1-3/8-09

Tänkte sammanfatta vad vi gjort de 2 senaste dagarna.....för mig känns det som en hel evighet. Har sett så mycket!
Lördag 1/8
Vindeln-Hemavan
Efter en god natt och en god hotellfrukost började vi färden rakt igenom Sverige.
I Tärnaby åkte vi såklart på Slalomvägen där Ingemar Stenmark växte upp. Förstår att han började åka utför när backen bara låg ett stenkast från hans hem. Ingemarbacken heter den.
Tidigare på dagen hade jag ringt och bokat rum på vandrarhem i Hemavan. Checkade in och tog sen promenad till Nanna´s restaurang. Åt en otroligt god pizza i fräsch miljö.
Hemavan, som ort, var jätte mysig. Låg vackert och man kunde överblicka hela orten.

Söndag 2/8
Hemavan-Rödöy kyst (Norge)
Blev förskräckt när vi stannade i Mo i Rana.....vad dyrt allt är. OCKER!!! Jag vill till Sverige igen, tänkte jag. Fortsatte dock ut mot kusten och tur var det. Så otroligt vackert och overklig natur.
Väg 17 som vi åker på i Norge går på vattnet....ja, man måste åka färja. I Kilboghamn tog vi färja till Jektvik. Uffe våndades för båtfärden men våndan avtog snabbt. Vilken båtfärd med fjordar, snötäckta fjäll och kala fjäll. Vi har aldrig sett något så otroligt vacker och spännande natur, kan inte beskrivas, måste upplevas!!
Under färden så passerade vi Polcirkeln....känns som vi är i Arktis....isbjörnar nästa!
Efter landstigning hittade vi efter nån mil en skylt med en säng. Vi var trötta så vi svängde. Efter 13 km. fick vi veta att det inte fanns något ledigt rum, men den hjälpsamma norsken ringde till ett annat ställe och kollade. 3km. till och vi hittade vår sovplats. Det blev dock inte bara en sovplats utan en verklig upplevelse för livet. Vi picknickade på en filt vid havet med hav, fjäll och en glaciär i sikte. Solsken, vindstilla... Helt grymt!!!
Sedan sov vi gott.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0