Djurrapport

2 av våra små kycklingar dog under veckan. En liten gul blev ensam kvar så en kompis till den hämtade jag hem ifrån Marlene.

Gula med sina nu änglavänner.
I går upptäckte Ufffe att den lilla gula var svag och tog den i sin famn. Han upptäckte då att det satt stenhårt bajs vid rumpöppningen. Sprutade lite vatten på bajsplutten så den lossnade. Sen kom det ut jätte mycket bajs som luktade riktigt illa. Stackars guling som inte har kunnit bajsa eller kissa men nu är den pigg igen.

Dom stora hönorna har nu lagt 17 ägg i ett rede....undrar när dom ska börja värpa? Nu finns det bara ett rede som sitter på väggen. Den andra är på golvet. Vi skulle behöva bygga så det finns 3 reden så dom har varsitt.

Wilda, våran ankhona, hon ligger och ruvar och ruvar och springer korta snabbrundor ut. I dagarna är det dags att för kläckning.
Wille, gubben hennes, känner sig så ensam och blivit kompis med tuppen och hönorna. I går kväll så låg han inne hos hönsen, tuppen och hans hönor uppe på sittpinnen och Wille låg på golvet.

Det här är tre av våra ankbebisar som Wilda fick förra året. Dom bor nu hos en familj i byn. Jätte kul att få se hur dom ser ut som 1-åringar,

Det är djuret tillhörde också vår familj i veckan....

Moa Giraff men nu har karnevalskläderna åkt av och huden blivit tvättad och en Moa kom fram igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0