner och upp alldeles själv för att röka. Då behövde jag inte stå upp utan kunde sitta på huk dock med fejset mot väggen. För jag hade inga andra i hissen men jag reste på mig 1 våning innan jag var framme! Undrar vad folk skulle tänka om det står en hukande person i hissen när dörrarna öppnas?

Jag har aldrig tänkt på att Västerås ligger så nära vattnet. Utsikten var makalöst vacker som ute i Stockholms skärgård. Ska faktiskt försöka och ta mig upp till Skybaren, 23 våningar upp, med Uffe och Tindra någon gång!Själva, det vi skulle göra, dvs sminkning, hårfixning och fotograferingen var jätte kul.
Sminkösen fick fria händer när det gällde min sminkning och den blev a´la Transa. Mycket färg och lite överdrivet! Kände mig som en transa och var smått orolig över att folk skulle tro att jag var en man egentligen!

Fast Tindra började gråta när hon såg mig.....jag såg inte ut som hennes mamma! Snabbt bort med spacklet och jag var mamma Maria igen!


 

The Studio!

I går var det fotodax för Moa och mig med sminkning och frissering innan. Skriver mer och lägger in mer bilder under helgen men här ett smakprov på 2 bilder iaf:


Sövning, karta & portad!

Veterinärbesöket med katten gick bättre i dag. Sövd blev han och kunde undersökas i munnen. Sol hade ett 2-3 cm djupt sår, väldigt smalt dock, in under tungan. Och två sår på tungan, ett litet och ett lite större.
Det värsta att han måste få i sig mat och dryck, det är inte lätt, annars måste det bli inläggning på djursjukhus. Stackarn han får inte ut tungan för att ta upp mat och vatten så vete sjutton hur det kommer att gå! Går ju lite bättre när han har smärtstillande i sig!

Tindra var på orientering för första gången i går. Hon tyckte det var jätte kul! Förklarade stolt att det var 2 km hon hade gått och letat kontroller. Kartan hon hade gått efter hade hon med sig hem....

....ser ni blåbärsfläckarna? Tindra hade ätit bär under tiden det var kontrolletning!

Moas fotbollslag möter Syrianska i kväll och jag är inte där.....är nämligen portad! Jag har nämligen en viss förmåga att bli arg på sådana matcher så Uffe tyckte jag skulle vara hemma. Kanske tur det för förra gången dom hade mött samma lag så hade det varit jätte tjafsigt!

V.A.K.

Ni tror kanske att jag har skrivit fel i rubriken och att det ska stå VAB. Men se det har jag inte för jag har haft Vård Av Katt idag!
Våran katt Sol var lite konstig i går och i går kväll hitta Uffe en blöt fläck på golvet som lukta pekka-turk. I morse började vi leta efter katten. Hitta honom slö och med munnen full av var och slem. Blev alltså veterinärbesök i Enköping för mig och Sol.
För att kunna undersöka så fick Sol en lugnande spruta men det åkte ut en del av vätskan. Så katten somnade inte och fick därför lite till lugnande. Men inte somnade Sol för det, blev bara trött. Någon mer spruta med sövmedel kunde inte ges eftersom han hade fått så mycket. Veterinär hann iallafall börja att titta in i munnen och såg något mycket märkligt!! Tungan hade ett stort jack, som ett skärsår över halva tungan. Sen blev Sol så arg så ingen mer undersökning kunde göras.
Så i morgon blir det VAK igen och in till veterinären för ny sövning och undersökning!
 Halvsövd Sol!Första "riktiga" skoldagen!

I dag började Tindra i första klass men hon har gått i förskoleklass förra läsåret. Jag tycker att det var nästan som att gå i skolan redan då men det tycker inte Tindra.
Hon tycker det är mycket roligare att gå i 1:an. Nu har dom varsin egen bänk med lock och har fått penna & sudd!
Tänk att dom redan börjar med simskola i 1:an här hos oss. Ingen av Tindras syskon har börjat så tidigt, dom hade simskola först i 3:an och 4:an. Tindra berättade att dom ska få en egen simfröken och hon är jätte bra!
På onsdagar kommer dom ha utedag och det innebär att dom är ute hela dagen och har lektioner. Skolan är så bra här i Möklinta!

Optikerbesök!

Äntligen fick jag "arslet-ur-vagnen" och få till ett besök för att kolla min syn. Ibland har jag så svårt med fokusen och skärpan i ögonen. Tänkte att det måste vara att jag har taskig syn....för det har läkarna sagt!
Ja, nu tänker ni! Vadå läkarna sagt? Jo, för när jag har påpekat till dom att jag är så ofokuserad i mina ögon ibland och att jag tycker att det verkar hänga ihop med blodtrycket. Så har läkarna sagt att det minnsann inte kan ha med högt blodtryck att göra. Men se där har dom fel, igen!!, för det har visst med mitt blodtryck att göra. Optikern förklarade för mig att trycket hela kroppen och därmed i ögonen ökar vid högt blodtryck. Då kan min syn bli annorlunda!!!
Säger bara: tänk att läkaren inte kan tro på vad jag säger åt dom!!!

Nu behövde jag iallafall lite starkare läsglasögon, 2,0 istället för 1,5, så jag beställde ett par. Optikern tyckte att jag kunde köpa 10-kronors läsglasögon men jag tycker dom är så "vågiga". Det förklarade han med att billiga är slipade efter en standardslipning. Slipningen är inte precis där synfältet är och alla har olika lägen på synfältet. Därför kan billiga läsglasögon kännas "vågiga".
Sen sa han att mina lite-för-svaga-läsglasögon kan jag använda vid datorarbete. Detta eftersom jag sitter en bit ifrån och då räcker det med dom svagare glasögonen då.
Måste plussa för optikern i Sala som jag var hos:

dom var så trevliga i sitt bemötande!


Jag är Redo....

& hemmet med för en vecka med jobb, skola och en massa aktiviteter! Känns skönt att allt är iordning i hemmet med röj, städ, tvätt och djur innan veckan börjar. Synd bara att inte orken finns till annat än att hålla på med varje-dag-sysslorna. Men jag får vara glad att orken finns för det iallafall!

I morgon börjar Tindra i skolan på riktigt när hon börjar 1:an! Undrar var det finns krumelurpiller att köpa?
Ja, och i morgon börjar Moa i 8:an, usch, bara 2 år kvar till gymnasiet för henne.
Jobb för mig som vanligt + körningar till fotboll & ridning. Men på torsdag så ska Moa och jag ha tjejdag. Vi ska till Studion och bli sminkade och fotograferade. Efter det så går vi ut och äter! Kommer nog att köpa en massa fotografier fast det är dyrt. Blir så otroligt fina bilder!

Vilse i vår lilla skog!

Fy vad obehagligt det är när jag tror att jag är på viss plats och sen märker att jag är helt fel! Var ute och plocka kantareller i våran lilla skog. Gick en lite annan runda och kom någonstans där jag inte kände igen mig. Men jag var ju säker på att jag hade hela tiden gått mot vårat hus.....Men inte det inte utan jag var på väg åt andra hållet. Tänkte "Maria, det här går bra och Uffe vet att jag är i skogen"!
Som ni märker så hitta hem och hitta även lite kantareller och färskt älgbajs. Bajs som fick mig att hojta lite så att älgen skulle höra mig. Det hjälpte för jag mötte ingen älg!
Hitta också denna....


....fantasifulla "svamp"!

Små Lappar!

Tindra och Moa är i Väsby hos sina farmödrar och jag körde dit dom i igår. Uffe åkte till jobbet medans vi låg och sov så han skrev en lapp till Tindra. Och Uffe var inte hemma när vi åkte så Tindra skrev en lapp till pappa!


Himla affär!

Ja, jag pratar om Kappahl som har så himla snygga kläder. Och inte minst så sjukt sköna jeans som jag aldrig vill ta av mig.
Från och med nu så har jag att-gå-in-på-Kappahl-förbud!!! Varför undrar ni?! Jo, för jag blir värsta shopping-tokan när jag går in där. Jag har köpt mig 2 par jeans och 3 tröjar på en vecka i den där himla affären!

Familjekväll på....

.....Åsvallen och där en trevlig div 5 match med Möklinta IF:s herrlag!
Tycker att det är så rogivande att sitta på läktaren och titta på när dom spelar. Samtidigt så sitter vi och pratar om både matchen och lite annat. Mysigt! Och Möklintas herrar vann med 5-1 och ligger i mitten av tabellen! 


Liten bild till min mamma!


Moas stuga har fått rödfärg målat på sig. Fattas lite vitt runt karmar och ett tak fattas. Ja, sen är det att gräva för el och sen lite isolering, gipsskivor, golv och tapeter......sen kan Moa flytta in! Just det, glömde möbler som garderob, säng och hyllor som ska köpas nytt!

KvällsPrommis!

Kvällsmöte på jobbet och jag gick fram & tillbaka. En härlig 1-timmes-prommis!
Men.....

....hur skönt och fint är det när tröjan korvar in sig som en batong mellan benen. Varför gör den det????
Ja, nu mötte jag bara en person under min promenad. Det var min kollega Anna och jag drog snabbt ut batongen mellan benen. En inte helt skryngelfri tröja efter att ha varit insnurrad!


Trots tröjproblemet så njuter jag av mina promenader, är ju så vackert runt omkring!


Räknat fel på sin ålder!!

Har ni någonsin hört att något har räknat fel hur gammal hon är???? Jaha, inte! Men nu ska ni få höra det och vem! Jo, hon heter Maria Berglund, jag alltså!
Har sagt och tänkt att jag är 46 och fyller 47 i år. Haft lite ångest för det låter så gammalt. Men i dag kom jag på att jag är ju "bara" 45 år. Snacka om att jag blev glad över att "ha blivit 1 år yngre" bara sisådär!


Tindra!

Systrarna gick ut en sväng i går kväll för Moa hade fått hem sin kamera. Hon ville såklart gå ut och fota lite! B.la. så tog Moa det här vackra bilden på Tindra!


Ser likheter mellan Tindra och hennes 23-åriga storebror Tomas.
Vår son Jonny och vår dotter Moa påminner om varandra till sättet. Tindra och Tomas har samma sätt! Kul för då är det som att se dom stora sönerna när dom var mindre! Skiljer ju ett antal år mellan våra barn. Tindra är 17 år yngre än Tomas och Moa är 11 år yngre än Jonny!

Tänk om....

....det alltid kunde vara så härligt att leva! Harmonifylld är min kropp & själ! Njuter av livet och ordet stress har min hjärna glömt bort!
Jag har det så bra med allt omkring mig. Familj, vänner, jobb! Ja, precis allt som är omkring mig är ljust & vackert ! Allt värmer mitt hjärta och får mig att må så bra!
Njuter och samlar styrka till de dagar allt inte känns lika bra! Men nu är det så härligt att vara jag, Maria!

Ja-Nej-Ja-Nej-mamman....

...är jag! Är du?
Moa ringde på dan och undra ifall jag kunde köra henne till Sala för hennes kompis lillebror skulle rida. Ja, sa jag....men ringde direkt tillbaka och sa nej!
Tindra frågade när jag hämtade henne ifall hon fick leka med en kompis. Jag svarade nej.....men sa ja direkt efter och gav henne telefonen så hon kunde ringa!
Hallå, ska jag aldrig lära mig att tänka efter innan jag lovar något?
Hallå, kan jag inte hålla fast vid det jag sagt först? Nähe, den kan jag inte men jag har blivit lite bättre på äldre dar!

Tjejkompisar!

Tindra har haft sin kompis Sara sovandes över. Tänk att dom hade lekt i 6 timmar och ändå var det svårt att sluta leka. Jag hade lovat att dom skulle få sova i en koja, måste ha varit förvirrad! Blev till att försöka göra en koja och det är inte lätt i ett litet vardagsrum.

Tur att det räckte med ett stort lakan som tak. Och med hjälp av pakettejp fick jag det att sitta fast.
Tjejerna var så nöjda och Moa ville också vara liten igen.
Efter mycket ätande, dansande och pratande så somnade 2 tjejer tillslut. Då var klockan redan över 10 och gissa vad dom viskade om precis innan dom somna? Jo, vilka dom var kära i!


Härlig helg!

Haft en helt underbar helg med mycket roligt som vi gjort. Ja, nu har Moa varit sjuk hela helgen och mina urinvägar bråkar men annars har det varit underbart!


Fredagkväll såg vi Linda Bengtzing på Sala Torg. Hon var jätte bra både sångmässigt och pratmässigt!
Var osäkert in i det sista ifall vi skulle åka in men Moa kände att hon orkade. Orkade stå och sälja läsk med sitt fotbollslag dock med liten värktablett i sig!
Linda Bengtzing skrev i sin blogg om sitt uppträdande i Sala, här är länken till hennes blogg:
http://blogg.mama.nu/lindas-blogg/2010/08/07/sala-la-la-la-la/?a


Lördagmorgon begav sig jag, Tindra och farmor ut för att plocka kantareller.....Titta vad många vid hitta!!!
Dessa smörstektes och räckte som aptitretare till Tindra!


Knattemetar-tävling på eftermiddagen i Sala. Tindra fiska glatt i 15 minuter men sen orkade hon inte hålla i spöt. Men vi satt kvar i 2 timmar och njöt, som tur var så nappade det hela tiden men ingen fisk fick vi upp!


Kräftor, räkor & grillat kött till lördagsmiddag!


Uffe äter inte kräftor och fatta ju inte att det var en kräfthatt! Han trodde att det var ett munskydd så inte kräftorna kommer in i hans mun!!!!


Bärplockardag på söndagen! Först hallon hos Camilla och sen blåbär i skogen. Och sist men det bästa.....blåbärs- & hallonpaj i magen!
Hoppas er helg också varit bra!

Vilken dag är det????

I morse var det onsdag i mitt huvud och nu är mitt huvud inne på att det är fredag. Fast det är torsdag enligt almanackan.
Fredag känns det eftersom farmor kom i dag. Hon brukar alltid komma på besök på fredagarna. Men nu har hon haft Tindra hos sig så båda kom hem i dag.

Nu är min hjärna och kropp inställd på att i morgon är jag ledig.....men icke!!! Eller om jag jobbar hemifrån som jag gjort i dag. Håller på att göra broschyrer så det jätte skönt att sitta hemma vid datan och göra det. Slippa sitta på jobbet!
GottiGott!


Hasselnötscreme!!!

Summa-funderingar!

Googlade på hur mycket en 14-åring kostar i kläder varje månad. Vi tänkte börja ge Moa hela barnbidraget men vi tyckte att det var för hög summa! Så jag sökte på socialbidraget och fick fram en summa.
Men såg även lite kluriga siffror som jag funderare på varför dom är beräknade så?!
En ensamstående har 520 kr i månaden på kläder och skor. Sambor har 10 kronor mer i månaden??? Är det inte så att en ensamstående behöver ha lite läckrare kläder en sambo? Uffe trodde att det kan vara för att de flesta ensamstående är män.....
Kläder/skor
Ensamstående: 520kr/mån och Sambor: 1 050kr/månad

Hygienen var 50 kronor mer om man var sambo....undrar varför?
Hygien
Ensamstående: 260kr/månad och Sambor: 570kr/månad

Nu till summan som regeringen har som lägsta norm när det gäller kläder till Moa......490 kr/månaden! Både Uffe och jag tyckte det verkade lite för högt. Så nu ska vi provperiod med 800 kr/månaden och då ska det räcka till fickpengar och kläder.
Moa får göra en budget över vad hon vad behöver i kläder. Så hon kan planera inköpen och spara till dom. Hon kommer inte behöva köpa sin fritidsutrustning till ridningen och fotbollen. Men vill hon ha något utöver det vanliga ex. jätte dyra fotbollsskor så får hon lägga till av sina egna pengar.

Uffe tror att det kommer att vara en större omställning för mamman......att inte ge x-tra pengar. Fast jag var duktig när killarna fick barnbidraget, inga x-tra pengar. Mest positivt var att när jag väl bjöd eller betalade något till något dom ville ha så var dom tacksamma. Till skillnad när dom (nästan) alltid fick vad dom ville ha!


Tisdag!

2 helt ok första arbetsdagar efter semestern. Tänk vad lättare det känns att jobba när det inte är något på kvällarna. Men snart börjar alla aktiviter och då är det fullsmetat nästan varje kväll. Förmodligen kommer Moa ha något varje kväll, måndag-torsdag. Konfirmationsdags för henne och något som inte var i våras. Sen är det fotboll och ridning förstås.
Tur att jag och Helena turas om att köra Moa och Emmy. Emmy spelar fotboll i samma lag som Moa, rider i samma grupp som Moa och konfirmationen är samtidigt som Moa!

Uffe försökte att jobba i går men fick ta sig hem efter 3 timmar. Jätte mysko känningar runt hjärtat har han.
Han var till husläkaren i dag och läkaren tyckte att Uffe skulle gå och leta efter mask och sen gå och fiska!!!! Ja, han fick göra ett EKG som visade liknande kurva som förut. Inte helt ok kurva men inget dom kan säga vad det beror på. Uffe ville han en remiss till någon specialist men se där blev det ett nej!
Uffe tvingade sig själv att måla på Moas hus och efter det så var känningarna tillbaka i bröstet....??


Moa sitter och målar sitt hus med grundolja!

Var i går och tittade på 2 "våra" ankbebisar som vi sålde till Camilla.

Jag fick tårar i ögonen för dom var så fina!
Måste ta mig till Anna för att titta på dom 4 ankisarna hom köpte. Är så nyfiken på hur den svarta ser ut när den är större!

1 v MojsandeSvullande!

Hualiga vilka lata, svullande och sovande dagar jag har haft i Herrö. Nog hade vi lite klippning av gräsmatta eller rättare sagt matta med 1 meter högt gräs. Otur eller tur?! så regnade det lite och vi hade ingen röjsåg att ta ner gräset med. Röjsåg hade vi kunnat låna hos våra kompisar men.....nu var det ju lite blött för ta tag i gräsmattan. Eller var det en latmask som hade bosatt sig i mig?
Och tänk att det är så lätt att hålla vissa löften! Som att inte ägna sig åt någon form av promenerande. Konstigt att löftena om att ta sig en promenad varje dag bryts men jag håller löftet om att inte ta ett enda promenadsteg.


Vy från översta vägen i Herrö.

Ja, nu ägnade vi inte varje vaken timme med att bara svulla och slappa. Lite annat gjorde vi!

En kväll var jag på hudvårdsparty i byn. 6 tjejer, krämer och massa fnitter! Kul att lära känna 4 nya personer och få ansiktet riktigt rengjort. Det bästa var dock allt skrattande som gjorde gott i mig!

Jag ville åka till Åre och sova där en natt, har hört att det är så vackert där. Blev inget av det inte för Tindra ville vara hemma med sina kompisar. Men fick med Tindra och Uffe till Funäsdalen på marknad. Ja, nu var det mot deras vilja och viljan ändrades först efter vi hade ätit en god grillbuffé i Funäsdalen.
Funäsdalen är också väldigt vacker liten ort, lite av utlandskänsla när man är där. En enda väg som går genom byn och med ett brant fjäll på ena sidan och en sjö på den andra.

Ett måste när vi är i Herrö är att fika på konditoriet i Sveg. Nu undrar ni säkert hur ett konditori är ett måste. Jo, för det är inget vanligt konditori. På entréplanet är allt gjort som det såg ut på 50-talet. På övre planet är det olika rum med filmteman som skräckkammaren, saloonen med skotthål i möblerna, maffiarummet m.m.
Länk till detta härliga konditori:http://www.cafecineast.seSjälvklart så grät Tindra när vi skulle åka hem ifrån Herrö. Hon älskar att vara där!RSS 2.0