Lycklig blev jag i dag av...

...en pallkrage. Fick en av min kollega och spraymålade den svart. I den ska jag så sallad, rädisor och persilja.


Har bestämt att alla krukor, möbler och pallkragar ute ska vara svarta. Ett problem är att jag inte hittar krukor som jag vill ha. I dag så löste jag problemet och tog mina gamla lerkrukor och spraymålade dom också.

Nu fattas bara....

...nya altanmöbler till framsidan. Uffe suckade när jag sa att han får köpa dom i morgon.

Lycka för Tindra var i går att få ett par skit tuffa skor av Uffe.

Uppskattat.

Min föreläsning i går på Seminariet gick så bra. Jätte kul och mycket givande när dom som lyssnar ställer frågor under tiden. Blir att jag får med annat och att jag kan gå in mer utförligt i det jag föreläser om.
Efter föreläsningen så kom det fram en dam och tackade mig med orden "tack för en jätte intressant och bra föreläsning". Så kul. Fick även, som det kändes, ärliga varma applåder när jag var klar.

Vet ni? Jag var inte ens nervös över att Uffe satt och lyssnade. Ja, nu satt han längst bak så jag såg inte honom knappt. Min älskade man var så stolt över mig efterråt, ja inte bara efterråt utan även under minglet. Jag känner ju redan några inom BR och Uffe sa att alla verkar uppskatta mig!

Tack vare att Uffe var med så kommer jag att våga ta ut ett arvode för mitt jobb. Uffe han tjatar att jag måste lära mig att själv uppskatta och förstå att jag är bra. Så bra att jag ska ta ut arvode för det jag gör. Så nu ska jag börja ta ut det, fixa visitkort och starta ett företag.


SeminarieFöreläsare!

Tidig lördagmorgon för att åka till Västerås och prata på en Riksstämma. Lite nervöst är det att Uffe ska sitta i lokalen. Min största supporter, kritiker och som peppar mig till att våga. Uffe kanske kan göra som Yannick Tregaro dvs visa med händerna om jag ska prata långsammare.
Länk till hemsidan där det står vad jag ska prata om http://www.bygdegardarna.se/stamma2011/pdf/Seminarie_lordag28maj2011.pdf 

Fel uppfattat!

Skolavslutning i Möklinta kyrkskola är inte alls den dagen jag skrivit upp. Det riktiga dagen passar inte alls för mig. Kan jag få skolan att ändra dag?
Ja, kan iallafall gå på avslutningen i kyrkan men kvällens avslutningsfest får jag hoppa över. I år ska Tindras klass återuppta traditionen att 1:orna arrar något på avslutningskvällen. Traditionen var vilande ett år eftersom det har var allt för få 1:or.
Var tur att jag på planeringsmötet åtog mig en uppgift som ska göras i förväg....tipsrunda. Blir alltså inget grillning, brännboll och disco med alla underbara Möklintafamiljer. Blir istället en kulturvandring i Möklinta för mig den 15 juni!

Välkommen....

....älskade man i "måste-klubben". Inte världens roligaste klubb. Men mer förståelse när fler inser att måsten faktiskt finns och inte bara jag.


Just nu är inne i en anti-måste-period. Eller snarare är jag för trött i huvudet för att ens tänka på måsten.
Tro inte att det är så att jag inte gör ett dugg. Det är snarare så att jag gör några måsten var och varannan dag. Måsten som behövs göras för att vardagens ska fungera.....mat (inte alltid hemlagad utan äta ute), tvätta, diska, snabb-städning. Resten, som att rensa altanen, ta in dom nya vardagsrumsmöblerna, tvätta fönstrena och rensa på övervåningen struntar jag i. Altanrensningen gjordes ju till förra sommaren, möblerna har redan stått i ett par månader och övervåningen för vänta till Moa flyttar in i sitt hus. Ja, just det fönstrena...undrar om det var 2 eller 3 år sen dom tvättades.

Rävj#*

Räven har grävt sig under staketet till ank- och hönshagen och tagit båda hönorna. Ja, nu hade vi inte låst in dom i huset eftersom inte det fanns en dörr. Men nu finns det en dörr och 3 nya hönor.

Alla tre ska vara av rasen Kochin men den svarta hönan tror jag inte är det. Väldans skygga och inte la dom några ägg första natten. Hoppas dom framåt och värper snart!


Tjejlördag!

Moa och jag tog en shoppingtur till Västerås i dag. Egentligen hade jag ingen ork men kände att vi behövde handla varsin klänning. Sen är det så kul att gå armkrok med min älskade dotter medans vi shoppar!


Klänningen som jag köpte på Tati och jag ska bära vid sommarens bröllop och studenttagningar.


Fiskeutrustning till sommarens fiske med Tärnan.
Haspelspö a´la stetoskop, ett antal drag, öringhåv och våg inbyggt måttband.


Lite till pappan i huset...jubel när Moa och jag lyckades hitta allt som var beställt.
Inköpslistan var rena japanska för oss...japanskspackelset, gipstjofrejs och fogtjosan!


Blandat

Glömt att berätta att jag har varit på visningsresa igen. Nu i egenskap av entreprenör eller nä det är jag ju inte men jag träffar besökare. Så nu kan jag tipsa om vad besökare kan besöka i Sala kommun.
Lunchen var på Måns-Ols, vackraste stället i Sala att äta på. Det vackraste just den dagen var min dotter Tindra. Hon var där med sin klass och hade RIK-skola då dom käglade på kägelbanan.
 Tindra i rosa kläder och keps.

Denna vecka har jag även varit berättare/föreläsare eller vad jag nu ska kalla det....På en Hela Sveriges Ska Leva-utbildning så pratade jag om att vi är ett gott exempel när det gäller att ta emot arbetslösa på Möklintagården.
Intressant utbildning där även Coopmanion deltog och jag fick lära mig att göra en affärsplan. Snacka att jag ännu mer vill förverkliga en affärsidé jag har eller vi är flera om denna idé. Kruxet är att våga satsa!

Mjölkkannan är en del av vår idé och saknar bara en sisådär halv mille att förverkliga drömmen. Eller en som vill investera summan i "Mejeriet"!

30 kronors pums på second-hand och Uffe blev orolig över mitt köp!


Han trodde att nu ska jag ut på galej på egen hand. Galej ska vi på tillsammans, både studenttagning och bröllop. Skorna ska jag bära då så Uffe slipper lida när jag har sandaler där tårna syns. Han ogillar skor som är öppna och visar nästan hela foten.
Ett par använda och ingådda pumps gör även att jag slipper skavsår.
Zlitten Maria

Väldans sliten är jag...snorig, massor att göra hemma och i dag blir det nog att sitta på akuten med Moa.
Hon har haft ont i magen en vecka. Samma magont som har molat sen november och ibland blir smärtsam.
Inte blir jag klokare av svaret från sköterskan på vårdcentralen. Till mig sa sköterskan att det är nog mensvärk och till Moa att det nog är en muskesträckning. Samma sköterska och samma dag men olika diagnoserar. Tror inte på att mensvärk molar hela tiden i 5 månader. Än mer otroligt är det att en muskelsträckning gör det och ibland smärtar mer. Värken är på en del där Moa knappast skulle få en sträckning upprepade gånger! Det är ju på högersida av magen och i höjd med höftbenet.


TrädHönor!I kväll när vi skulle ta in Tompa hans Berit och Bettan så satt alla och sov uppe i ett träd.
Fick ner dom men Bettan vägrade gå in och hoppa upp i trädet igen.

Rört på mig!

Otroligt att mina ben orkade gå ut och gå! Bara sisådär så hade jag tagit en halvtimmes promenad. Tänk om det kunde bli en vana att jag får sån ork.

Tindra hon älskar fester och partyn så nu har bestämt att hon ska ett sommarparty. Hon har suttit och skrivit inbjudningskort till ett antal kompisar. Hoppas att det blir soligt den 11 juni så partyt kan vara utomhus.

Nä nu ska den här kroppen vila, var ansträngande att gå!

Adrelaninkick-dag.

Oj, vilken dag Marlene och jag varit med om!

Åkt Lyxyacht...Lyxkaffe på lyxbåt som tar max 12 personer per tur varav 8 kan sova över.


Gissa vad en liten tur på 1 timme kostar? Bara 4 600 kronor, tur att vi fick presentkort för en tur till. Var riktigt härligt att få åka båt!
Vill ni se mer bilder, fakta m.m. så är deras hemsida www.y-c.se

Efter lyx så besökte vi Gårdsjö Älgpark, jag har ju varit där nyligen men Marlene gjorde sitt första besök. Blir fler besök för både henne och mig eftersom vi fick fribiljetter.

Lunch på Sala Silvergruva och sen ner 155 meter under jord. Fick lite panik av hissen ner i underjorden, tog hela 4 minuter att komma ner. Häftigt, spännande, vackert där nere i djupet. Det mest fascinerande var ett ställe där guiden sjöng och det ekade i 45 sekunder efter han sjöng. Maffigt!
Ja, nu var ju gruvsviten man kan sova över i inte det sämsta boendet jag sett. Men jag vet inte om jag skulle våga sova 155 meter ner i jorden.

Sen var det höghöjdsbana för mig som älskar höjder...not, mår dåligt av att bara vara 2 meter upp i luften. Var i lite gott sällskap av Marlene som inte heller är så förtjust i höga höjder. Men på med säkerhetsutrustning, selar, karbinhakar och hjälm på huvudet...
 Marlene.

Första adrenalinkicken eller för mig snarare skräckkicken var en hängbro och en skakig sådan. Jag kom inte ens halvvägs förens jag vände...lutade mig nämligen mot vänstra räckesrepet. Trodde att hela hängbron skulle kantra runt precis som en hängmatta gör. Hängmatta är ingen fara om den kantrar så nära marken, men 30 meter upp i luften så vill jag att inget ska kantra.

Marlene hon vände också halvvägs, skyllde på att hon inte ville gå tillbaka igen för att hon hade så dålig kondis....

Sen gjorde jag något aldrig trodde jag skulle göra. Jag åkte linbana, 100 meter och över 20 meter upp luften!!!
Både Marlene och jag sa till varandra att vi inte vågar. Marlene sa att ifall jag åker så åker hon också.
Gissa vem som var första av alla upp på rampen ovanför stupet? Jo, jag!
Nervöst och utan att titta ner så hakade jag fast linor. Väntat på att någon skulle kolla att jag suttit allt rätt, kanske allra mest att allt verkligen satt fast. Men inte kom det någon utan en röst säger att gå ner en bit så att linan spänns. En annan ångestladdad röst hördes "Snälla Maria gör det inte för jag vågar inte", gissa vems röst? Jo, Marlenes.
Väl ute en bit så ville jag verkligen vända om och skita i hela åkandet. Problemet var att jag aldrig skulle klara av att ta mig upp på rampen igen. Så jag kasta mig ut i luften och tänkte titta och njut Maria, du kommer aldrig göra om det här. Medans jag njuter av min färd så hör jag en röst "Maria, fan nu måste jag också åka"!
Rösten tillhörde den som åker till höger på filmen...men ställ datorn på högkant innan du ser vem det är?
http://www.youtube.com/watch?v=4Jzu8N5aBWA

Tindra

Fascineras av att Tindra sjöng på Oscars begravning.
Hon ville sjunga, hennes eget förslag att sjunga och viljan att göra det så gjorde hon det. Trots att hon veckan innan sa att hon inte vågade. Men efter en dag så var hon så säker på att hon skulle tordas.


En gammal bild men pannkakor som Oscar älskade.

Saknad.


Här är jag inte bara glad och lycklig över att precis har blivit Fru Berglund. Mitt lyckoleende är över dig, Oscar. Med en bunt vigselprogram i din lilla hand, dina fina kläder och mest lycklig är jag över dig Oscar i min famn.
Oscar, jag saknar dig!

Lite mycket=sliten Maria

Mycket av det mesta den här veckan. Eller egentligen så är det inte så mycket, utan bara jag som är trött i mitt huvud. Ett trött Maria huvud är lika med att det minsta lilla känns jobbigt. Bara en sån enkel sak att plocka ur diskmaskinen känns som en evighet att göra. Ett knep är att jag räknar ihop det jag behöver göra, oftast handlar det bara om en timme. Och inte hela dagen som min trötta hjärna tror!

Nu är ju inte mycket av det mesta en massa trista saker
 utan även oftast en hel del roliga härliga saker som händer.

Som i måndags så var jag och Tindra på cirkus, Brazil Jack.

Tindra tittandes på ett av cirkusnumrena.

Sommarvärme och Tindra och hennes kompis hade vattenlek med vattenslagen.

Vet ni? Man kan hoppa hopprep med vattenstrålen och limbo under den!


Nya familjemedlemmar.

Äntligen har vi höns! Blev en tupp och 2 vita hönor som ska bo i Mattis hus.

125 m2 inhägnad att traska på tillsammans med våra 2 ankor.


Tompa Tupp, döpt av våran son Tomas.


Hönan Bettan, lite skygg och vill mest ligga och vila.


Hönan Berit, framåt och social som kommer fram till oss och går med dit vi går.

Tompa han gal sådär lagom högt och lite hest. Så mysigt att höra!

Studieresa

Jag har medels buss studerat aktiviteter man kan göra i Västmanland. Så nu kan jag matcha dessa med rätt besökare som köper sin aktivitet på Möklintagården. Resan var ordnad av Västmanland kommuner och landsting...blir en till resa om 2 veckor.


Första stoppet var i Köping och motormuseet där.
Vet ni att det finns sju museer i Köping som nästan ligger efter varandra?


Kan ni tänkte er att det helt plötsligt så kommer en medeltida man gående i bussgången.
Han hade, tror jag, råkat somna längst bak i bussen!
Mannen bjöd in oss till medeltiden som finns i Arboga!


Dessa gästvänliga personer bjöd in oss till deras otroligt vackra medeltida hus.
Där bjöds vi på örtsaft och munkkakor.


Dagens lunch serverades på Kolarbyn strax utanför Skinnskatteberg.
I Kolarbyn kan man leva skogsliv och sova över i kolarkojor.
Kolarbyn är känt utanför Sveriges gränser, prisbelönt och populärt resmål.
En lagtävling avslutade vistelsen och tävlingen var att få upp en eld med
hjälp av tändstål och ved. Klarade av det på första försöket!
Mitt lag vann inte, snyft, för priset var en övernattning för 2.
Men jag ska boka övernattning där iallafall.

www.kolarbyn.se

I kolarbyns utedass fick jag visa stjärten för kungen och drottningen.

Utedasset är en hyllningen till vår kung och därför inredd med fotografier av kungen.

Efter Kolarbyn så stannade vi och fick guidning på Engelsbergs bruk som är med i Unescos världsarv.

Sista studiebesöket gjordes på Frösåkers Brygga där Vikingarna bor.
Vilket ställe....går inte att beskriva hur magnifikt vackert och så läckert det är där.
Allt är handgjort så jag gick kände på smidade spikar, snidade trätavlor och ville inte åka därifrån.
www.frosakersbrygga.se
Ett ställe som jag ska ta familjen till.

Efter en lång dag med nya härliga intryck och en trött Maria så blev sista kortet.....Nu är ni välkomna in på Möklintagården och bläddra i aktivitetspärmen
med massor av härliga "hitta-på-upplevelser" att göra i sommar!
Finns över 40 roliga och varierande aktiviteter att boka!


Sköna maj....

Vart tog du vägen??Dags att ta fram skoteroverallen igen tänkte jag i går när det var svinkallt. Nu när det snöar också så är blir det även att ta fram vinterkängorna.

Välkommen

Utan en get i familjen så har jag kunnat inhandla en välkommen-blom-låda till denna säsong.


Och en ny ampel i samma serie.
Men nu vill jag ha nya utestolar och ett nytt bord....i smide till altanen.


Ur Dalademokraten.

Maria Berglund hade knappt sportfiskat förut när hon på fredagen drog upp sin första öring. En lyckofångst för Maria som vill utveckla turismen även från Möklinta.FOTO: KERSTIN ERIKSSON Maria Berglund hade knappt sportfiskat förut när hon på fredagen drog upp sin första öring. En lyckofångst för Maria som vill utveckla turismen även från Möklinta.FOTO: KERSTIN ERIKSSON

Maria drog upp premiäröring

Publicerad: 2011-05-01 05:50

 - Nu vet jag att det finns fisk här. Nu är jag övertygad om att det här är en bra aktivitet även för våra gäster i Västmanland! sa Maria som så fort hon sköljt händerna såg till att kasta ut på nytt.
- Jättekul! tyckte hon själv

Maria Berglund vill utveckla turismen i Möklinta.
Därför är hon med i ett projekt om att satsa på företagande och turism med logi.
Just nu dammsuger de aktiva olika aktiviteter och går därför även över gräns och älv.
De deltog därför också i Sportfiskarnas aktivitetsdag vid Tyttboforsarna, på fredagsförmiddagen.
Och det tog inte mer än en halvtimme innan Maria hade dragit upp sin första öring.


Sköna Maj Välkommen...

...men först har det varit sista april. Gårdsjö Älgpark med tama älgar fick besök av oss, en födelsedagspresent som Uffe fick. Han älskar älgar och Tindra kom på att ett besök hos dom skulle vi ge honom.

Guidningen hos älgarna gjordes sittande på en öppen vagn.


Uffes, Tindras och Moas händer som klappar en av älgarna.
Så tama och orädda för oss besökare.Inte bara älgar på Gårdsjö utan även ett helt gäng med Tomtar!

Bara en bråkdel av alla tomtar på loftet.
Besöket avslutades med tårta på Gårdsjö Café.

Valborgskvällen tog vi en tur in till cruisingen i Sala. Himla massa läckra bilar och hela familjen börjar att drömma om en bil att cruisa i.
Träffade på mina kusiner, som har bilar att glida runt i.

Min kusin Sirpas bil....
...är kusin Sirpa själv.


Och hennes syrra och oxå min kusin...


Ingen Valborg utan att se en brasa och i år blev det en vid Måns Ols.


RSS 2.0