Vi har fiskat.

Tyttboforsfiske och Sportfiskarnas årliga VIP-dag vid Balforsen har jag och Anne-Sofie varit på i dag. Nervösa var vi när vi kom till Tyttbo men väldans glada när vi åkte därifrån. Lånade haspelset och en instruktör som var med oss hela tiden. Tänk er vi fick fisk också, jag fick en Öring och Anne-Sofie fick två.


Anne-Sofie på vårt första trygga ställe, den släta strandkanten där vattnet var stilla.
När vi väl hade fått in snitsen i kastandet så gick vi längst ut på stenarna och balanserade med virvlande och forsande vatten runt om oss.


Öring a´la 1 kg och 43 cm!


Nu ska vi införskaffa oss varsitt haspelset så vi kan fortsätta med fiskandet. Problemet är att vem ska hjälpa oss när vi får bottennapp.


Jag har inte slutat bloggat!

Bara varit bortrest där det inte finns internet. Väl hemma har inte varken lusten funnits eller tiden hittats.
En kort sammanfattning av Herrövistelsen.....sovit och ett dygn på resa. Resa blev till Åre och där träffa Malick, sönernas barndomskamrat. Malick har under vintersäsongen uppträtt med Wallmans Dippan-show i Åre.

Malick är den andra från vänster. Kolla in killen bredvid! Så lik Robbie Williams både utseende, kropp och röst.

God mat, härlig musik och kul att se Malick och Åre. Vi var även på After-Ski oxå, men tro inte att jag åkte något utför backarna. Inga pjäxor heller på After-skin däremot så spanande vi in alla Stureplans brats. Kände mig, ganska mycket malplacerad på torget i Åre. Hade behövt det senaste i vinterstyrsel inköpt i det dyraste märkesaffärerna för att känna mig rätt.

Nu är jag alltså hemma....och försöker att få struktur på allt. Just nu känns ordet struktur som ett högt berg att bestiga. Så mycket som skulle behövas göras hemma men var är tiden?
Finns visst något som heter fritid....undrar vad det är?? Kan det vara då jag är antingen trött eller upptagen med annat? Ja, nu är inte annat alltid något tråkigt utan oftast är det roligheter. Dessa roligheter kommer avsluta denna vecka....forsfiske, älgpark, cruising, hundkurs och Moas seriepremiär i fotboll. Inte är det en tråkig fritid!


Minns, saknar och smärtar.

Minns Oscar, saknar Oscar.
Tänker på honom och hans familj så många gånger varje dag. När jag vaknar till på natten eller vaknar på morgonen så är det Oscar och hans familj det första jag tänker på.
Kan inte ens föreställa mig hur många gånger hans familj tänker på och saknar Oscar. Kan inte sätta mig in i deras otroliga smärta dom känner varje minut.


.....

Oscar!
Du gav mig massor med glimten-i-ögat ögonblick.
Så mycket kärlek som jag fick av dig och en hel del fy-på-dig-Maria också.
Lycka och stor förmån att jag fick lära känna dig din lilla spellevink.
Du lärde oss att det är okej att vara arg, vara ledsen, vara glad och gud vad du lärde mig mycket. Fy vad svårt att skriva gav jag vill att du ger och lär míg mer!
Vi syns i pannkakslandet!


Helg

En nästan helt ledig helg, trodde jag att det äntligen skulle bli. Men icke sa nicke för på onsdag kväll sa Moa att hon ska spela match både lördag och söndag.


Känns som om det är bra att jag ska på fotboll....har en sån inre stress i mig. Inre stressen känns inte så mycket när tankarna är på något annat än hem och jobb.

Tre önskar.

Om jag fick önska tre saker just i dag så skulle jag önska mig att....
....ha en barnflicka,
....ha en dräng,
....ha en hemhjälp.

Barnflickan skulle få ta morgon- och hämtningsstressen. Drängen kunde såga och klyva upp träden som har fallit. Städning och tvätt fick hemhjälpen ordna till mig.
Om jag nu inte får tre önskningar utan bara en så skulle det vara att bli av det andra könet i mitt nästa liv. Tänk att få jobba heltid, ja iallafall varannan vecka, och få vila från mammafixandet. Eller kanske jag ska önska att inte vara trött?


Blåsigt.

Jag blev instängd på vår gård i går. Ett träd hade blåst omkull och lagt sig tvärs över våran uppfart.


Självklart så är våran motorsåg på utflykt i Stockholm. Men vi har en underbar Fredrik som alltid har grejer som vi behöver.
Medans Uffe håller på sågar trädet som hade fallit så faller ytterligare ett träd.....2 meter ifrån där han står.
Fika ute.


Tindra och hennes kompis tog fram utemöblerna och bjöd mig på fika häromdagen. Tänk att det har blivit vår, trodde jag inte för en månad sen.

Liten konstnär.

Trulle, vår hund, är ibland med mig till jobbet. I går så var han konstnär...

....med min bokföringspenna i munnen så blev det en Trulle-teckning på golvet. Inte skämdes han när vi kom på han utan såg väldigt nöjd ut. Ett gott skratt på arbetstid fick vi, både jag och Hannele!


Duk


En duk till köksbordet med en get för att hedra minnet av vår Matti!

Tomt

Tanken var att jag skulle jobba medans det var barnteater på mitt jobb....men. Min man var med och drog sladdar, installerade en ny dator och lite annat. Så trots en sliten Maria så satt jag och jobbade i 5 timmar på en söndag. Fördelar med det är väl att jag kan ta ledigt en dag i veckan och att min man och jag var tillsammans. Ja, nu undrar ni säkert var Tindra och Moa var? Tindra hon tillbringade hela helgen hos en kompis och Moa var och kikade på Danny.

 Så här tomt är det på mötes-agendan den här veckan.
Skönt efter en vecka med 8 möten att "bara" ha det vanliga aktiviteterna på kvällarna.


StädMani

När jag drabbas av städmani då brukar det vara ett omen på att jag ska bli sjuk! Jag har en början till förkylning men undrar om jag ska bli dunderförkyld? Men det gör inget för nu har jag ju röjt och städat. Och den där fullsmetade månaden mars är över och den lite lugnare april är här. Jag har alltså "tid" att bli förkyld!


7+1


Fredag och alla möten avklarade. 7 möten och 1 träff på 5 dagar....lite saftigt men mycket inspirerande, givande och tröttandet.
Halvdagsjobb i dag och sen helg!


RSS 2.0