Dagbok

Börjare bröllopsresan med att skriva dagbok....tänkte göra det hela resan...men två dagar har det blivit iallafall.

30/7

Började vår bröllopsresa vid halv 3 och målet var Härnösand.
E4:an blev lite tråkig så det blev en lite mindre väg "Jungfrukustvägen". Otroligt vackert ibland med små fiskelägen i vikarna. Vägen var gropig och inte så bra att färdas på men klart mysigare än att åka enformig motorväg.

Vid 19-tiden började vi tänka på vart vi skulle övernatta. Stannade i Kvissleby och handla kvällsmaten som blev sallad. Lika bra att handla eftersom vi inte visste ifall det skulle finnas mat där vi skulle sova.

Informationstavlan i Timrå fann vi en annons om ett billigt hotell i Härnösand. Knappade in adressen på GPS:en och åkte mot Härnösand. Blev inget Härnösand utan vi stannade vid ByeRast Camping. Bokade stuga för 280 kr för en natt, billigt tyckte vi. Förstod varför det var så billigt när vi kom in i stugan. Uffe tyckte inte att "stugan var värdig en bröllopsresenatt". Lite nedgånget, glipa i dörren (Uffe sa att man kunde ju hänga ut den genom glipan och kissa).
Hungriga som vi var så åt vi varsin sallad och öppnade en flaska skumpa. Skumpan fick stugan att få en lyxigare touch!

31/7

Jag sov inte så bra, inge fel på sängen, utan det vara bara svårt att sova. Uffe sov som en stock hörde jag när jag var vaken.

Snart ska vi börja vår resa på Höga kusten mot "Foppa-land" Örnsköldsvik.

Resa på höga kusten idag. Åt lunchbuffé i Norrfjärdviken, ett litet fiskeläge med sjöbodar.

Tänk att det finns så fina landskap i Sverige, höga berg och djupa dalar.

Försökte hitta hotellrum i Umeå, tji fick vi, alla hotell var fullbokade. Det är fotbollsturnering och mässa i helgen.

Så färden gick vidare in på Blå vägen med en avstickare till Vindeln. GPS:en visade att det var ett hotell där. Hitta ett hotell vid forsen, Vindeln. Lyxigt!

Åt hämtmat, 4:a små rätter och tog en promenad till forsen. Vilket ljud och vilka krafter vatten har. Vackert och maffigt är det med forsande vatten. Såg en liten fågelunge som slängde sig i forsen, blev jätte orolig för den. Men den verkade ha roligt i sitt åkande ner för det strömmande starka vattnet. Säkert så är den lille i Umeå nu, tre mil bort!

Tänk att man måste åka 70 mil för att gå på konstutställning, Utställning bredvid hotellet, Konst i Kvarnen, blir sugen på att måla. Jag som inte har tyckt om sådant larv....men men...kanske blir en kostnär på gamla dar. Både Uffe och jag sa att vi skulle gå oftare på konstutställningar. Det ger något och är gratis....ska börja med det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0