Mitt mail till SA!

Hej!
 
Jag önskar attt ni sätter in i SA och att Svedberg på församlingen rättar sina uppgifter enligt nedanstående:
 
Enlingt Svedberg så har inget gjorts åt saken från Möklintagårdens sida. Detta är helt fel!
 
Det har 200809 gjorts en omfattande provtagning av luften i kyrkans rum och i källaren. Kostnaden för den var församlingen med och finansierade.
Provsvaren och rekomendationerna var att mattan i kyrkans rum måste bytas ut. Mattan blev omedelbart utriven och nytt golv lades in.

Proven visade även att det är marginellt förhöjda halter som indiker mögel i källaren. I provsvaret står att ämnet även kan komma från ex. avsloppsbrunnar som inte används. Så är fallet i de golvbrunnar som finns på källarplanet i Möklintagården.
I fallet med källarluften så rekomenderade provtagningsföretaget att en frånluftsventilation installerats.
Rekommendation gjorde att Möklintagården direkt begärde in offerter och ansökte hos Sala kommun samt Boverket om medel till detta. Beslut kom våren 2010 om att det har beviljats dock måste Möklintagården stå för 20 % av kostnaden.

Vid det senaste mötet som Möklintagården och församlingen hade gav svar på att barntimmeledaren har utvecklat allergi/astma mot bl.a. lösningsmedel och mögel. Det bestämdes att Arbetsmiljöinspektionen ska kallas in.
Under mötet framkom det att barntimmeledaren kände av sina besvär på tisdagen. Detta var för oss på Möklintagården väldigt underligt eftersom hon då har vistats på Möklintagården på måndagen mellan 9.30 och 11.30. Men enligt Anette på församlingen så var besvären först dagen efter och det kom ifrån Möklintagården och kunde absolut inte komma någon annanstans ifrån.
Under denna veckan kom det till undertecknades kännedom att Broddbo bygdegård har stora mögelproblem. Det vill säga den bygdegård som barntimmeledaren har verksamhet just på tisdagen. Alltså den dagen hon känner av sina allergiska problem.

Församlingen begärde vid det senaste mötet att Möklintagården skulle göra en OVK-besiktning. Direkt efter mötet så bokatde Möklintagården en OVK-besiktning. Den utfördes av Sydtotal och på intyget finns inget som måste åtgärdas när det gäller ventilationen på Möklintagården.
 
Har ni fler frågor så får ni gärna kontakta mig!

Hälsningar
 
Maria Berglund
Administratör
Föreningen Möklintagården
073-631 41 90


Kommentarer
Postat av: Frans

Hur ser era behov ut när det kommer till ovk idag?

2012-11-10 @ 12:02:56
URL: http://www.ovkbesiktning.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0