Trivs-myser!

Tänk att det är så trevligt att lämna Tindra till hennes skola. Barnen ropar till mig att komma och titta vad dom gör. Och jag tar mig tiden att titta och samtidigt njuta av att barnen är så goa.
Det är en sådan skillnad på en liten skola och en stor skola. Jag ser hellre att barnen får gå i en liten skola och med mindre klasser.
Där vi bodde förut var det 25 barn i varje klass och nu är det 10-14 barn. I den lilla klassen hinner lärarna se varje barn och då behöver inte barnet skrika, gapa och bråka för att få uppmärksamhet.
I Stockholm så gjorde dom inget annat än var i klassrummet och läste direkt ur böckerna. Skolan här ute gör en massa saker utanför skolan. Tänk om det kunde vara så i Stockholm också! Särskilt bra skulle det vara där det är elever med ett annat modersmål. Lärandet av det svenska språket, kulturen och samhället skulle underlättas. Tänk dig själv att inte kunna språket och hör vad läraren säger samt läsa ur böcker hela tiden!? Självklart blir det stök och bök när eleven inte förstår fullt ut vad som sägs och skrivs.

Kyrkskolan
Kyrkskolan i Möklinta!


Vad & Var!

Förstår inte varför det är så stressande för mig innan vi ska åka till Härjedalen? Samma stress-virrig-het varje gång. Tvätta & röja hemma och få klart det som ska på jobbet!!! När vi väl är i Herrö så sover jag bara eller kan jag kalla det för att ladda batterierna?! 
Vädret ska inte bli så bra i påsk, verkar bli läsa-sova-säng-läge-väder som gäller. Regn och snöblask! Blir att packa ner en massa böcker. Eller ska jag packa ner regnkläder?....så jag kan gå ut och gå med Anneli!

Tindra, Nova & Tyra

Tindra var ju hos Angelica i helgen, hon sov över där och fick vara "storasyster" till Nova och Tyra.
När vi åkte bilen hem efter att hämtat Tindra så satt hon och sjöng.
Tindra sa när vi klev över dörren hemma att "jag har inte längtat hem en enda gång hos Angelica. Men nu längtar jag efter Tyra, Nova, Angelica och Elias".
Hela dagen hemma så prata Tindra bara om Tyra, Nova och Angelica!



 Glada pyjamastjejer!


Mammor på promenad med sina bebisar!

Alla bilder är ifrån Angelicas blogg http://angelicacomet.blogg.se

LAMMISAR!

Var över till Micke o Camilla som öppnade sin gårdsbutik idag. Köpte falukorv och salami!
Tittade även på de dygnsgamla lammen som dom har fått. Så himla söta!




Nässelfjäril!

Årest första fjäril på våran inglasade altan....obs den var där för 2 veckor sen, är lite sen att lägga in bilder bara!


Toa + Rum

 Inga pappershanddukar på hotelltoan utan man fick ta en liten handduk. Sen la man den den i tvättkorgen!

  Levande ljus på toaletten också, mysigt så jag tände inte något lyse!


Hallå!! klockan är bara 6!

Och jag är redan uppe, trots att det är lördag och ska vara igång hela dagen. Hela jag kunde inte sova längre fast jag känner mig trött i ögonen!
Blir till att ta mig en middagslur så jag är pigg inför kvällens jobb. Ska nämligen vara rockande-servitris under Rockkvällen på jobbet. Ja, egentligen är det bara servitris men jag vet sen förut att mina ben sprattlar också. Ska även pussa-på-min-man emellanåt eftersom han också jobbar i kväll.
Puss-rockande-servitris! Kan jag lägga till det på min CV???

Nu undrar säkert flera var ska döttrarna vara när vi jobbar? Jo, Tindra ska vara hos Angelica, Elias, Nova 3 år och Tyra 1 år! Hon ska sova hos dom och jublade när jag berättade det för henne. Moa ska på tjejmiddag här i Möklinta! Uffe eller jag får åka ifrån jobbandet och hämta hem henne vid 22!



Lugnet slut och jag slut!

Blev inte lång stund jag hann njuta av mitt hotellrum i går kväll. Efter middagen, som var jätte god, gick jag och la mig i sängen......somnade efter 10 minuter. Vaknade flera gånger under natten eftersom jag var rädd att försova mig. Jag hade ställt mobilalarmet så hade inte behövt oroa mig egentligen!

Hotellfrukostar brukar vara en höjdare och det var den i morse också. Tänk om jag hade flera magar eller en jätte stor. Nu får bara hälften av allt det goda plats. Taktiken är prioritering dvs tar bara sånt jag inte har till frukost hemma. Gravad lax, bacon, äggröra, nypressad juice, god ost och wienerbröd blev min frukost i dag!

Hur kan jag, eller alla vi på utbildningen, bli så trötta av att sitta still? Alla har gäspat och varit sega....
Kan det vara för att man får något att stoppa i munnen varannan timme? Frukost, fika, lunch, fika och däremellan fruktbuffé, godis och choklad i konferensrummet.

Måste ju skriva lite om utbildningen också....så ni inte tror att jag var där "bara" för maten!!
Utbildningen var så givande och fick lära mig massor. Anställningsvbevis, arbetstid, kollektivavtal, som är bra att veta. Så jag uppmanar alla som har möjlighet att gå en medlemsutbildning GÖR DET!! Kostar inget att gå, så gå in på hemsidan till erat fackförbund och kolla när dom har nästa utbildning!!!

Trodde att liten Tindra skulle vara go och glad när mamma kom hem. Eftersom hon grät och längtade efter mig i går kväll....men det var en grinig liten fröken som mötte mig på fritis. 
Blir en gosakväll framför tv:n efter våffelätandet!


Väntar på MIDDAGEN!

Oj, oj vilket hotell och vilken mat, konferans och en massa godsaker hela dagen!
Morgonen började med en jätte macka och kaffe. In i ett konferensrum med choklad, godis, färska frukter och fräscht vatten. Tillbringaren med vattnet var fylld till häften med frukt, så fräscht!
Lunchen var gös med massa goda tillbehör och nybakt bröd.....mumsimumsi! Eftermiddagsfikat med återigen nybakta wienerpikaner och fruktsallad áv exotiska frukter!!!
Nu ska det bli spännande med middag....undrar vad det blir för mumsigt!

CHECKA IN!

9.00 checkar jag in på hotell, Clarion Hotel Etage i Västerås!
Varför det??? Jo, jag ska gå på medlemsutbildning och NJUTA av att sätta mig vid dukat bord i 2 dagar.

 Sängen jag ska tillbrings natten i...innan det ska jag ligga i den och äta praliner och läsa skvallertidningar!

Nya favvo stövlar....

....köpte jag i dag! Tog på mig dom redan i affären. Åh, så grymt sköna och mjuka!

Gummistövel SUB Tretorn
Tretornstövlar i naturskinn, fleecefoder och snygg snörning bak!

KÖRFÖRBUD!!!

Ingen överraskning direkt att min bil fick körförbud på besiktningen idag! Det har klånkat, känts ostabilt som om bilen ska braka ihop på vänster framsida. Det är ingen kort period som bilen har låtit och jag har kört med den, kanske ett par månader.
Tur att inget har hänt trots att jag har påpekat för passagarerna att får se om vi kommer fram!
Ja, nu står bilen och väntar på bärgare som ska köra den till Uffes jobb. Reservdelar är beställda och lånebil har fixats. Tur att Uffe jobbar på bilfirma......

HON är så BRAAAAA!


Moa Eklund
Våran Moa-dotter är bästa tjejen i hela världen!
Jag och Uffe släppte av tjejerna hemma vid 19-tiden i går eftersom vi skulle åka på möte. När vi kommer hem från mötet så har Moa skottat bort 1 ½ decc med snö. Det är inte en kort bit heller utan hela vägen från huset till soptunnan. Liten Tindra-syster hade också hjälpt till men bara lite. 
Moa är världens underbaraste dotter och syster! Älskar dig gumman!
Alla våra barn har hjärtan fulla av kärlek och omtänksamhet! Älskar er, Jonny, Tomas, Moa och Tindra. Tack för att ni är himla bra!!!

Helgen snart över!

Oj, 1 timme kvar på helgen och jag vill ha inte att helgen ska ta slut! Vill och behöver en "bara vara hemma" dag men inte får jag det utan i morgon börjar en ny arbetsvecka. Fast jag ska på medlemsutbildning i veckan...utbildningen intressar inte mig direkt! Jag går för att få lunch, middag och frukost serverad och att få sova på hotell. Och gratis är det.....

Helgen har varit full-rullig med fotboll, kurs och möte. Västerås i dag för att kolla på Moa när hon hade fotbollsturnering. Hennes lag, Norrby, kom 3:a!
Emellan matcherna var vi (Uffe, jag, Moa, Tindra), Uffes mamma och mina föräldrar och åt på kinarestaurang. 2 timmar av pratande, spånande och ätande. 
Min familj är en familj som oftast umgås ute på någon restaurang. Himla trevligt för då behöver ingen springa och ta fram mat eller kaffe. Alla får sitta med hela tiden vid bordet och verkligen vara med i allt som sägs. Inte bara sägs utan görs också, idag var det tungvrickning och kordinationsövningar som gjordes vid bordet. Ja, inte medans vi åt utan i väntan på maten och efterrätten.


Fredag den 13:e eller?

Tider och passa så bråttom hade jag, vad händer? Jo, kör fast med ena däcket till bilen. Sitter fast som berg, vattnet i snön pressades ut och allt blev en isklump. Lägger ut en bilmatta under däcket, gräver, lägger ut en till matta, gräver och kommer loss lite. Ringer Uffe och meddelar gråtandes att jag sitter fast eller rättare sagt ena bildäcket.
Fortsätter att få loss bilen lite men får gå ut och gräva fram bilmattorna som nu ligger under bilen. Ringer fritis att jag blir sen att hämta Tindra. Efter 45 minuter får jag loss bilen och rullar i väg!
Svettig, adrealinkickig och smink-utkletat fejs efter gråtandet!


Omvänding i humöret!

Vakna i morse av att vara förkyld och lite annat skrutt med kroppen. Kände att denna dag och helg skulle jag vilja tillbringa i sängen! Men.......nu har jag laddat batterierna och humöret är på topp! Undrar ni hur?? Jo, jag har varit hos Tärnan.
Först var det skvaller i hennes kök och sen ladgårdsarbete. Jag utfodra, för första gången i mitt liv, stutar och tjurar. Gav dom ensilage och det bästa var att få "snusa" ladgård. Älskar doften!!!
Vet ni vad en stut är? Det är en kastrerad ungtjur. Efter att ha flyttat ut på landet så har mitt ordförråd ökat med nya ord. Rotvälta, ensilage, killa och älling är några!

Varför sparar jag....

.....på recept på min dator när jag aldrig gör efter dom????
Hittar massa goda maträtter, efterrätter och bakgodsaker på nätet. Sparar dom så fint under favoriter i fliken recept. Så långt är jag duktig men till vilken nytta eftersom jag aldrig tar fram recepten igen!?


Första Dagen på....

....en fullsmetad och varierande vecka för mig!
I KVÄLL: Jobba &  jobbmöte på film i västmanland (V-ås)på kvällen.
I MORGON: Jobbet med bl.a. projektledarmöte & Tindra har teater på eftermiddagen.
I ÖVERMORGON: Städa hemma på dagen och styrgruppsmöte på jobbet på kvällen
TORSDAG: Jobba och sen....va, ingenting på kvällen? Jiippiii! Jo, ska mysa med Tindra i soffan hela kvällen.
FREDAGKVÄLL: Hemmaröj inför helgen, hämtning av farmor & Moa har fotbollsturnering i Västerås, sista matchen 20.40
LÖRDAG: Jag och Uffe är på kurs hela dag
SÖNDAG: Fortsättning på Moas fotbollsturnering i Västerås.


GrillTajm!

Vilken vacker dag och våran son Jonny är på besök!

Storebror & Lillasyster hjälps åt att göra grillpinnar.


Två män & en Tindra! Usch, vad stor han blivit sonen, han är faktiskt en man men fortfarande min lilla Jonny!


Korvgrillning vid husknuten!


Jag satt i solen och fick några fräknar! Solen värmde så gott och jag njöt!


Ankisarna och katten Elsa tillsammans på förstukvisten!


Humle & Dumle x 3!

Tindra och hennes fritiskompisar visade och sjöng Humle & Dumle när jag kom i fredags!

TINDRA



STOR fiskaren!

Tärnans pappa har fångat värsta gäddan och visade upp den till mig!
Den var grymt stor!


Tänkvärt!




Wilda har lagt sina första ägg!!!

Låg 3 ägg i ett litet rede när jag skulle göra rent i ankhuset i dag.

Plockade bort dom men fick dåligt samvete sen. Både Wilda och Wille gick in och leta efter äggen. Nu är dom utanför huset och skäller på mig när jag går ut. Men jag var tvungen att göra rent eftersom en stor isklump har smält och det var så blött.
Ska låta äggen ligga kvar nu så det kan bli små ankbebisar. Läste att ankor inte lägger sig och ruvar förrän dom har 9-12 ägg i redet. Spännaden och otroligt roligt!


Ägg jämnförelse!
Lilla ägget syns att det är ett vaktel ägg.
Den till höger är ett ankägg. Den högst upp till vänster är ett hönsägg. Syns inte så bra skillnaden på ank och hönsägg på bilden. Men i verkligheten så är ankägget lite ljus grön/grå, marmorglansigt och helt slät!


VÅREN är här!

VÅRTECKEN - kring vårt hus
DROPPANDE FRÅN TAKEN - eller skvalandet.
ISTAPPAR - Vackra men farliga.
FÅGELKVITTER - Tindra utbrast när hon vakna att hon hör fåglarna utanför.
VÅRSKRIK - a´la Ronja Rövardotter. Körde bilen på vår grusväg och äntligen såg jag grus. Trodde att jag aldrig skulle få se en grusväg efter all snö och is som har täckt vägen! Blev så grymt glad och skrek i bilen.
FÅGLAR BOAR IN FÅGELHOLKEN - ett fågelpar som flyger ut och in i fågelholken!
EKORREN SAMLAR BOMATERIAL - Gick ner för björken med en stor tuss skägglav i munnen. Den fick stanna upp ibland och bita ett nytt tag om tussen.
SITTA PÅ TRAPPEN - Äntligen kunde jag sätta mig på en torr trapp utanför huset och njuta av omgivningen!
SPINDEL - Kanske inte så trevligt men den första spindeln kröp på vårat hall golv.




Oförlåtligt!!

Jag glömde bort att ringa min son Tomas och gratta honom i går på hans födelsedag. Hur kan jag som mamma glömma en sån sak??? Vi grattade honom i söndags när vi var hos honom. Men det förlåter inte att jag glömde det på själva dagen!!
Kom på det nu, klockan 06.00, dagen efter när jag läste Ullis blogg. Ullis är Tomas ex sambo/flickvän och hon har skrivit grattis och suttit in en bild på Tomas.


Världen bästa Tomas!!!!


43 frågor!

1. Det första du tvättar i duschen? Vänster ben
2. Gillar du kaffe? JA, koppen på morgonen
3. Hur mår du just NU? Trött efter att ha jobbat i 10 timmar.
4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? e eller l
5. Berätta om din senaste dröm. Minns inte var länge sen jag drömde
6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? Näe, måste ha variation. Jo,kanske tacos!
7. Vad vill du ha just nu? Söm
8. Har du räknat till 1000 någon gång? Ja, måste ha gjort det någon gång 
9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? Biter, glufsar i mig
10. Använder du smileys? Näe, har försökt att lära mig men glömmer bara bort hur man skulle få till dom olika smileysena!
11. Har du träffat någon kändis? ja. 
12. Gillar du keso? Ja, men skulle vilja äta det oftare. Glömmer bort att Keso finns!
13. Vilken låt hade du sist i huvudet? Minns inte
14. Hur många länder har du besökt? 12 länder men bara länder i Europa. Tur att jag har hunnit resa innan jag blev sjukt rädd för att flyga. Kommer aldrig mer att flyga men älskar att vara utomlands
15. Är dina föräldrar stränga? Nej och har aldrig varit det heller.
16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? Never in my life! Mardröm!!!
17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? Nej inte vad jag vet
18. Brukar du hyra film? Nej, det var länge sedan jag gjorde det. 
19. Var kommer du vara på lördag? Hemma i Möklinta och vill inte åka någonstans då utan bara vara hemma.
20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? Ja, såg de på TV.
22. Vad åt du till lunch? Rostas, potatisgratäng och paprika
23. Har du lockigt hår? Nej.
24. När grät du senast? Har glömt när jag grät senast. Gråter sällan sen jag började med min anti-depp medicin.
25. Har du gått in i en vägg någon gång? Ja både kroppsligt och psykiskt
26. Favoritårstid? Sommar!! Eller kanske våren.
27. Vem höll du senast i handen? Tindra och hennes kompis Sara när vi gick över vägen.
28. Sover du med TVn på? JA, när jag har somnat på soffan. Men klarar inte att sova en hel natt med en tv på, vaknar hela tiden isåfall.
29. Tycker du att du är gammal? Inte gammal men äldre!
30. Är du mörkrädd? Ute när det är kolsvart
31. Gillar du ditt liv just nu? JA, grymt mycket
32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha?JA, särskilt när jag kännt mig frussen.
33. Har du bra syn? Behöver läsglasögon men behöver ha högre styrka på dom jag har.
34. Var är dina föräldrar just nu? I Viksjö, hemma hos sig, tror jag!
35. Vad har du på dig just nu? Mjukisbrallor, t-shirt, trosor, strumpor och TÄCKE!
36. Vad var det senaste du köpte? Mat bl.a. oxfile
37. Hatar du mer än 3 personer? Nej, har svårt att hata någon, men tycker illa om några gör jag. Men undviker att umgås med personer jag tycker illa om. Om jag måste det så är jag professionell dvs pratar det nödvändigaste med personen ifråga.
38. Använder du sushipinnar? Nej, skulle ta för lång tid!
39. Äger du ett vapen? Nej
40. Gillar du ditt hår? Ja och Nej, frisyren är ok men silvret som måste färgas gillar jag inte. 
41. Gillar du dig själv? Ja och började säga att "jag är bra" för 3 år sen ifall jag tycker det. 
42. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? Pappa.
43. Hur ofta använder du MSN? Aldrig, förr använde jag det dagligen.

Över 0-sträcken!

Tänk att det ska bli plusgrader i kväll...undrar hur länge sen det var det?

Kveld kl 18 – kl 24

Lettskyet
Lett bris, 4 m/s fra vest

 


Kil, Motorsåg, Träd!

Skogsarbete idag och med trädfällning som gällde för mig och Uffe. Ett träd var valde vi som skulle fällas och vi började med Uffes. En tall...som började att falla åt fel håll!! Föll tillslut åt rätt håll....men fastna med grenarna i ett annat träd. Hängde där ett tag tills vi drog ner den över vår väg!
Uffe såga upp den och jag högg med yxa bort grenar. Släpa hem gör vi senare till våren men i morgon ska vi försöka fälla ner mitt träd, en asp! Hoppas aspen vill mer som vi vill än vad tallen gjorde idag!


Fredags Middag!


Ingredienserna!


På ICA Maxi i Enköping fick jag en påse med lite smått & gott bl.a. så var det den här påsen med fryst vitlök.
Spännande att se hur det är att ha i maten! Hoppas den funkar för jag är dålig på att handla hem vitlök eller så glömmer jag att använda den så det blir en växt! Har alltid en kryddkvarn med vitlök i kryddskåpet!


Färsk pasta!


Röran eller vad det nu ser som?!


I ugnen med allt och toppat med riven ost!


Dukat och ljusen är tända.....men var är min man?

Här är han, min underbara man, nyinkommen genom dörren!


Och inte bara min man som kom utan tulpaner kom i sällskap med honom! Tack älskade Uffe!


Skrämd över....

....att ha det så grymt bra!!
Vad kommer att hända? Vad ska förstöra? Vad??? Tänk att tankarna i mitt huvud blir så när jag har det så underbart! Har alltid, nä men ofta, hänt något dåligt och som förstör det bra.
Mitt ordspråk har alltid varit "säg den lycka som varar länge". Börjar dock att lära mig att njuta medans allt är på topp och inte oroa mig för något som kanske ändå inte händer.
Åh, vad jag älskar mitt liv, min familj, mitt jobb, mina djur och mina vänner! Är så tacksam över allt och alla jag får älska och njuta av. Ni berikar mig och gör mig lycklig genom att ni finns i mitt liv!

Grrrr Efter 10 Timmar!

Börja aldrig med att skriva en bidragsansökan till Tillväxtverket efter att ha jobbat i 9 timmar!!!! Jag gjorde det i går.....efter 1 timmes skrivande så skulle jag spara och vad hände....tryckte på fel knapp!! Allt var borta!!!


Var till Sala på möte och kunde ha åkt skridskor ända dit. 2,5 mil skridskobana, blåsten och snön har slipat vägbanan till en jämn och fin isväg.


Trodde jag ja!

Eftersom inga barn att väcka och åka med nu på morgonen så skulle jag ha suttit på jobbet nu!!??? Icke sa Nicke! Morgonrutinen är inte som dom brukar vara så jag har inte kommit iväg. Trots att det är bara mig själv och djuren att fixa iordning.
Kom på att jag har glömt att äta frukost.....snacka jag är en rutin- & vanemänniska. Är inte morgonen som den alltid brukar vara så blir det bara knas!!!

Varför drar jag huvudet bakåt så jag ser ut som ett miffo??? Är jag ett miffo???


SportLov...

...och tjejerna är i 08-land.
I dag åkte Moa till sin pappa och Tindra hon ska vara hos mormor, morfar & Tomas. På fredag kör morfar Tindra till hennes farmor och sen hämtar vi hem båda tjejerna på söndag.
Väldigt tomt i huset men lite skönt är det, blir enkel mat alltså färdiglagat. Köpte färdiglagade kycklingspett på delikatessen på ICA Maxi. I morgon tänkte jag köpa hämtmat från Mylene´s, perfekt när jag jobbar i samma hus.

Tänk om både jag och Uffe kunde vara hemma istället för att jobba när vi är utan tjejerna. Skulle vara skönt att "bara vara" vi två....ska flörta lite med honom och kanske ta en ledig dag på fredag! Jag kan ju jobba in mina timmar i morgon och sen vara ledig på fredag!! Flört, flört min man!!!!


Omväxlande jobb!

Mitt jobb är så omväxlande och sjukt roligt!
Gårdagen började jag med att skotta snö vid övre entrén. Fortsatte sen att skotta nedre entrén. Kom tillbaks till övre entrén och det var inte nyskottat längre. Snödrivor i massor hade hamnat just där jag hade skottat! Helt-i-onödan skottning alltså!
Resten av dagen ägnade jag mig åt en massa pappersjobb. Planerar vårens program på Möklintagården och det ska skickas ut till alla som bor här.
Nytt i vårens program är 3 kurskvällar med bl.a. massage och om örter. Sen ska det bli en tårt- & kakfestival, en tävling där folk får lämna in sina verk. Besökarna får sen bedömma, smaka och rösta på det som har bakats ihop. Hoppas arrangemangen lockar besökare!


RSS 2.0